Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,5135
EURO
34,9664
IMKB
9.717,000
ALTIN
2.435,500
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
TÜRKİYE ORTADOĞU'NUN BAŞINA BELA OLACAK
TÜRKİYE ORTADOĞU NUN BAŞINA BELA OLACAK
 
İki yılı aşkın süredir iç savaşın sürdüğü Suriye'nin başkenti Şam'da sokakların durumunu izleyen gazeteci Seher Önalan'ın ikinci durağı Filistin Halk Kurtuluş Cephesi Genel Sekreteri Ebu Ahmad Fuat.
 
29.7.2014 - 09:37

Suriye yanlısı politikalarıyla bilinen hatta, bu ülkeye askeri bir harekat gerçekleşmesi halinde  savaşmaya hazır olduklarını defalarca duyuran radikal solcu Filistin Halk Kurtuluş Cephesi yani FHKC'nin Genel Sekreteri Abu Ahmad Fuad, Şam'daki ofisinde bizi kabul edeceği haberini alıyoruz.
 
Abu Ahmad Fuad, haklı FiIistin davasının etkili eylemlerle tüm dünyada duyulmasını sağlayan eyIemciIeri de yetiştiren önemli bir kişilik. Tabiri caiz ise onun rahle-i tedrisinden geçen en önemli isimler arasında Çakal Carlos ve  Leyla Halid de var. Yıllarca FiIistin halkı için elde silah korkusuzca savaşan ve CIA, MOSSAD, Interpol ve Fransız İstihbarat örgütlerini yıllarca atlatmayı başaran Çakal Carlos'u kamplarda eğiten yine Ahmad Fuad idi. Carlos, 1994'te yakalanıp tutuklanana kadar FHKC polit bürosunda Fuad ile birlikte karar alıcılar arasında yer almıştı.
 
Üçü eş zamanlı olmak üzere ince taktiklerle dört uçak kaçırma eylemini gerçekleştiren Filistinli efsane kadın militan (şimdilerde Filistin Ulusal Yönetimi'nde FHKC'yi üye olarak temsil ediyor) Leyla Halid'in de 'hocası' demek yanlış olmaz Abu Ahmed Fuad için...  İsrail'in acımasızca vurduğu bu günlerde Filistin için “nasıl bir politika izlenmeli”yi konuşacağız Abu Ahmad Fuad ile...
 
Sıcağın henüz saat 11.00 olmadan dayanılmaz bir hal aldığı Şam sokaklarında, İsrail cezaevlerinde 11 yılını geçiren gazeteci arkadaşımız Tahsin Halebi'ye yetişmek için adeta koşuyoruz. Halebi, daha sonra aracıyla bizi FHKC bürosuna bırakıyor. Bana Almanca "Auf Wiedersehen" yani hoşçakal demeyi de ihmal etmiyor.
 
Bir kaç katlı bir bina burası. Duvarlarında şehit düşen FHKC üyelerinin bazılarının fotoğrafları, geçmişteki cevval halleriyle bizi izliyor. Genç görevliler randevumuzdan haberdar. Bizi karşılayıp hemen bir koltuğa 'buyur' ediyor. Birkaç vantilatör holü serinletmek için işbirliği içinde... Holde, bir müşkülü olduğu her halinden belli olan iki kadıncağız oturuyor. Bazen delikanlılar holü kullanarak binanın başka bölümlerine ulaşıyor.
 
Herkesi ve her şeyi alabildiğine merakla incelerken Fuad bizi çağırıyor. Genç FHKC'li bizi güvenlik gerekçesiyle tek fotoğraf çekebileceğimiz tek yer, yani Abu Ahmad Fuad'ın ofisine alıyor. Abu Ahmad Fuad'ın ömrünün  mücadele ile geçtiği yüzünden okunuyor.
 
TÜRKİYE'NİN PARÇALANMASINI İSTEMİYORUZ
 
Hemen söze başlıyor...
 
"Biz FHKC olarak Suriye halkının yararı ve birliği için en iyisi neyse onu yaparız. Suriye, Filistin konusunda İsrail’e karşı pozisyonundan dolayı çok saldırıya uğradı. İsrail ve ABD’nin politikası başarılı olsaydı, Suriye’yi birkaç parçaya böleceklerdi ve sonuç olarak birkaç Arap ülkesi çıkacaktı."
 
"Neden Erdoğan,  ABD ve İsrail yanlısı, Suriye'nin işgaline izin veren bir poIitika izIiyor?" sorusunu bize sanki sitem eder gibi soruyor ve ekliyor, "Bu soruyu hep soruyoruz. Neden bu kadar terörist Türk sınırında kamplarda eğitilip Suriye’ye gönderiliyor? Biz tarihte Türk-Arap ve Kürt kardeştik. Türkiye’yi stabil, birIeşik ve güçlü görmek istiyoruz. Aynı şekilde Arap üIkelerine de dost oImalı. Biz Türkiye’yi parçalanmış olarak da görmek istemiyoruz. Türkiye’yi İsrail’e karşı görmek isteriz ama o sadece Suriye’ye karşı. Türkiye bizim komşumuz ve uzun yıllara dayanan ilişkimiz var. Teröristler Suriye’de ne yaptılarsa, şimdi aynısını Irak’ta yapıyorlar. Biz aynı zamanda bu gruplar için Türkiye’nin dikkatini çekmek istiyoruz. Irak ve Suriye’de olanlar, bir gün komşu üIkelere de sıçrar. Türkiye bunu unutmasın!"
 
TURUVA ATI OLACAKSINIZ!
 
Fuad'ın Türkiye için şu tespiti ise hayli çarpıcı ve Ortadoğu'daki Türk algısını yansıtıyor:
"Türkiye İslam dünyasında Truva atı gibi olacak ve ABD politikasını Ortadoğu'da uygulayacak. Türkiye böyle giderse, Ortadoğu’nun başına bela olacak.
 
FHKC'DE BİRLEŞİLSİN
 
Fuad'ın gözü zaman zaman İsrail'in Gazze'ye saldırısındaki tüm gelişmelerin canlı aktarıldığı  tv'yi takip ediyor. Erdoğan ile daha önceleri dirsek teması bulunan HAMAS'a, kendilerinin solcu olması hasebiyle mesafeli durmaktan vazgeçmesini istiyor. İsrail'e karşı Filistin halkı için tüm örgütlerin aslında aynı amaca hizmet ettiğini hatırlatıyor Fuad. Tüm Filistin halkının topraklarına geri dönme isteğini yineleyen Fuad, "Biz HAMAS'ın diğer gruplarla işbirIiği içinde savaşmasını istiyoruz. Hamas, El Fetih ve İslami Cihat sadece şimdi değil, her zaman birlikte hareket etmeli ve Kahire Anlaşması'na uymalı" diyor. Fuad, FHKC'nin politikasına göre tüm örgütlerin Filistin için FHKC’de birIeşilmesini öneriyor...
 
Söz Erdoğan'ın Arap halkının gözünde 2011'den sonraki yerine geliyor.... Fuad'ın Erdoğan'a sözleri gayet sert, "Mavi Marmara olayından sonra Amerika Araplara ve Suriye'ye karşı yeni politika geliştirdi. Erdoğan ABD’nin bölgedeki kuklasından başka bir şey değil. ABD’nin politikası eşittir İsrail’in politikası. Erdoğan bu iki ülkeden uzak duramıyor."
 
AVRUPAYI İSTEMENİZ BİZİ KORKUTUYOR
 
Fuad, Erdoğan'ın Türkiye'deki durumunu ise şöyle yorumluyor:
"Erdoğan halkın seçimiyle geldi. Ancak halkın oyuyla gider. Biz sadece Türkiye'de değil, her yerde halkın isteklerine kulak verilmesini isteriz. Demokratik hakların kazanımı, halkın mutluluğu ve gerçek politika için bu şart. Aynı zamanda modern İslamitenin Türk halkının isteklerini yerine getirdiğine de çok inanmıyoruz. Demokrasi, Türk halkının yapısı ve isteklerini yerine getirecek şekilde geliştirimeli."
Fuad'ın Türkiye'nin değişen Ortadoğu politikasını ise "Türkler Avrupalı olmak istediklerini söylerken Ortadoğu'yu unutuyor. Siz o halde Ortadoğu’ya nasıl hakim olursunuz? Arap dünyası Türkiye Avrupalı olmak istediğini söylediği zaman korkuyor. Avrupalılar  ise çoğunluğu Müslüman 75 milyonluk Türk'ün Avrupa’ya girmesinden korkuyor" sözleriyle eleştiriyor

KAYNAK: http://www.gazeteport.com.tr/haber/176933/turkiye-ortadogunun-basina-bela-olacak_



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


PUTİN'İN TAHTINI SALLAYACAK CEZA!

ABD'Lİ İNTİHAR BOMBACISI!

PAPA'DAN DÜNYAYA BARIŞ ÇAĞRISI!
»  GAZZE'DE ÖLÜ SAYISI BİN'İ GEÇTİ!
»  İSRAİL'E AĞIR BİR DARBE DAHA
»  ''İSRAİL YENİLMİŞTİR, ZAFER DİRENİŞİN''
»  YİNE UÇAK FACİASI,BU KEZ BURKİNA FASO'DA
»  İSRAİL, BU KEZ BM'NİN OKULUNU VURDU!
»  İŞTE IRAK'IN YENİ CUMHURBAŞKANI
»  PUTİN'İN KIZINA SINIRDIŞI ŞOKU!
»  LİBYA'DA ÇİFTE İNTİHAR SALDIRISI
»  VİETNAM'DA TAYFUN, 11 ÖLÜ!
»  İSRAİL ÖLEN ASKER SAYISINI AÇIKLADI!
»  GAZZE'DE ÖLÜ SAYSI 500'Ü GEÇTİ!
»  İSRAİL BUGÜN DE VURDU, 60 ÖLÜ
»  ''14 İSRAİL ASKERİNİ ÖLDÜRDÜK'
»  IŞİD,SURİYE'DE 270 KİŞİYİ ÖLDÜRDÜ!
»  IŞİD'DEN RECM VAHŞETİ!
»  RUSYA,GAZZE SESSİZLİĞİNİ BOZDU!
»  GAZZE'DE 8 ÇOCUK DAHA ÖLDÜ!
»  OBAMA'DAN İSRAİL'E : 'VUR AMA ABARTMA''
»  ALMANYA: İSRAİL'İN YANINDAYIZ!
»  UÇAĞI DÜŞÜREN ŞOK KONUŞMALAR!
»  GAZZE'DE ÖLÜ SAYISI 260'A ULAŞTI!
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.