Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
39,8620
EURO
46,9765
IMKB
10.276,000
ALTIN
4.274,340
 
Hava Durumu ANKARA
16 / 31 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
TÜRK-İŞ BAŞKANLAR KURULU'NDAN SÜREKLİ EYLEM KARARI
TÜRK-İŞ BAŞKANLAR KURULU NDAN SÜREKLİ EYLEM KARARI
 
TÜRK-İŞ Başkanlar Kurulu sürekli eylem kararı aldı. TÜRK-İŞ Başkanlar Kurulu 25 Aralık Cuma gününü “TEKEL işçileri ile dayanışmak için eylem günü” ilan etti.
 
23.12.2009 - 19:50
TÜRK-İŞ Başkanlar Kurulu sonuç bildirgesi açıklandı. TEKEL işçilerinin 9 gündür sürdürdüğü eylemde acil güncel konuları görüşmek ve durum değerlendirmesi yapmak üzere olağanüstü toplanan TÜRK-İŞ Başkanlar Kurulu, sonuç bildirgesini TÜRK-İŞ Genel Başkanı Mustafa Kumlu okudu. Kumlu, 25 Aralık Cuma gününü “TEKEL işçileri ile dayanışmak için eylem günü” ilan ettiklerini ve sürekli eylem kararı aldıklarını açıkladı. Kumlu, TÜRK-İŞ’e bağlı sendikalara üye işçilerin 25 Aralık 2009 Cuma günü bir saat geç iş başı yaparak çalışmama hakkını kullanacağını ve tüm illerde iş çıkışında AKP binaları önünde kitlesel basın toplantıları düzenleneceğini bildirdi. Eylemin dört hafta her Cuma günü birer saat artırılarak sürdürüleceğini kaydeden Kumlu, 28 Aralık Pazartesi günü TÜRK-İŞ’e bağlı sendikaların tüm merkez ve şube profesyonel yöneticilerinin Ankara Güven Park’ta buluşarak, topluca TBMM’ye gidilip, TBMM’de grubu olan siyasi partilerin ziyaret edileceğini dile getirdi. TÜRK-İŞ Başkanı Kumlu, 30 Aralık Çarşamba günü TÜRK-İŞ Başkanlar Kurulu’nun tekrar toplanarak daha sonra izlenecek yol haritasını belirleyeceği ifade etti.

-“YAŞANANLARIN SORUMLUSU HÜKÜMET”-
Kumlu açıklamasında, TÜRK-İŞ Başkanlar Kurulu’nun, Hükümetin, çalışanların hak ve taleplerine duyarsız davrandığı gerçeğinden hareketle, bugün Türkiye’de çalışma yaşamına ilişkin yaşanan tüm sorunların sorumlusu olarak Hükümeti gördüğünü belirtti. Kumlu açıklamasında, Başkanlar Kurulu’nun, hükümetin, yaşamın her alanında emekçilerin ve onların temsilcilerinin dile getirdiği taleplere karşı uyguladığı sağduyu ve nezaketten uzak, kaba ve şiddet içeren yaklaşımından ve yaratılmaktan istenen çatışma ortamından son derece rahatsız olduğunu ifade etti. Kumlu, bildirgede, TÜRK-İŞ topluluğunun, hak arama mücadelesinde her türlü demokratik hakkını kullanacağını ancak yaratılmak istenen çatışma ortamının sebebi ve tarafı olmayacağının altını çizdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın TEKEL işçilerine ilişkin “yatarak para kazanıyorlar” söylemini tekrarlamasını anımsatan Kumlu, son derece disiplinli ve dikkatli bir biçimde hak arayan TEKEL işçilerini provokatif davranış içinde gösterilmesini, TEKEL işçilerine verilen toplumsal desteği, “uygunsuz davranışlar” olarak değerlendirilmesini, Devletin işçilerine karşı duyması gereken sorumluluğu bir şirket mantığı çerçevesinde tanımlamasını ve tüm bunların yansıması olarak 15 Aralık 2009 tarihinden bu yana Ankara’da ekmek parası için mücadele veren TEKEL işçilerinin taleplerine duyarsız kalınmasını, TÜRK-İŞ Genel Sekreteri Mustafa Türkel’in gözaltına alınmasını, TEKEL ve itfaiye işçilerine seslerini duyurmak için yaptıkları eylemlerde güvenlik güçlerince, su, biber gazı sıkılarak ve cop kullanılarak şiddet uygulanmasını, toplumsal barış arayışları ile bağdaştıramadıklarını dile getirdi.

Kumlu, TÜRK-İŞ Başkanlar Kurulu’nun sonuç bildirgesinde, Hükümetlerin görevinin, vatandaşlarını kölelik koşullarında çalışmaya mecbur bırakmak değil, onlara insanca yaşam koşullarını sağlamak olduğunu düşündüğünü, Hükümetin bu yaklaşımdan gün geçtikçe daha da uzaklaşmasını Türkiye adına sakıncalı bulduklarını ifade etti. TÜRK-İŞ Başkanlar Kurulu’nun, TEKEL işçileri ile Taşucu Kağıt İşletmesi’nde çalışan işçilerin özlük hakları için, itfaiye işçilerinin işsizleştirmeye karşı, şeker işçilerinin özelleştirmeye karşı verdiği mücadele ile diğer tüm işçilerin çeşitli alanlarda verdikleri mücadeleyi TÜRK-İŞ’in mücadelesi olarak gördüklerini vurguladı. TÜRK-İŞ Başkanlar Kurulu, işçilerin özlük haklarını yok eden 4-C uygulamasına şiddetle karşı olduklarını ve bu uygulamaya son verilmesini talep ettiklerini bildirdi. Kumlu açıklamasında, Şeker, Enerji ve Liman İşletmelerinin özelleştirmelerinin durdurulmasını istediklerinin altını çizerek, “TÜRK-İŞ Başkanlar Kurulu ekmek mücadelesi veren TEKEL işçilerine Ankara Abdi İpekçi Parkı’nda; İtfaiye işçilerine İstanbul Fatih Anıt Park’ta ve Demiryolu çalışanlarına güvenlik güçlerince uygulanan şiddeti kınamaktadır” dedi. Kumlu, açıklamasında İstanbul’da seslerini duyurmak için eylem yaparken gözaltına alınan Belediye-İş Sendikası Genel Merkez Yöneticileri, Şube başkanları ile itfaiye işçilerinin serbest bırakılmasını talep ettiklerin belirtti. (ANKA)


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


BAŞBUĞA ALKIŞ,ERDOĞAN'A TEPKİ VARDI!

ŞIRNAK'TA ASKERİ ARAÇ DEVRİLDİ, 1 ASKER ŞEHİT OLDU

İKİNCİ EL ARAÇ SATIŞLARINDA YENİ DÖNEM
»  BAYKAL, ARINÇ'A SUİKAST İDDİALARI İÇİN NE DEDİ?
»  RUM LİDER'DEN KKTC BAYRAĞINA AĞIR HAKARET
»  GENELKURMAY AÇIKLAMASINA AKP'DEN YANIT!
»  DOĞALGAZ'A ZAM KESİN, ORAN BELİRSİZ!
»  SKANDAL 'HAMİLİNE ÇEK' GİBİ ARAMA KARARI!
»  KAMU PERSONELİNE SENDİKA MÜJDESİ
»  TÜRK İŞ, TEKEL İÇİN EYLEM KARARI ALDI!
»  FLAŞ.. İZMİR'DE 3 CASUS YAKALANDI
»  BÜLENT ARINÇ'A SUİKAST İDDİASINDA FLAŞ GELİŞME
»  MALİYE BAKANI'NDAN ŞAŞIRTAN KATILIM PAYI AÇIKLAMASI
»  TOKİ'YE EVLERİ İADE ETTİLER
»  FLAŞ.. CHP'Lİ KILIÇDAROĞLU'NDAN ŞOK İDDİA
»  AKP'Lİ ARSLAN'DAN TUNCAY ÖZKAN'A YANIT
»  FEHRİYE ERDAL'A ÜÇ YIL HAPİS!
»  EN ZENGİN VEKİLLER, BİZİMKİLER ÇIKTI!
»  OTOMOBİL'DE BÜYÜK İNDİRİM
»  TÜRK İŞ'TEN TEKEL İŞÇİLERİNE DESTEK
»  RAHŞAN HANIM'IN GÜVERCİNİ ELİNDEN UÇTU
»  OSMAN ÖCALAN KÜSTÜ!
»  SUİKAST PLANI MGK'YA HAVALE!
»  CUMHURBAŞKANI GÜL DEDE OLUYOR!
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.