Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,5257
EURO
34,7316
IMKB
9.525,000
ALTIN
2.490,860
 
Hava Durumu ANKARA
12 / 24 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
TGRT HABER BAYRAMA PARASIZ MI GİRECEK?
TGRT HABER BAYRAMA PARASIZ MI GİRECEK?
 
Maaşları ödenmeyen ve zor günler geçiren kanal çalışanlarının bayram arefesinde aldıkları haber moralleri bozdu...
 
26.7.2014 - 00:02

TGRT Haber'de uzun zamandır yatırılmayan maaşlar hem Ankara ve İstanbul'da peşpeşe ayrılıklar getirmiş hem de morallerin tamamen sıfırlanmasına ve iş yavaşlatma eylemine kadar dönüşmüştü. Kanaldan son ayrılan isim ise deneyimli gazeteci ve anchorman Fuat Kozluklu oldu. Bugün gelen bir haber ise moralleri iyice bozdu.

BİZZAT İCRA KURULU BAŞKANI KANİ BOZBAY SÖZ VERMİŞTİ

Temmuz başında maaşların ödenmemesi üzerine İstanbul merkezde bir grup çalışan İhlas Holding İcra Kurulu Başkanı Kani Bozbay'ın makamına çıkıp isyanlarını diye getirmiş, Ramazan ayına beş parasız girdiklerini ve durumun ne zaman düzeleceğini merak ettiklerini söylemişlerdi. Bunun ardından bizzat Bozbay'ın talimatıyla Şubat ayı maaşları yatırılmıştı. Bozbay aynı zamanda kalan maaşların Ramazan Bayramı'ndan önce verileceği sözünü vermişti. Ancak bugün gelen haber moralleri iyice bozdu. TGRT Haber yönetimi eksik maaşlar konusunda Ramazan Bayramı'na ümitlenilmemesi gerektiğini bir grup çalışana iletti. Yani İcra Kurulu Başkanı Kani Bozbay'ın verdiği söz havada kalmış oldu.

MÜCAHİT ÖREN SESSİZ, ÇALIŞANLARA RANDEVU VERMİYOR

Holding sahibi Mücahit Ören ise uzun bir süredir çalışanlarının karşısına bile çıkmıyor hatta TGRT Haber yönetiminden gelen randevu taleplerini geri çeviriyor. En sonunda mali krizle ilgili bilgi almak isteyen TGRT Haber yönetiminden bir gruba zamanı olmadığı gerekçesiyle randevu vermedi.

ATİLLA KART MECLİS SORU ÖNERGESİNİ GERİ ÇEKTİ

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart Haziran başında TGRT Haber'de yatmayan maaşlarla ilgili meclise soru önergesi vermişti.

Ancak Kart ani bir kararla verdiği bu soru önergesini geri çekti. Meclise verilen önergenin geri çekilmesinde TGRT Haber Ankara yönetiminden bazı isimlerin kendisiyle görüşmesinin etkisi olduğu, Enver Ören'in sağlığında tüm partilerle olduğu gibi CHP'yle de arasını iyi tuttuğu ve bir vefa borcunun yerine getirilerek bu önergenin geri çekilmesinin talep edildiği ifade ediliyor. Kart'ın ise bu ricayı kırmadığı ve Meclis Başkanlığına başvurarak önergeyi geri çektiği belirtiliyor.

ÇALIŞANLAR İSYANDA, BAYRAMA PARASIZ GİRECEK

Bayramda da TGRT Haber'de maaşların yatırılmayacak olması moralleri iyice bozdu. Çalışanlar isyanda ancak medya piyasasındaki iş yokluğu çalışanların birçoğunun kanalda mecburen kalmasına neden oluyor. Hem Ankara hem İstanbul'da doğum izninde olan bir grup personele ise "maaş veremediğimiz için işe dönmeyin, SGK'dan paranızı alın" dendi. Yıllık izin, sağlık izni ve doğum izninde olan personel diğer kanal ve gazetelerle görüşüyor ve iş arıyor. Fırsatını bulan TGRT Haber'den ayrılıyor.

TGRT HABER'DE İSTİBDAT DÖNEMİ

Bu arada İhlas Holding yönetimi maaşlar konusunda şikayetçi olan ve isyan eden personelin işten çıkarılması kararı aldı. Buna göre yatmayan maaşlardan şikayetçi olan personel moral bozulmaması için işten çıkarılacak. Kanalda cadı kazanı kaynamaya başladı.

HÜKÜMETTEN DE TEPKİ VAR

Bu arada İhlas Holding'in yöneticileri ekonomik darboğazı aşmak için sık sık Ankara'ya gidiyor. Hükümetten önemli isimlerle görüşen yetkililere hükümet cephesinden de tepki var. Görüşmelerde Holdingin ekonomik kaynak rica ettiği ancak hükümetin gerek İhlaszede konusu gerek ise yatmayan maaşlar nedeniyle Holdinge tepkili olduğu beirtiliyor. TGRT Haber yönetimi en son Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Bakan Yardımcısı Halil Etyemez ile görüştü. Etyemez maaşların acele yatırılması gerektiğini belirterek artık durumun idare edilir noktadan çıktığı uyarısında bulundu. Görüşmede TGRT Haber yönetimi maaşlar konusunda bakanlığın kanala ceza kesme sürecinin uzatılmasını istedi ve bu talep kısmen kabul gördü. Ancak gerek Başbakan Erdoğan gerek ise kabinenin diğer üyeleri İhlaszedeler ve yatmayan maaşlar sorununun bir an önce çözülmesi gerektiğini defalarca İHlas Holding yönetimine bildirdi. Mücahit Ören ise sesizliğini koruyor.

Bu arada İhlas Holding yönetiminin bu kadar mali krize rağmen neden bazı organlarını satışa çıkartmadığı merak konusu. Maaşların yatmadığı hatta kanalın çay oçağına çay alacak paranın dahi bulunamadığı bir dönemde neden bu ekonomik krizi çözmek için adım atılmadığı soru işareti. Özellikle TGRT Haber ve İHA'ya yurtiçi ve yurtdışından birçok işadamı talip oldu. Bunların arasında Azeri doğalgaz devi bir şirketin de yer aldığı kulislerde konuşuluyor.

MEDYARADAR/



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


CANLI YAYINDA GAZETECİ-VEKİL TARTIŞMASI

'EY SEN... AHİR ZAMAN MUKTEDİRİ'!

EMİN ÇÖLAŞAN, KAZA ANINI ANLATTI
»  ÜLKER'DEN GAZETECİLERE BAYRAM PAKETİ!
»  SÖZCÜ'DE TENKİSAT DEPREMİ!
»  YENİŞAFAK'TA SÜRPRİZ AYRILIK
»  EMİN ÇÖLAŞAN KAZA GEÇİRDİ
»  GAZETECI İŞSİZLİĞİN KISKACINDA
»  SABAH MUHABİRİNE CİHANGİR'DE DAYAK!
»  BAKANLIK,TELEVİZYON KANALI KURDU!
»  DİREN GAZETECİLİK KAMPANYASI BAŞLATILDI!
»  6 AYDA 61 GAZETECİ ÖLDÜRÜLDÜ!
»  GAZETE HABERTÜRK'TE FLAŞ GELİŞME
»  HÜRRİYET REKLAM SERVİSİNDE DEPREM
»  MEDYA İŞ'TEN NETANYAHU'YA KINAMA
»  MİGFED'DEN GAZETECİLER GÜNÜ AÇIKLAMASI
»  FEHMİ KORU'DAN OPERASYON YORUMU
»  SPOR BASINININ ACI GÜNÜ
»  CEMAAT GAZETELERİ OPERASYONU NASIL GÖRDÜ
»  BBC MUHABİRİNE CANLI YAYINDA TOKAT!
»  CNN TÜRK'TE CEMAAT OPERASYONU KAVGASI!
»  CHP'NİN CANLI YAYINI NEDEN KESİLDİ?
»  BÜLENT KENEŞ'TEN OPERASYON TWİTT'LERİ
»   DUMANLI, OPERASYON SONRASI NELER YAZDI?
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.