Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
38,8468
EURO
43,2725
IMKB
9.668,000
ALTIN
3.976,590
 
Hava Durumu ANKARA
9 / 23 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
Trafikte Telefonla Konuşan Yandı!
Trafikte Telefonla Konuşan Yandı!
 
AKP milletvekilleri tarafından hazırlanan kanun teklifiyle, ölümlü veya yaralamalı trafik kazalarında olay yerinden ayrılan sürücülere 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası verilmesine yönelik düzenleme yapılacak. Ayrıca trafikte telefonla konuşan sürücülere verilecek para cezası da ilk ihlalde 5 bin, ikinci ihlalde 10 bin TL'ye yükseltilecek.
 
15.5.2025 - 08:51

AKP, trafik kurallarına uymayan sürücülere verilen idari para cezalarının artırılmasına ilişkin düzenlemeleri de içeren kanun teklifinin çalışmalarını tamamladı.

Bu hafta TBMM Başkanlığına sunulması beklenen teklifle, Karayolları Trafik Kanunu'nda değişikliklere gidilecek.

ÇARPIP KAÇANA HAPİS CEZASI

Teklife göre, aşırı hız ve kırmızı ışık ihlali yapanlara, hatalı şerit değiştirenlere, dönüş kurallarına uymayanlara verilen idari para cezaları yükseltilecek.

Maddi hasarlı, ölümlü veya yaralamalı trafik kazalarında zorunluluk dışında olay yerinden ayrılanlara uygulanan idari para cezası 46 bin liraya çıkarılacak.

Ayrıca ölümlü veya yaralamalı trafik kazalarında zorunluluk dışında izin almadan olay yerinden ayrılan sürücüler, 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezasına çarptırılacak, sürücü belgeleri 2 yıl süreyle geri alınacak.

TELEFONLA KONUŞAN SÜRÜCÜYE 5 BİN TL PARA CEZASI

Seyir halinde cep telefonu ve haberleşme araçları kullanan sürücülere uygulanan idari para cezası 5 bin liraya yükseltilecek. Bu kapsamda son ihlalin gerçekleştiği tarihten itibaren geriye doğru 1 yıl içinde bu kuralın ikinci defa ihlal edilmesi halinde sürücülere 10 bin lira idari para cezası verilecek.

Ayrıca son ihlalin gerçekleştiği tarihten itibaren geriye doğru 1 yıl içinde bu kuralın 3 veya daha fazla ihlal edilmesi halinde sürücülere her seferinde 20 bin lira idari para cezası verilecek, sürücü belgeleri her seferinde 30 gün süreyle geri alınacak.

Ehliyetsiz araç kullananlar 40 bin lira, geçici olarak ehliyeti alınmasına rağmen araç kullananlar 20 bin lira, sürücü belgesi iptal edildiği halde araç kullananlar 200 bin lira idari para cezasına çarptırılacak.

Teklifle yük ve yolcu taşıyan araçlarda takograf, taksilerde taksimetre kullanılmasına yönelik de düzenlemelere gidilecek./sözcü



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


İstanbul'da Suya Zam Geldi

Otomobil Fiyatlarında Sert Yükseliş

Diyarbakırlı Esnaf A Haber'e Konuştu
»  Balık Ayhan Hayatını Kaybetti
»  Banka Tuvaletinde İntihar!
»  Kurbanlık Fiyatları Yüzde 35 Arttı
»  Nurgül Yeşilçay, İstanbul'u Terk Ediyor
»  500 Bin Kişiye Trafik Cezası Kesildi
»  KFC ve Pizza Hut Türkiye'ye Geri Dönüyor
»  RTÜK'ten Sahte ‘Ebubekir Şahin' Uyarısı
»  Sıcaklıklar 10 Derece Birden Düşecek!
»  Tazminatını İsteyen İşçinin Feci Sonu!
»  Maydonoz Döner'e Yeni Fetö Operasyonu
»  Bahar Dizisi Final Yapıyor
»  Giresun'da Lisede Dehşet
»  Meteoroloji'den 'Dolu' Alarmı!
»  Tavuk Zehirledi:188 işçi Hastanelik Oldu
»  KPSS Devri Bitti AGS Geldi!
»  Ruhsatsız Tüfeğe 30 Bin Lira Ceza
»  Mali Müşavirlere Yeşil Pasaport Talebi
»  Adalet Bakanlığı da Mahkemelik Oldu!
»  Yargıtay'dan Kritik Fazla Mesai Kararı
»  Öğretmen Evlerine Mayıs Zammı
»  Siber Dolandırıcılara Dev Operasyon
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.