Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,7812
EURO
35,0955
IMKB
10.471,000
ALTIN
2.449,030
 
Hava Durumu ANKARA
18 / 30 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
Türkiye'ye Polonyalı Turist Akını
Türkiye ye Polonyalı Turist Akını
 
24 Şubat 2022 tarihinde Rusya'nın Ukrayna'yı işgaliyle başlayan süreçte milyonlarca Ukraynalı, turist olarak Avrupa ve Türkiye'ye dağılmıştı.Türkiye'yi terk eden Ukrayna ve Rus vatandaşlarının yerini Polonyalı turistler doldurmaya başladı.
 
25.5.2024 - 09:20

 

Türkiye'ye gelen yabancı turistlerin önemli bölümünü Ukrayna ve Rusya vatandaşları oluştururken, savaşın gün geçtikçe normalleşmesiyle birlikte Ukraynalılar da yurtlarına dönüş yapmaya başladı. Bu doğrultuda Türkiye'deki Ukraynalı sayısı 2022 yılında yüzde 67, geçtiğimiz yıl ise yüzde 25 düşüş yaşadı.

Ekonomim.com'dan Selenay Yağcı'nın haberine göre; Türkiye'yi terk eden Ukrayna ve Rus vatandaşlarının yerini Polonyalı turistler doldurmaya başladı.

RUSLAR KAÇTI: POLONYALILAR AKIN ETTİ

Türkiye'de görülen ekonomik bozulma sonucunda son yıllarda yaşanan hayat pahalılığı toplumun tüm kesimlerini etkisi altına alırken, döviz tarafında yaşanan kur artışlarıyla birlikte kafe, restoran ve konut fiyatlarının pahalı hale gelmesi 58 bin Rus yerleşimcinin Türkiye'den uzaklaşmasına neden oldu.


rus12.webpTürkiye'den ayrılanların bir bölümü Rusya'ya gitmeyi tercih ederken, önemli bir kesim ise daha ucuz olan Sırbistan ve Karadağ'a taşınıyor. Ülkeyi terk eden binlerin önemli bölümü otellerde konaklarken, Rus ve Ukrayna vatandaşlarının gidişiyle boşalacak otel odalarını Polonyalılar doldurmaya başladı.

YILIN EN BÜYÜK SÜRPRİZİ: POLONYA

Ukrayna pazarındaki kaybı Polonya pazarının önemli ölçüde kapattığına işaret eden Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB), 12 ay boyunca hareketlilik yaşatacak pazar olarak Polonya’nın Antalya için önemli bir pazar haline geldiğini söyledi. Erken rezervasyon işlemini en erken yaptıran kesimin İngilizler olduğunu aktaran Kavaloğlu, “Ukrayna pazarı hala istediğimiz gibi değil ama toparlanma emareleri görüyoruz. İngilizlerin ardından en büyük ilgiyi Almanlar ve Ruslar gösteriyor. Bu yılın sürpriz ülkesi ise Polonya. Geçen yıl Antalya’da 1 milyona yakın Polonyalı turisti misafir etmiştik. Bu yıl sayının 1 milyon 250 bini geçmesini öngörüyoruz” dedi.

ALMANYA DIŞINDA DA İLGİ ÇOK YÜKSEK

Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı’nın yurt dışında yaptığı tanıtım çalışmalarının alternatif pazarların doğmasında etkin rol oynadığını belirten Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği Başkanı Hakan Saatçioğlu da bu pazarlardan biri olan Polonya’dan gelen turist sayısının turizmcileri şaşırttığını anlattı. Saatçioğlu, Polonya, Hollanda ve İngiltere’den gelen turist sayısındaki artışa dikkat çekerek, “Geçen sene 15 milyon 600 bin turist ağırladık, bu yılki hedefimiz 17 milyon. Geçen yıla göre turist sayısında yüzde 20 artış var. Geçen yıl Rus, Alman ve İngilizlerin ardından Polonyalılar dördüncü sıradaydı. İngiltere ve Polonya’da geçen yıl ciddi artış yaşadık. Polonya’da yüzde 35’e kadar bir artış yaşandı “ diye konuştu. Marmaris’te de Polonya pazarından yüzde 50'nin üzerinde artış beklediklerini kaydeden Güney Ege Turistik Otelciler Birliği (GETOB) Başkanı Mustafa Deliveli, Polonya pazarının, Ukrayna sayılarına ulaşmasını da beklediklerini ifade etti.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


THY U.ağında Dehşet Anları

Kola Fiyatlara Büyük Zam

Danla Can Survivor'a Veda Etti
»  İşte Emeklinin Tatil Yapacağı Şehirler
»   e-Devlet'te 'Kaza Tutanağı' Özelliği!
»  RTÜK'ten Haberlerde 'Artı 18' Kararı
»  Kamu Personeline Fazla Mesai Şoku
»  Sahipsiz Sokak Köpekleri Uyutulacak
»  Ruslar Türkiye'yi Terk Ediyor!
»  Emeklilere Yüzde 15 İndirim Açıklaması
»   Volkan ve Zeynep Demirel Boşanıyor
»  Emekli Maaşlarını Erken Ödeme Kararı
»  Naime Güldür Güldü'e Geri Dönüyor
»  Elektri,k Zammı İçin Tarih Belli Oldu
»  Schengen Vize Ücretlerine Yüzde 12 Zam
»  Suudi Arabistan’da Bu Yıl Hac Çok Farklı
»  Bodrum'da Sezonluk Kiralar Uçtu
»  Araç muayenesinde Kredi Kartına Fark!
»  Damacana Su 100 TL'ye Dayandı!
»  Et Fiyatlarıyla İlgili Kötü Haber
»  Beypazarı'ndaki Tarihi Konaklarda Yangın
»  Emekliye KYK Yurtlarında Bedava Tatil!
»  Marmaray'da İntihar
»  Ev sahipliği Azaldı, Kiracılık Arttı
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.