|
 |
 |
|
DOLAR |
38,7387 |
 |
|
 |
EURO |
43,4815 |
 |
|
 |
IMKB |
9.712,000 |
 |
|
 |
ALTIN |
3.969,080 |
 |
|
|
|
Şehir Seçimi

|
|
|
|
|
 |
|
|
|
 |
|
TERAVİH TARTIŞMALARINA SON NOKTA
|
 |
 |
 |
|
|
"İslam'da Teravih namazı yok" iddiasına Diyanet tepki gösterdi. Yapılan açıklamada, "Söz konusu görüşler tamamen yanlış. Peygamberimiz farz namazları dışında sadece teravih namazını cemaatle kılmıştır. Tartışmak iyi niyetli değil." dedi.
|
|
|
 |
|
|
|
|
 |
Prof. Dr. Yaşar Nuri Öztürk'ün Ramazan akşamları kılınan 'Teravih namazı'nı hedef alan iddialarına Diyanet İşleri Başkanlığı son noktayı koydu. Diyanet yetkilileri, son günlerde kuruma vatandaştan gelen çok sayıda soru üzerine konuya açıklık getirdi.
Diyanet İşleri Başkanlığı Dini Sorular Komisyonu internet üzerinden gelen "Bazı ilahiyat profesörleri 'İslam'da Teravih diye bir namaz yok' açıklaması yaptı. Teravih namazı gerçekten yok mu?" sorusunu cevapladı. Diyanet'in 10 Ağustos 2011 tarihinde bir vatandaşa verdiği cevapta şöyle denildi: "Söz konusu görüşler tamamen yanlıştır. Bu sorunuzun doğru cevabı ve teravih namazının dindeki yeri ile ilgili geniş bilgi için sitemizin Kurul Kararları bölümünde yer alan 'Teravih Namazının Kaç Rek'at Olduğu' konulu Kurul Kararı'na bakabilirsiniz."
PEYGAMBER NADİREN TERK ETMİŞ
Fıkıh kaynaklarında teravih namazının 20 rekat olarak yer aldığı belirtilen söz konusu kurul kararında ise şöyle deniliyor: "Teravih, Ramazan ayına mahsus bir gece namazıdır. Yatsı namazından sonra kılınır. Kadın erkek her Müslüman için sünnet-i müekkede (peygamberin nadiren terk ettiği) bir namazdır. Kılınmadığı takdirde kazası gerekmez. Tek başına kılınabildiği gibi cemaatla kılınması kifai sünnettir. Peygamberimiz cemaatle namaz kılmaya olan iştiyakına rağmen farz namazları dışında sadece teravih namazını cemaatla kılmışlardır. Birkaç gece de olsa bizzat Resulullah (s.a.v.) tarafından cemaatla kılınmıştı. Hz.Peygamber farz sayılacağı endişesiyle teravihin cemaatla kılınmasını bırakmıştı. 'Hanefiler ve İmam Şafii vitirden başka yirmi kılınır' demişlerdir. Hz. Ömer, Hz. Ali ve Hz. Osman dönemlerinden başlıyarak günümüze kadar uygulandığı biçimiyle teravih namazı yirmi rekattır. Bütün fıkıh kaynaklarımızda da teravih yirmi rekat olarak ele alınmış ve işlenmiştir. Şu anda başta ülkemiz olmak üzere bütün İslam ülkelerinin camilerinde cemaatla teravih namazı yirmi rekat olarak kılınmaktadır. Bu mübarek rahmet ayında büyük bir zevk ve iştiyakla, kadını-erkeği, genci-yaşlısı, hatta çoluk-çocuğu ile tam bir kaynaşma, sevgi, saygı, huzur ve sükun içerisinde dolup taşan mabetlerimizde eda edilen bir ibadetimizin rekat sayısını tartışma konusu yaparak toplumumuzda dine karşı şüphe uyandırmak ve toplumumuzu sebepsiz yere bir fikir kargaşasına sürüklemek iyi niyetli hiç kimseye bir şey kazandırmaz. Aksine yok yere toplumumuzda tedirginlik, huzursuzluk ve stresin artmasına sebep olur ki, bu ibadetlerin ruhuna da aykırıdır."
 |
|
|
|
 |
|
|
Toplam yorum |
1 |
|
Onay bekleyen |
0 |
|
|
 |

Yorumunuz editörlerimiz
tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır. |
|
|
|
 |
 |
|
BAINY 12 Ağustos 2011 Cuma 15:00 |
|
BU ADAMI EKRANA CIKARANLARDA KABAHAT BUNUN SAPIK OLDUGUNU DAHA ANLAYAMAMISLAR VAR DEMEKKI- BU ADAMI KENDI KARISI SEKRETERIYLE ASNI VISNIDE BASTI GAZETELER YAZDI AMA YÜZÜYLE GÖTÜ YER DEGISTIRMIS ADAM DAHA ORADA BURADA DIN PROF LUGU AHKAMI KESIYOR PiS ADi HERIF
|
|
|
 |
|
 |
|
 |
Bu kategorideki diğer haberler |

|
|
|
|
|
|
 |
|
|
ÇOK OKUNANLAR |
 |
 |
-
|
 |
 |
|
Akdeniz'de gece saatlerinde 6.0 büyüklüğünde deprem meydana geldi. AFAD Depremin Muğla Datça'ya ... |
 |
|
 |
 |
|
MHP Ankara İl Başkanı Alparslan Doğan, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'i hedef alarak, "Bilge liderimize ... |
 |
|
 |
 |
|
T24 muhabiri Can Öztürk, Boğaziçi eylemini izlerken ters kelepçeyle gözaltına alındı; boğazı sıkıldı, ... |
 |
|
 |
 |
|
Altın fiyatlarındaki düşüş devam ediyor. Altın güne düşüşle başladı. |
 |
-
-
-
|
|
|
 |
|
 |
 |
YAZARLAR |
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
 |
ÇOK YORUMLANANLAR |
 |
 |
-
|
 |
 |
|
Akdeniz'de gece saatlerinde 6.0 büyüklüğünde deprem meydana geldi. AFAD Depremin Muğla Datça'ya ... |
 |
|
 |
 |
|
Altın fiyatlarındaki düşüş devam ediyor. Altın güne düşüşle başladı. |
 |
|
 |
 |
|
T24 muhabiri Can Öztürk, Boğaziçi eylemini izlerken ters kelepçeyle gözaltına alındı; boğazı sıkıldı, ... |
 |
|
 |
 |
|
MHP Ankara İl Başkanı Alparslan Doğan, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'i hedef alarak, "Bilge liderimize ... |
 |
-
-
-
|
|
|
 |
|
 |
 |
ANKET |
|
 |
 |
|
|
|
|
 |


 |
Medya
Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden
kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan
haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması
durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır.
Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait
yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz. |
 |
|
|
|