Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
38,4552
EURO
43,7029
IMKB
9.078,000
ALTIN
3.977,350
 
Hava Durumu ANKARA
10 / 20 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
Trafik Cezaları Artıkça Artacak!
Trafik Cezaları Artıkça Artacak!
 
Yargı paketi kapsamındaki ilk kanun teklifinin haftaya TBMM’ye sunulması bekleniyor. Yeni pakette trafik cezalarının artırılması da bulunuyor.
 
30.4.2025 - 09:22

Trafikle ilgili haftaya sunulması beklenen kanun teklifinde makas atanlara, ambulansın peşine takılanlara, kırmızı ışık ihlaline, aşırı hız yapanlara ve alkollü araba kullananlara caydırıcı oranlarda para cezaları öngörülüyor. Üç kez kırmızı ışık ihlalinde ehliyetin alınması söz konusu olabilecek.

Ölümlü trafik kazalarının önlenmesi amacıyla trafikle ilgili idari para cezalarının yüksek oranlarda artırılmasını öngören kanun teklifinin haftaya TBMM’ye sunulacak.

Alınan bilgiye göre, geçen hafta Cumhurbaşkanı Cevdet Yılmaz, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ve TBMM AK Parti Grup Başkanlığı ile diğer ilgililer, bir araya gelerek yapılması planlanan düzenlemeler üzerinde çalıştı.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’un bu sabah TBMM’ye sunulduğu açıkladığı yargı paketi taslağıyla ilgili, TBMM’de AK Parti Grup Başkanlığı’nda detaylı çalışma yürütülecek. Taslakta yer alan maddelerin, konusuna göre tasnif edilerek iki veya üç ayrı kanun teklifi hazırlanması planlanıyor.

YAZ TATİLİNDEN ÖNCE KANUNUN ÇIKARILMASI AMAÇLANIYOR

Bu hafta tapılacak tasnif ve diğer detaylı çalışmanın ardından, Karayolları Trafik Kanunu’nda değişiklik öngören, özellikle ölümlü trafik cezalarının önlenmesi amacıyla caydırıcı cezaların artırılmasını içeren kanun teklifinin önümüzdeki hafta TBMM’ye sunulması bekleniyor. Bu kanunun öncelikle getirilmesinin altında ise yaz tatili gelmeden önce bu kanunun çıkarılmak istenmesi yatıyor.

Ölümlü trafik kazalarıyla ilgili geçen yıl meydana gelen yaklaşık 5 bin ölümlü kazanın incelenmesi sonucu, kazaların yüzde 60’ının aşırı hız, kırmızı ışık ihlali ve şehit ihlalinden kaynaklandığı belirlendi.

Bu teklifte, ölümlü trafik kazalarına en fazla yol açan aşırı hız, kırmızı ışık ihlali ve alkollü araç kullanımına cezaların artırılması, üç kez kırmızı ışık ihlali veya alkollü araç kullanımı halinde ehliyete el konulması gibi cezalar getirilmesi öngörülüyor. Şerit ihlalinde ise özellikle makas atanlar, ani manevra yapanlara veya ambulansın arkasına takılanlara da para cezaları artacak.

Öte yandan, belli bir yaştan sonra ehliyetin yenilenmesi için yeniden sağlık raporu, göz sağlığı raporu istenmesi de gündemde. 75 olabileceği konuşulan bu yaş sınırının ne olacağına müzakereler sonucunda karar verilecek.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


5 Gün Sürecek Sağanak ve Fırtına Alarmı!

Kesintiler Türkiye'yi de Etkiler mi ?

İstanbul'da 1 Mayıs Operasyonları
»  Zirai Don Çarşı-Pazar'ı Vurdu
»  Samsun'da Akaryakıt İstasyonunda Heyelan
»  Orhan Gencebay: Hiç Bir Partili Değilim
»  Seda Sayan Gayrimenkul Zengini Çıktı
»   Şeftalinin Fiyatı Dudak Uçuklattı
»  İstanbu İçin Kuvvetli Yağış Uyarısı
»  Çiftçi Şokta, Aydın'da Dolu Felaketi
»  Ankara'yı Sel ve Dolu Vurdu!
»  Sağlık Bakanlığı 37 Bin Personel Alacak!
»  Deprem Fırsatçıları Boş Durmadı
»  İstanbul'dan Anadolu'ya Deprem Kaçışı
»  İstanbul Bu Sabah Yine Sallandı
»  Damacana Su 200TL'ye Çıktı!
»  Vekaletle Kurban Kesim Bedeli Belli Oldu
»  Kastamonu'da Erkek Dehşeti
»  Ev Kadınlarına Emeklikik Hakkı Geliyor
»  Adana'da Arı Sokması Can Aldı
»  Ekvador'da Horoz Dövüşünde Katliam
»  Rasim Ozan Kütahyalı Diyanet Fetvasında!
»  36 Bin 738 Üretici Don Zararına Uğradı
»  Diyanet'te Yeni İddia
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.