TBMM’de dün yaptığı konuşmada, “Türk ulusuyla Kürt milliyetini eşit, eş değerde gördüremezsiniz” diyen CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler hakkındaki ilk suç duyurusu, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ’nun memleketi olan Tunceli’den geldi.
İnsan Hakları Derneği (İHD) Tunceli Temsilcisi Barış Yıldırım, Güler hakkında ‘halkı kin ve düşmanlığa tahrik’ten suç duyurusunda bulundu.
Avukat Barış Yıldırım, bugün Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığı’na sunduğu suç duyurusunda, CHP’li Güler’in, “Türk ulusuyla Kürt milliyetini eşit, eş değerde gördüremezsiniz.
Değerli arkadaşlarım, AKP ve BDP işbirliğinin yaptığı şey tektir. Türkiye’de Kürt sorunu yoktur. Türkiye’de siz sorunu Türk sorunu yaptınız. Bundan sonra biz savunmadayız, bundan sonra meşru müdafaa hakkı için saldırıdayız” şeklindeki sözlerinin suç oluşturduğunu ileri sürdü.
Yıldırım, Güler hakkında TCK’nın 216. maddesine göre ‘halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama’ savıyla dava açılmasını istedi.