Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,3721
EURO
34,9916
IMKB
9,097
ALTIN
2.326,010
 
Hava Durumu ANKARA
12 / 21 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
Teröristler Biden’dan Yardım İstediler
Teröristler Biden’dan Yardım İstediler
 
Taksim'e düzenlenen kanlı terör saldırısı sonrasında TSK'nın geçen hafta başlattığı Pençe-Kilit operasyonu uluslararası kamuoyunun gündeminde. Bugün Pentagon'dan bir açıklama gelirken, omurgasını terör örgütleri PKK/PYD/YPG'nin oluşturduğu Suriye Demokratik Güçleri de algı operasyonu yapmaya başladı.
 
24.11.2022 - 09:39

13 Kasım’da Suriyeli terörist Ahlam Albashir'in, İstanbul’un kalbi Taksim İstiklal Caddesi’ne bombalı saldırı düzenlemesi sonrasında gündeme gelen Suriye ve Kuzey Irak'a gerçekleştirilen Pençe-Kilit operasyonu uluslararası kamuoyunun gündeminde.

Önceki hafta 6 kişinin yaşamını yitirdiği ve 81 kişinin de yaralandığı İstanbul’daki terör saldırısı sonrasında Ankara Suriye’ye bir operasyon yapılabileceğinin sinyalini vermiş ve bu ihtimaller uluslararası medyada da geniş yer bulmuştu.

Türkiye’nin askeri operasyonu gündem oldu.

Operasyon sonrasında ise birçok ülkeden konuyla ilgili açıklama geldi. ABD ve Rusya, Suriye’de bu tür bir operasyon istemediklerinin sinyalini verirken, büyük darbe alan teröristler ise ABD’de algı operasyonu yapmaya başladı.

Omurgasını terör örgütleri PKK/PYD/YPG’nin oluşturduğu, ABD’nin de destekleyerek Ankara’yla anlaşmazlık yaşadığı Suriye Demokratik Güçleri, Türkiye’nin operasyonu sonrasında harekete geçti. Türkiye’nin askeri hava harekâtı sonrasında Suriye Demokratik Güçleri’nden Mazlum Abdi, ABD medyasında arka arkaya röportajlar verdi ve açıklamalarda bulundu.

Terör örgütü PKK/YPG’nin elebaşlarından Suriye uyruklu ‘Mazlum Kobani’ ve “Mazlum Abdi” kod adlı terörist Ferhat Abdi Şahin hakkında kırmızı bülten dosyası bulunuyor. Dosyada Abdi’nin gerçekleştirdiği saldırılar ve hakkındaki bilgiler yer alırken, terörist elebaşı sık sık ABD’li yetkililerle görüntüleniyor.

ABD’nin önde gelen haber ajanslarından Associated Press ve yeni nesil medya kuruluşu Politico ile konuştu ve açıklamaları Amerikan medyasında geniş yer buldu. Abdi, Pençe-Kilit operasyonu ile ilgili konuşurken Washington’dan da yardım istedi.

Abdi, direkt ABD Başkanı Joe Biden’a seslendi. ABD’nin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı engellemek için “yeterli çalışmadığını” söyleyen terör örgütü elebaşı adeta veryansın etti. Biden’ın seçim zamanında “Kürtlere ihanet etmeme” vaadini ortaya attığını söyleyen Abdi, “Bizce Washington yönetimi ve ABD Başkanı’nın bizi korumak hem siyasi hem de insani bir sorumluluğu. Bizce şu ana kadar ABD’den gelen açıklamalar yeterli olmadı” dedi.

PENTAGON: TÜRKİYE İLE HER DÜZEYDE GÖRÜŞÜLÜYOR

Öte yandan Politico’da Abdi’nin açıklamalarının yanı sıra bazı yeni bilgiler de ortaya çıktı. Politico’ya konuşan ve ismini açıklamayan üst düzey bir Pentagon yetkilisi Türkiye’nin operasyonundan haberdar olduklarını söyledi.

İsmini açıklamayan yetkili, “ABD ordusu Türkiye ile her seviyede görüşmelerini sürdürüyor ve operasyonu durdurmasını söylüyor” diyerek ABD’nin ve Kürtlerin tansiyonun yükselmesine hazırlıklı olduğunu dile getirdi./kaynak: sözcü



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Kılıçdaroğlu 3 Aralık'ta Ne Açıklayacak?

CHP'nin İstifa Genelgesi Kafa Karıştırdı

Benzine Zam, Motorine İndirim
»  Yavaş'tan AKP'li Başkana Hodri Meydan
»  Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a Dava
»  "Havadan veKaradan Tepelerine "
»  CHP'den Düzce'ye Deprem Heyeti
»   Benzin 20 Lira Seviyelerine Geriledi
»  Kumarhanenizi Başınıza Yıkmaya Geliyoruz
»  Depremin Ardından 101 Artçı Yaşandı
»  'Depremde Can Kaybı' Yok Açıklaması
»  Düzce Belediye Başkanı'ndan İlk Açıklama
»  Flaş Düzce ve Çevresinde Deprem
»  Dışişleri'nden Dikkat Çeken Paylaşım
»  Kılıçdaroğlu: 3 Aralık’ı Bekleyin
»  Hainler Yine Saldırdı
»  Belediye Başkanlarına Adaylık Şoku
»  Erdoğan'dan Kara Harekatı Mesajı
»  Bahçeli'den Erdoğan'a Sisi Desteği
»  Terör Operasyonu ABD'yi Rahatsıuz Etti
»  "HDP,TBMM'ye Sızmış Düşman Bakiyesidir"
»  Kılıçdaroğlu’nun Korumasına Terfi Şoku
»  Çok Sayıda İlde Fetö Operasyonu
»  ABD ve Rusya’dan Operasyon Paniği
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.