Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
IMKB
9.916,000
ALTIN
2.441,870
 
Hava Durumu ANKARA
15 / 25 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
Tecavüzcüye 'Saygın Tutum' İndirimi!
Tecavüzcüye  Saygın Tutum  İndirimi!
 
Diyarbakır'da 2013 yılında 14 yaşındaki Z.B.'yi başına taşla vurup, bayıltarak tecavüz eden ve hamile kalmasına yol açan 22 yaşındaki Y.T.'ye duruşmadaki saygın tutumu nedeniyle indirim uygulanarak 11 yıl 8 ay hapis cezası verildi.
 
4.11.2015 - 11:25


Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianameye göre sanık Y.T., 2012 yılı Kasım ayında duygusal ilişki yaşadığı 14 yaşındaki Z.B. ile gezmek için buluştu. İddiaya göre genç kızı Çiftkapı semtine getiren Y.T., burada mağduru kolundan tutup surların içine çekti. Direnen mağduru kafasına taş vurarak bilincini kaybedecek şekilde döven Y.T., daha sonra baygın yatan Z.B.'ye cinsel istismarda bulundu. İddianamede karnı şiştiği için annesi tarafından hastaneye götürülen Z.B.'nin 8.5 aylık hamile olduğunun ortaya çıkması üzerine ailesinin şikayetçi olduğu vurgulandı. Ruh sağlığı bozulan mağdurun takip eden süreçte bir erkek çocuk doğurduğunu belirten savcı, Z.B.'nin devlet korumasına alındığını kaydetti. İddianamede bebek ve şüpheliden alınan doku örneklerinin DNA karşılaştırmasında ana-baba-çocuk ilişkisi bakımından uyumlu olduğunun saptandığı da belirtildi.

ÇOCUĞUN RIZASI TECAVÜZÜ HUKUKA UYGUN HALE GETİRMEZ

Cumhuriyet Savcısı Ömer Yurdusev, şüphelinin 15 yaşını bitirmeyen mağdureyi rızasıyla kaçırıp alıkoyduğu kabul edilse dahi, çocuğun rızasının cinsel istismarı hukuka uygun hale getiremeyeceğini belirtti. Mağdurun ifadesinin samimi olduğunu belirten savcı, bebeğin sanığa ait olduğuna dair bilimsel delillerin varlığına vurgu yaptı. İddianamede şüpheli Y.T.'nin 'Beden ve ruh sağlığını bozacak şekilde cebir kullanarak çocuğun nitelikli cinsel istismarı' ve 'Çocuğa karşı cinsel amaçla kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından 43.5 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi.

10 GÜN SONRA DÜĞÜNÜM OLDU

İddianamenin kabulünün ardından tutuksuz sanık Y.T.'nin yargılanması 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapıldı. İfadesinde olay günü mağdur ile surların üstüne çıktıklarını ve yakınlaştıklarını belirten Y.T., "Ancak cinsel birliktelik olmadı. Bu olaydan 10 gün sonra benim düğünüm oldu. Düğünden sonra kendisiyle hiç görüşmedim. Kendisini darp etmedim. Kendisi beni arayarak hamile olduğunu söyledi. Hamile bırakacak şekilde birlikteliğimiz olmadı. Mağdureye tecavüz etmedim"dedi.

İFTİRA ATACAĞINI SÖYLEYİNCE BULUŞMAYI KABUL ETTİM

İfadesi alınan mağdur Z.B. ise olaydan önce Y.T.'nin telefonla kendisini arayarak görüşmek istediğini belirterek, "Gelmezsem bana iftira atacağını söyledi. Yürüdüğümüz sırada beni kolumdan tutup surların içine çekti. Beni dövdü, bayılmışım. Uyandığımda oturmuş, bana bakıp gülüyordu. Orada bulduğum taşları ona fırlattım. Eve gidince yüzümdeki yaraları soran anneme kapkaça uğradığımı söyledim. Bir süre sonra kilo almamdan şüphelenen annem beni doktora götürdü ve hamile olduğum anlaşıldı"dedi.

SAYGIN TUTUM İNDİRİMİ

Kararını açıklayan mahkeme sanık Y.T.'yi önce 'Çocuğun nitelikli cinsel istismarı' ve 'Cinsel amaçlı kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından 14 yıl hapis cezasına çarptırdı. Sanığın duruşmadaki saygın tutumunu dikkate alan mahkeme indirim yaparak Y.T.'nin 11 yıl 8 ay hapisle cezalandırılmasına hükmetti. Gerekçeli kararını açıklayan mahkeme heyet raporuna göre mağdurenin ruh sağlığı bozulmadığı için ceza oranını artıran kanun maddesinin uygulanmadığını belirtti.

HABERİN AYRINTILARI AŞAĞIDAKİ LİNKTE

http://www.hurriyet.com.tr/14-yasindaki-kiza-tecavuz-sanigina-saygin-tutum-indirimi-40009826



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Esemyurt'ta Cinnet ve Aile Facisı

Sahte İçki Soruşturmasında 14 Tutuklama

İstanbul'da Sahte Rakı Facisı,8 ölü
»  Kadıköy'de Metrobüs Kazası,5 Ölü,5Yaralı
»  Genç Şarkıcıya Sahnede İnfaz
»  Gaziantep'te Vahşet!
»  Osmanlı Ocakları’na Şok Suçlamalar
»  Uçağını Kaçıran Yolcu İntihar Etti!
»  11 Canlı Bomba Yakalandı 1'i Kayıp!
»  Faciada Kim Suçlu? Şoför mü,Otobüs mü?
»  SevişirkenBaşka Kadının Adını Söyleyince
»  Ankara'da Yürekleri Ağıza Getiren Kaza
»  Tek Kurşunla Çfte İntihar!
»  Ankara'da Korkunç Kaza,12 Kişi Öldü!
»  Halk Otobüsünde Tercavüz İddiası!
»  Zorla Öpmeye 9 Yıl 4 Ay Hapis
»  Niğde'de Katliam Gibi Kaza,3 Kişi Öldü
»  Beşiktaş'ta Cinnet!
»  Hesabı Fazla Buldu Lokantayı Yaktı
»  Eski Sevgiliden Hostese Kanlı Tuzak
»  Dilencinin üzerinden 'Premium'Kart Çıktı
»  Yeni Bir Münevver Karabulut Vakası!
»  Keçiören Metrosunda Kaza, 1 işçi Öldü
»  İstanbul Emniyetinde Şok
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.