Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
38,5737
EURO
43,7107
IMKB
9.112,000
ALTIN
4.134,800
 
Hava Durumu ANKARA
10 / 22 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
TSK VE MSB SİVİL MEMURLARINA SENDİKA!
TSK VE MSB SİVİL MEMURLARINA SENDİKA!
 
Anayasa Mahkemesi, Milli Savunma Bakanlığı ile Türk Silahlı Kuvvetleri’ndeki sivil memurların sendika kurmayacağı ve sendikaya üye olamayacağına ilişkin kanun hükmünü iptal ederek, memurlara sendika yolunu açtı.
 
11.4.2013 - 13:55

Türk Silahlı Kuvvetleri’nde çalışan sivil memurlar, 21 Ekim 2011 tarihinde Sime-Sen'i kurdu. Sendika yetkilileri, kuruluşundan 6 ay sonra sendikanın 1. genel kurulunu yapmak için Ankara Valiliği’ne müracaat etti. Ankara Valiliği, 4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanunu'nun 15. maddesinin (g) fıkrasındaki “Milli Savunma Bakanlığı ile Türk Silahlı Kuvvetleri kadrolarında çalışan sivil memurlar ve kamu görevlileri sendikaya üye olamaz ve sendika kuramaz” hükmü gereğince Sime-Sen'in faaliyetlerinin durdurulması talebiyle Ankara 8. İş Mahkemesine dava açtı.
Dava kapsamında hazırlanan bilirkişi raporunda, Sime-Sen'in kurucularının tamamının Milli Savunma Bakanlığı ve TSK kadrolarında memur olarak çalışan ve sivil memur olarak adlandırılan devlet memurları olduğunu belirtilerek, “Kuruluş bildirimi yapılan Sime-Sen'in 4688 sayılı Kanun hükümlerine tabi kamu görevlileri sendikalı olduğu hususunda uyuşmazlık bulunmamaktadır” denildi. Raporda, 4688 sayılı Yasa'nın ilgili hükmünün iptali için Anayasa Mahkemesi'ne gidilebileceği de kaydedildi. Davaya bakan Ankara 8. İş Mahkemesi, 4688 sayılı yasanın 15. maddesinin (g) fıkrasının Anayasa'nın 10 ve 51. maddelerine aykırılık iddiası nedeniyle iptali için Anayasa Mahkemesine başvurulmasına ve Anayasa Mahkemesinin vereceği kararın beklenmesine hükmetti. Ankara 8. İş Mahkemesi’nin istemini dün esastan inceleyen Anayasa Mahkemesi, Milli Savunma Bakanlığı ile Türk Silahlı Kuvvetleri kadrolarında çalışan sivil memurların sendika kurmasını ve sendikaya üye olmasını yasaklayan kanun hükmünün iptal istemini esastan görüşerek karara bağladı. Yüksek Mahkeme, sivil memurların sendika kuramayacağı ve sendikaya üye olamayacağına ilişkin kanun hükmünü Anayasa’ya aykırı bularak iptal etti. (ANKA)



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


SİLİVRİ'DE SAKİN GÜN!

MECLİS'TE BEBEK BEZLİ TARTIŞMA

"TOPLUMUN GAZINI ALIYORUM"
»  İŞTE 'TÜRK'Ü KALDIRIN TEBLİGATI
»  'MİT AJANI' CHP'Yİ KARIŞTIRDI!
»  TSK'YI SARSACAK ANKET!
»  DEMİRTAŞ:SİLAH BIRAKMA ÇAĞRISI BİR GÖRÜŞ
»  SİLİVRİ TUTUKLUSU BALBAY'A PLAKET
»  KCK DAVASINDA TÜM SANIKLARA TAHLİYE
»  CHP'Lİ ÖZCAN'DAN BÜYÜKANIT BOMBASI
»  MECLİS'TE KADIN VEKİLLERE İYİ HABER!
»  HÜLYA AVŞAR: “BEN ZATEN AKİLDİM”
»  "OPERASYON YAPMAYIN" DİREKTİFİ OLMAZ
»  T.C'DE GERİ ADIM!
»  BAHÇELİ HAKKINDA DOKUNULMAZLIK DOSYASI
»  "İZMİR, İSTANBUL, ANKARA’YI ALACAĞIZ"
»  GÜL, POLİSLERİ UYARDI!
»  ATATÜRK VE TÜRK BAYRAĞINI KALDIRDILAR!
»  DİCLE ÜNİVERSİTESİNDE OLAYLAR DURULMUYOR
»  ÖCALAN, 2015'TE SERBEST BIRAKILACAK
»  T.C İSTİFA SI MI?
»  ORHAN GENCEBAY'DAN BAHÇELİ'YE JET YANIT
»  ANKARA'DA ESKORT OPERASYONU
»  ERDOĞAN: "TERİM'İ AKİL YAPARDIM AMA..."
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.