Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
39,0150
EURO
44,5505
IMKB
9.356,000
ALTIN
4.196,790
 
Hava Durumu ANKARA
18 / 32 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
TMSF YÖNETİMİNDEKİ UZAN GRUBU ŞİRKETLERİ 700 TRİLYON BORÇ ÖDEMİŞ
TMSF YÖNETİMİNDEKİ UZAN GRUBU ŞİRKETLERİ 700 TRİLYON BORÇ ÖDEMİŞ
 
TMSF Başkanı Ahmet Ertürk. , Uzan Grubu şirketlerinin Fon'a geçmesinden bu yana Hazine'ye 700 trilyondan fazla ödeme yaptıklarını bildirdi. Ertürk, bunu şirketleri çalıştırarak kazandıklarına işaret ederek, "Bunun 150 trilyonu geçmiş dönemden gelen borçlardır. Diğerleri ise cari dönemde ödenen yükümlülüklerdir" dedi
 
16.10.2004 - 15:38
Ekonomi Muhabirleriyle sohbet eden TMSF Ahmet Ertürk, TMSF'nin Uzan Grubu'ndan yapılacak tahsilata ilişkin 1.8 milyar dolarlık tahminin içerisinde Telsim, Çimento ve Medya Grubu satışından beklenen tutarların dahil olup olmadığına ilişkin bir soruyu yanıtlarken, "O çalışmayı, TMSF'nin Hazine ile olan borç alacak ilişkisini netleştirmek için yaptık. Uzan Grubu'ndan gösterilen tahsilat TMSF'ye net olarak gelmesi beklenen tahsilat. Aslında elimizde Uzan Grubu şirketleri satışından beklediğimiz tahsilat bunun çok üzerine çıkacaktır. Telsim, Medya Grubu ve diğer Çimento Grubu'ndan bu rakamın yüzde 50 üzerine çıkacağı gibi bir umudumuz var. Bu rakam, satış bedelinden kamuya başka şekilde ödemeler yapacağız. Telsim'in kamuya çok ciddi borcu var. Bu vergi borcu şeklinde. Telekom'a, Hazine'ye olan borçlar. Telsim'in kamuya borcu yaklaşık 700-750 milyon civarında. Yurtdışı borçları da bulunuyor." diye konuştu. "HAZİNE'YE 700 TRİLYON ÖDENDİ" TMSF Başkanı Ahmet Ertürk, Uzan Grubu şirketlerinin Fon'a geçmesinden bu yana Hazine'ye 700 trilyondan fazla ödeme yaptıklarını bildirdi. Ertürk, bunu şirketleri çalıştırarak kazandıklarına işaret ederek, "Bunun 150 trilyonu geçmiş dönemden gelen borçlardır. Diğerleri ise cari dönemde ödenen yükümlülüklerdir" dedi. Ertürk, satış bedelinden Hazine'ye dolaylı olarak yapılacak ödemeyle bu rakamın 1.5 milyar doları bulacağını vurguladı. "TELSİM'İN BORÇLARINI ÖDEYEREK, DEĞERİNİ ARTIRIYORUZ" Ertürk, kamuya, piyasaya ve yurtdışına borçlu olan Telsim'in piyasaya da 60 milyon dolar borcunun bulunduğunu ifade etti. Telsim'in Motorola'ya 2.3 milyar dolar, Nokia'ya ise 900 milyon dolar borçlu olduğunu söyleyen Ahmet Ertürk, normal koşullarda bu borçların TMSF tarafından ödenmesinin mümkün olmadığını söyledi. Ertürk, "Biz Telsim'in böyle bir borç yüküyle yabancılar tarafından çok büyük ilgiyle karşılaşacağını sanmıyoruz. Bu borç yüküyle satılma imkanı zayıf. Bu borçları ödenebilir düzeye indirerek, Telsim'in değerini yükseltmek istiyoruz" diye konuştu. Ertürk, yabancı kreditörlerle başlattıkları görüşmelerin temel amacının bu olduğunu dile getirdi. YABANCI GSM ŞİRKETLERİNDEN YOĞUN İLGİ Başkan Ahmet Ertürk, Telsim'i almak için girişimde bulunan yabancı şirketlerin ismini açıklamazken, "Telsim'e ilgi gösteren yabancı firmalar hepinizin bildiği GSM şirketlerinin en büyükleri. Yabancı ilgisi çok büyük" dedi. Telsim ve Türk Telekom'un özelleştirilmesinin aynı döneme gelmesinin ilginin düzeyini etkilediğini belirten Ertürk, Telsim'e daha çok ilginin olduğunu kaydetti. Ertürk, Motorola'nın Telsim'i satın alma ve işletme yönünde her hangi bir girişiminin bulunmadığını söyledi.


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


TMSF BAŞKANI ERTÜRK: "ÇUKUROVA, 30 MİLYON DOLAR ÖDERSE PROTOKOL DEVAM EDER"

ŞENER, YTL'YLE BİRLİKTE FİYATLARDA İNDİRİM İSTEDİ

TÜRK TELEKOM'DA YARGI ALLAHIN EMRİ
»  10.7'Yİ BEĞENMEYEN MEMUR "AHİM" YOLCUSU
»  MEMUR ZAMMI 10.7
»  BAKANLAR KURULU MEMUR ZAMMI VE 2005 BÜTÇESİ İÇİN TOPLANDI5
»  AKARYAKIT ZAMMI KAPIDA
»  BAŞKENT'TE RAMAZAN PİDESİ 500 BİN TL
»  IMF İSTEDİ,FAİZ DIŞI FAZLA HEDEFİ YÜZDE 6.5 TE KALDI
»  İLK YTL'Lİ BÜTÇE TBMM'DEN
»  2005 BÜTÇESİ 157 KATRİLYON
»  YILBAŞI İKRAMİYESİ 15 TRİLYON !
»  MALİYE'DEN VERGİN İNDİRİMİ SÜRPRİZİ
»  BORSA DÜŞÜŞLE BAŞLADI
»  BORSA ÇUKUROVA İLE DÜŞTÜ
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.