Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,3794
EURO
34,7666
IMKB
10.093,000
ALTIN
2.410,650
 
Hava Durumu ANKARA
14 / 25 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
Tarım Kooperatiflerinde Aklama İddiası
Tarım Kooperatiflerinde Aklama İddiası
 
CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, Tarım Kredi kooperatiflerinde aklama operasyonları yapıldığını iddia etti
 
13.12.2017 - 14:10

Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Ayhan Karayama'nın görevden alınması konusunda yazılı açıklama yapan CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, şu görülere yer verdi

 “Tarım Kredi Kooperatifleri çiftçilerin tohumluk, kimyasal gübre, mazot, zirai ilaç, alet-makine, hayvan ve yem gibi tarımsal girdiler ile nakdi kredi ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla kredi kullandırmak; ortaklarının ürünlerini değerlendirmek, üretim materyalleri ve ekipman taleplerini karşılamak amacıyla kurulmuşlardır.

1 milyon 100 bin üyesi olan bu kuruluşun üreticilerin ekonomik çıkarlarını korumak, meslek ve geçimleriyle ilgili ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla faaliyette bulunması gerekir. Oysa son yıllarda yolsuzluk ve siyasetle anılır hale gelmişlerdir. Ayhan Karayama’nın hakkında soruşturma yapılmaksızın görevden alınması siyasi bir Ak’lama operasyonudur.” dedi.

REFERANDUMDAN ÖNCE ÇİFTÇİYE “EVET” İÇİN MESAJ

Tarım Kredi Genel Müdürü Ayhan Karayama, referandum için bir milyon çiftçiye gönderdiği mesajda referandumda sonucun “Evet” çıkması halinde çiftçiye gübre ve yemde yeni teşvikler sağlanacağını belirtmiştir. Bu çiftçi kuruluşu olan Tarım Kredi’nin siyasetin tam göbeğinde olduğunu açıkça ortaya koymaktadır.

HAYVAN İTHALATI İÇİN TEMİNATSIZ PARA TRANSFERİ

Tarım Kredi Kooperatiflerinin, 15 Temmuz darbe girişiminden 3 gün sonra “hayvan alımı” sözleşmesi adı altında Macaristan’daki bir firmaya teminat almaksızın ve kurum mevzuatına aykırı olarak 3 milyon Euro gönderdiği belirtilmiştir. Çiftçiye teminatsız kredi kullandırmayan Tarım Kredi’nin teminatsız olarak Macaristan firmasına aktardığı bu para daha sonra Estonya ve Letonya’da kurulan iki firmanın Et ve Süt Kurumuna yaptığı hayvan ithalatında kullanılmıştır.

550 BİN DOLARA VİDEO KONFERANS SİSTEMİ

Tarım Kredi Merkez Birliği’nin bölge müdürleri ve iştiraklerle yaptığı koordinasyon toplantılarında kullanılmak üzere video konferans sistemine geçmiş; TARNET AŞ. tarafından kurulan bu sisteme KDV hariç 472 bin dolar ödenmiştir. Ancak bu sistemin piyasada çok daha ucuza yaptırılabileceği belirlenmiştir.

Tarım Kredi'nin iştiraki TARNET AŞ., bilişim ve yazılım şirketi olmasına rağmen şirketin web sitesi dahi piyasanın üstünde bir değerle bir başka firmaya yaptırılmıştır.

TARIM KREDİ’DE YOLSUZLUK İDDİALARI

Denizli'nin Tavas ilçesinde Kızılca Tarım Kredi Kooperatifi Müdürü, zimmetine 2 milyon lira geçirdiği iddiasıyla tutuklanmıştır. Öte yandan Bursa'nın Yenişehir ilçesinde Selimiye Köyü Tarım Kredi Kooperatifinde yolsuzluk yaptıkları öne sürülen 2 kişi tutuklandı. Dolandırıcılık ve zimmet olayının maddi boyutunun 2 milyon 500 bin lira olduğu belirtilmiştir.

Tarım Kredi, lisanslı depoculuk yatırımları kapsamında 110 milyon liralık ihale yaptı. Oysa piyasada 120 bin tonluk bir silonun maliyeti 20, 24 bin tonluk bir silonun maliyeti ise 4 milyon liradır.

Öte yandan İnegöl Deydinler’de değeri 10 milyon lira olan Tarım Kredi’ye ait Soğuk hava ve paketleme tesisinin 2,2 milyon liraya satıldığı öne sürülmektedir.

BİR GÜN HESABI MUTLAKA SORULACAKTIR

Tarım Kredi’de bu olumsuzluklar varken AKP yine Ak’lama yaparak Genel Müdür Karayama’yı görevden alarak adeta yaptıklarını onaylamaktadır. Yapılan bu olumsuzluklardan meydana gelen kamu zararlarının hesabını kim verecek? Borcunu ödeyemeyen, sürekli borçlanan yoksul ve çaresiz insanların hakkını yemek hangi vicdana, ahlaka ve adalete sığar. Ancak tüm bunlar yapanın yanına kar kalacağı anlamına gelemez. Bir gün hesabı mutlaka sorulacaktır.

 



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Yaz Mevsimi Tehlikede

"Kudüs İsrail'e Hediye Edilemez"

Erdoğan'dan İslam Ülkelerine Flaş Çağrı
»  İstanbul'da Kudüs Zirvesi!
»  Ünlü Ozan Ali Kızıltuğ Yaşamını Yitirdi
»  58 İl'de Büyük Fetö Operasyonuı
»  Kulislerde Müthiş Ataşehir iddiası
»  Bobma İddia:Binali Yıldırım Bırakabilir
»  Cep Telefonu ile Görüntü Çekme Kavgası
»  AK Partiden CHP'ye Malvarlığı Yanıtı
»  Ankara'da Su ve Atık Su'ya İndirim!
»  AYM'den CHP'ye Şok Suç Duyurusu
»  Ak Parti'den MHP'yi Yıkacak hamle
»  Hulusi Akar Memleketine Cami Yaptırdı
»  CHP'den Mal Varlığı Hamlesi
»  Ünlü İş Adamı Göz Göre Göre Ölmüş!
»  ABD'deki Davada Skandal!
»  Netanyahu Brüksel'i Apar Topar Terk Etti
»  Erdoğan-Putin Görüşmesinde Kudüs Vurgusu
»  Meclis'te Dönek-Hırsız Kavgası
»  CHP İl Başkanından Flaş İddia
»  'Sizi İdam Etmeyceğim, Rezil Edeceğim'
»  Kılıçdaroğlu'ndan 10 Aralık Mesajı
»  "Trump Sen Kendin Çalar Kendin Oynarsın"
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.