|
 |
 |
|
DOLAR |
38,9344 |
 |
|
 |
EURO |
44,2717 |
 |
|
 |
IMKB |
9.356,000 |
 |
|
 |
ALTIN |
4.203,630 |
 |
|
|
|
Şehir Seçimi

|
|
|
|
|
 |
|
|
|
 |
|
TURİZM BAKANI AÇIKLADI: "AKP YANİ BİZİM İKTİDARIMIZ ŞİFADIR, ÜLKEMİZE İYİ GELDİ"
|
 |
 |
 |
|
|
Zeytinburnu Belediyesi'nce düzenlenen Merkezefendi Geleneksel Tıp Festivali'nde konuşan Kültür ve Turizm Bakanı AK Parti iktidarının ülkemiz için şifa olduğunu söyledi. |
|
|
 |
|
|
|
|
 |
Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, modern tıbbı reddetmediklerini ifade ederek, geleneksel tıbbın önemini de vurguladı.
Koç, Zeytinburnu Belediyesi'nin Merkezefendi Geleneksel Tıp Derneği ile birlikte düzenlediği ''6. Merkezefendi Geleneksel Tıp Festivali''nin açılışında yaptığı konuşmada, geleneksel tıp festivalinin insanlara maddi ve manevi faydalar getirmesini diledi.
Atilla Koç, ''Bizim her şeyimiz bakışımıza göre şifadır. Allah her şeyin içine bir şifa vermiştir, ama bunu kullanmak, bunu o gözle bakarak kullanmak için Merkez Efendi gibi hem zahiri, hem batıni ilim sahibi olmak gerekir'' diye konuştu.
Günümüz modern dünyasında yaşanan teknolojik gelişmelerin insan yaşamını kolaylaştırmış olmasına rağmen, hastalıkları da artırıp çeşitlendirdiğini dile getiren Koç, ''Biz modern tıbbı reddetmiyoruz'' dedi. Taş, meyve, sebze ve çiçeklerin de birer şifa olduğunu ifade eden Koç, üstelik bunların toksik etkisi bulunmadığını da söyledi.
Şifalı bitkilerle tedavi usullerinin pozitivist ve materyalist anlayışla uzun yıllar Türkiye'de dikkate alınmadığını anlatan Koç, ama halkın kendi geleneksel anlayışıyla şifalı bitkilerle tedaviyi devam ettirdiğini ifade etti. Daha sonra bu tedavinin kıymetini bilen tıp adamlarının da şifalı bitkilerle tedaviyi anlattıklarını dile getiren Koç, bu konuda Avrupa ve ABD'de yapılan çalışmaların da etkili olduğunu söyledi.
Koç, ''Kötü bir adetimiz; iyilikleri bile önce Avrupa'da, Amerika'da kabul edildikten sonra bizde kabul edilmeye başlanıyor. Oysa bizim kendi hazinelerimizi, dışarının tavsiyesi olmadan da kendimiz bulmamız gerekiyor. İşte bizim iktidarımız kendi hazinemizi, kendimizin bulmasının bir neticesidir. Bizim iktidarımız da gerçekten ülkemiz için, insanımız için şifadır'' diye konuştu.
Gazetecilerin, mesir macununun faydalarına ilişkin soruları üzerine Koç, ''Vali olduğum zaman bana bu soruyu sorsaydınız bir 10 dakikalık brifing verebilirdim. Ama şimdi Türkiye Cumhuriyeti'nin Kültür ve Turizm Bakanıyım, mesir macununun faydaları hakkında herhangi bir şey söylemem yanlış olur. Bunu Sağlık Bakanı Recep Akdağ'a sorun.''
-ÖTEKİ KONUŞMALAR-
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş da Manisa'da 41 çeşit baharatı karıştırarak mesir macununu üreten Merkez Efendi'nin ömrünün son 40 yılını burada geçirdiğini hatırlatarak, Merkez Efendi'ye yakışan bir festival gerçekleştirildiğini söyledi. Topbaş, Zeytinburnu ve Merkezefendi Mahallesi'nin bulunduğu bölgenin turizm amacıyla kullanılması ve çevre düzenlemesi konusunda yapılacak çalışmaları da anlattı.
Merkez Efendi Camii Külliyesi önündeki tarihi binaya da işaret eden Topbaş, binanın restorasyonuna çok kısa zamanda başlanacağını belirtti. Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın da festivalin düzenlendiği bölgeyi geleneksel tıp merkezi yaptıklarını ifade ederek, pek çoğu SİT alanı olan bölgede yapılacak çalışmalar hakkında Bakan Koç'dan yardım istediklerini dile getirdi.
-MESİR MACUNU DAĞITILDI-
Konuşmaların ardından 6. Merkezefendi Geleneksel Tıp Günleri, Merkez Efendi Camii Külliyesi önündeki alanda halka mesir macunu dağıtımı ile başladı. Bakan Koç ve Kadir Topbaş da halka mesir macunu dağıttı. Koç, Süleyman Berk tarafından düzenlenen hat sergisini de açtı. Koç ve beraberindekiler, daha sonra Zeytinburnu Tıbbi Bitkiler Bahçesi'ni gezerek, Belediye Başkanı Aydın'dan bilgi aldı.
-SORULARI YANITLADI-
Kültür ve Turizm Bakanı Koç, programın ardından gazetecilerin, turizmcilerin belediyeler için konulması düşünülen vergiye olan tepkilerini sorması üzerine, konaklama yerlerindeki elektrik fiyatlarını turizmciler için düşürdüklerini hatırlatarak, ''2006 yılında turizm hizmetlerinde alınan yüzde 18'lik KDV'yi yüzde 8'e çekeceğiz. Bunun yanında da belediyelerimiz için yüzde 3'lük bir vergi düşünüyoruz. Daha yasalaşmadı'' dedi. Bir gazetecinin, Dünya Turizm Örgütü Forumu'na ev sahibi olduğu halde katılmadığı için bazı gazetelerde eleştirel yazılar bulunduğunu söylemesi üzerine Koç, şunları kaydetti:
''Eleştirebilirsiniz. O toplantıyı biz düzenledik. Özellikle de bir başka özel konuyu seçtik, o da kent turizmiydi. Bunu yapan benim. 'Peki o zaman niye gelmediniz?' derseniz. 1990'lı yıllarda Turgut Özal'ın kurduğu Türk Kültür ve Sanatları Ortak Yönetimi'nin (TÜRKSOY) kongresi vardı. Ben Kazan'a bininci yıl toplantılarına gitmedim. Ben Kazan'a TÜRKSOY'un yıllık kongresine gittim. O kongrede dönem başkanı seçildim.
O kongrede aldığımız kararla 2006 yılında TÜRKSOY'un toplantısını İstanbul'da yapacağız ve neticeleri aldıktan hemen sonra kapanış merasimini beklemeden Türkiye'ye döndüm. Çünkü ben ev sahibiydim. Ev sahibi olarak akşam onlarla beraber olduk. Onlara yemek verdim.'' ''Kabineye yeni bakanlar katıldı. Nasıl görüyorsunuz bu değişikliği?'' sorusu üzerine de Koç, ''Bu sorunun muhatabı sayın Başbakanımız'' dedi.
 |
|
|
|
 |
|
|
Toplam yorum |
0 |
|
Onay bekleyen |
0 |
|
|
 |

Yorumunuz editörlerimiz
tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır. |
|
|
|
 |
Bu haber henüz yorumlanmamış...
|
 |
|
 |
Bu kategorideki diğer haberler |

|
|
|
|
|
|
 |
|
|
ÇOK OKUNANLAR |
 |
 |
-
|
 |
 |
|
DEM Parti'li Sezai Temelli, Sosyalist Enternasyonal toplantısında kendisinin ve Parti Eş Genel ... |
 |
|
 |
 |
|
Suudi Arabistan hükümeti, 1952 yılından bu yana uygulanan alkol yasağını 2026 yılına kadar 600 ... |
 |
|
 |
 |
|
Adana’da emekli polis memuru boşandığı eşini çalıştığı iş yerinde silahla öldürüp intihara teşebbüs etti. |
 |
|
 |
 |
|
Gazeteci Fatih Altaylı, evinin bulunduğu mahalleye gece yarısı asılan pankartla tehdit edildiğini ... |
 |
-
|
 |
 |
|
Kredi kartıyla sigara alımında ekstra ücret veya kart komisyonu talep eden iş yerlerine yaptırım geliyor. |
 |
|
 |
 |
|
CHP’li vekiller asmıştı: İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan, Boğaz’a “İmamoğlu'na özgürlük” pankartı asılmasına soruşturma |
 |
|
 |
 |
|
TÜİK verilerine göre, evler küçülürken, otel, işyeri, sanayi ve kamunun yaptığı binalarda da bir ... |
 |
|
 |
 |
|
Kayyum atamasının ardından Flash Haber’de başlayan yönetim değişikliği, köklü bir revizyona dönüştü. ... |
 |
-
-
|
|
|
 |
|
 |
 |
YAZARLAR |
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
 |
ÇOK YORUMLANANLAR |
 |
 |
-
|
 |
 |
|
Adana’da emekli polis memuru boşandığı eşini çalıştığı iş yerinde silahla öldürüp intihara teşebbüs etti. |
 |
|
 |
 |
|
Gazeteci Fatih Altaylı, evinin bulunduğu mahalleye gece yarısı asılan pankartla tehdit edildiğini ... |
 |
|
 |
 |
|
CHP’li vekiller asmıştı: İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan, Boğaz’a “İmamoğlu'na özgürlük” pankartı asılmasına soruşturma |
 |
|
 |
 |
|
DEM Parti'li Sezai Temelli, Sosyalist Enternasyonal toplantısında kendisinin ve Parti Eş Genel ... |
 |
-
|
 |
 |
|
Suudi Arabistan hükümeti, 1952 yılından bu yana uygulanan alkol yasağını 2026 yılına kadar 600 ... |
 |
|
 |
 |
|
Kredi kartıyla sigara alımında ekstra ücret veya kart komisyonu talep eden iş yerlerine yaptırım geliyor. |
 |
|
 |
 |
|
TÜİK verilerine göre, evler küçülürken, otel, işyeri, sanayi ve kamunun yaptığı binalarda da bir ... |
 |
|
 |
 |
|
Kayyum atamasının ardından Flash Haber’de başlayan yönetim değişikliği, köklü bir revizyona dönüştü. ... |
 |
-
-
|
|
|
 |
|
 |
 |
ANKET |
|
 |
 |
|
|
|
|
 |


 |
Medya
Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden
kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan
haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması
durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır.
Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait
yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz. |
 |
|
|
|