|
|
 |
 |
| |
| DOLAR |
| 42,6945 |
 |
|
 |
| EURO |
| 50,1605 |
 |
|
 |
| IMKB |
| 11.311,000 |
 |
|
 |
| ALTIN |
| 5.902,250 |
 |
|
|
|
Şehir Seçimi

|
|
|
|
|
 |
|
|
|
|
 |
| |
| TMSF YÖNETİMİNDEKİ UZAN GRUBU ŞİRKETLERİ 700 TRİLYON BORÇ ÖDEMİŞ
|
 |
 |
 |
|
|
|
| TMSF Başkanı Ahmet Ertürk. , Uzan Grubu şirketlerinin Fon'a geçmesinden bu yana Hazine'ye 700 trilyondan fazla ödeme yaptıklarını bildirdi. Ertürk, bunu şirketleri çalıştırarak kazandıklarına işaret ederek, "Bunun 150 trilyonu geçmiş dönemden gelen borçlardır. Diğerleri ise cari dönemde ödenen yükümlülüklerdir" dedi |
| |
|
|
 |
|
|
|
|
|
 |
Ekonomi Muhabirleriyle sohbet eden TMSF Ahmet Ertürk, TMSF'nin Uzan Grubu'ndan yapılacak tahsilata ilişkin 1.8 milyar dolarlık tahminin içerisinde Telsim, Çimento ve Medya Grubu satışından beklenen tutarların dahil olup olmadığına ilişkin bir soruyu yanıtlarken, "O çalışmayı, TMSF'nin Hazine ile olan borç alacak ilişkisini netleştirmek için yaptık. Uzan Grubu'ndan gösterilen tahsilat TMSF'ye net olarak gelmesi beklenen tahsilat. Aslında elimizde Uzan Grubu şirketleri satışından beklediğimiz tahsilat bunun çok üzerine çıkacaktır. Telsim, Medya Grubu ve diğer Çimento Grubu'ndan bu rakamın yüzde 50 üzerine çıkacağı gibi bir umudumuz var. Bu rakam, satış bedelinden kamuya başka şekilde ödemeler yapacağız. Telsim'in kamuya çok ciddi borcu var. Bu vergi borcu şeklinde. Telekom'a, Hazine'ye olan borçlar. Telsim'in kamuya borcu yaklaşık 700-750 milyon civarında. Yurtdışı borçları da bulunuyor." diye konuştu.
"HAZİNE'YE 700 TRİLYON ÖDENDİ"
TMSF Başkanı Ahmet Ertürk, Uzan Grubu şirketlerinin Fon'a geçmesinden bu yana Hazine'ye 700 trilyondan fazla ödeme yaptıklarını bildirdi. Ertürk, bunu şirketleri çalıştırarak kazandıklarına işaret ederek, "Bunun 150 trilyonu geçmiş dönemden gelen borçlardır. Diğerleri ise cari dönemde ödenen yükümlülüklerdir" dedi. Ertürk, satış bedelinden Hazine'ye dolaylı olarak yapılacak ödemeyle bu rakamın 1.5 milyar doları bulacağını vurguladı.
"TELSİM'İN BORÇLARINI ÖDEYEREK, DEĞERİNİ ARTIRIYORUZ"
Ertürk, kamuya, piyasaya ve yurtdışına borçlu olan Telsim'in piyasaya da 60 milyon dolar borcunun bulunduğunu ifade etti. Telsim'in Motorola'ya 2.3 milyar dolar, Nokia'ya ise 900 milyon dolar borçlu olduğunu söyleyen Ahmet Ertürk, normal koşullarda bu borçların TMSF tarafından ödenmesinin mümkün olmadığını söyledi. Ertürk, "Biz Telsim'in böyle bir borç yüküyle yabancılar tarafından çok büyük ilgiyle karşılaşacağını sanmıyoruz. Bu borç yüküyle satılma imkanı zayıf. Bu borçları ödenebilir düzeye indirerek, Telsim'in değerini yükseltmek istiyoruz" diye konuştu. Ertürk, yabancı kreditörlerle başlattıkları görüşmelerin temel amacının bu olduğunu dile getirdi.
YABANCI GSM ŞİRKETLERİNDEN YOĞUN İLGİ
Başkan Ahmet Ertürk, Telsim'i almak için girişimde bulunan yabancı şirketlerin ismini açıklamazken, "Telsim'e ilgi gösteren yabancı firmalar hepinizin bildiği GSM şirketlerinin en büyükleri. Yabancı ilgisi çok büyük" dedi. Telsim ve Türk Telekom'un özelleştirilmesinin aynı döneme gelmesinin ilginin düzeyini etkilediğini belirten Ertürk, Telsim'e daha çok ilginin olduğunu kaydetti. Ertürk, Motorola'nın Telsim'i satın alma ve işletme yönünde her hangi bir girişiminin bulunmadığını söyledi.
 |
|
|
|
 |
|
|
Toplam yorum |
0 |
|
Onay bekleyen |
0 |
|
|
 |

Yorumunuz editörlerimiz
tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır. |
|
|
|
 |
Bu haber henüz yorumlanmamış...
|
 |
|
 |
|
Bu kategorideki diğer haberler |

|
|
|
|
|
|
 |
|
|
| ÇOK OKUNANLAR |
 |
 |
-
-
|
 |
 |
|
Mustafa Destici’nin kadınların hafta sonları çalışmaması ve günlük mesainin sınırlandırılması çağrısı, ... |
 |
|
 |
 |
|
Adalet Bakanlığı’nın hazırladığı yeni Cebri İcra Kanunu taslağına göre borcunu ödememek için malvarlığını ... |
 |
|
 |
 |
|
İBB davasının ilk duruşması 9 Mart’ta. Davanın tamamlanması için 12,5 yıl öngörülüyor. Dün ayrıca ... |
 |
|
 |
 |
|
Mehmet Akif Ersoy’un tutuklanmasına giden süreçte, 35 yaşındaki bir haber spikerinin ifadesi dosyaya ... |
 |
-
|
 |
 |
|
Yalova'da, 'Güllü' adıyla tanınan şarkıcı Gül Tut'un ölümüyle ilgili 'kasten öldürme' suçlamasıyla ... |
 |
|
 |
 |
|
Şarkıcı Güllü'nün ölümünde sır perdesi aralandı. Güllü'nün öldüğü gece evde olan ve kızı Tuğyan ... |
 |
-
|
|
|
 |
|
 |
 |
| YAZARLAR |
 |
|
|
 |
|
|
 |
|
|
 |
|
|
 |
 |
 |
| ÇOK YORUMLANANLAR |
 |
 |
-
-
|
 |
 |
|
Adalet Bakanlığı’nın hazırladığı yeni Cebri İcra Kanunu taslağına göre borcunu ödememek için malvarlığını ... |
 |
|
 |
 |
|
Yalova'da, 'Güllü' adıyla tanınan şarkıcı Gül Tut'un ölümüyle ilgili 'kasten öldürme' suçlamasıyla ... |
 |
|
 |
 |
|
Gazeteci-yazar Enver Aysever’in, YouTube yayınında yaptığı değerlendirmeler nedeniyle tutuklanmasının ... |
 |
|
 |
 |
|
Mustafa Destici’nin kadınların hafta sonları çalışmaması ve günlük mesainin sınırlandırılması çağrısı, ... |
 |
-
|
 |
 |
|
İstanbul'da Karacaahmet, Nakkaştepe, Zincirlikuyu ve Aşiyan gibi birinci grupta yer alan mezarlıklardaki ... |
 |
|
 |
 |
|
İBB davasının ilk duruşması 9 Mart’ta. Davanın tamamlanması için 12,5 yıl öngörülüyor. Dün ayrıca ... |
 |
-
|
|
|
 |
|
 |
 |
| ANKET |
|
|
 |
 |
|
|
|
| |
 |


 |
Medya
Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden
kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan
haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması
durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır.
Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait
yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz. |
 |
|
| |
|