Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
39,4608
EURO
45,4132
IMKB
9.340,000
ALTIN
4.296,190
 
Hava Durumu ANKARA
11 / 26 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
TİMSAH, ASLAN'I KURBAN ETTİ 1-0
TİMSAH, ASLAN I KURBAN ETTİ 1-0
 
Turkcell Süper Lig 14. hafta açılış maçında Galatasaray deplasmanda Bursaspor'a 1-0 yenildi. Geçen hafta Manisaspor ile berabere kalarak hem 2 puan kaybeden hem de liderliği kaçıran sarı-kırmızılılar, bugün de Bursa'ya yenilerek zirve yolunda büyük bir yara aldı.
 
27.11.2009 - 22:31
Bu galibiyetle puanını 29'a çıkaran yeşil-beyazlılar, averaj ile G.Saray'ı geçerek 2. sıraya yükseldi.
90+3'te Ozan İpek kırmızı kart görerek oyundan atılınca, Bursaspor maçı 10 kişi tamamladı.

Eşinin rahatsızlığı sebebiyle Hollanda'ya giden sarı-kırmızılıların çalıştırıcısı Frank Rijkaard bu maçta takımının başında olamadı.

İLK YARI

Karşılaşmaya iyi başlayan Bursaspor, özellikle ilk yarım saatte oldukça etkiliydi. Savunmada Arda'ya adam markajı yapan, kalabalık tuttuğu orta alanda da uyguladığı presle rakibini hata yapmaya zorlayan yeşil-beyazlı takım, özellikle Volkan ile sağ kanattan ataklar geliştirdi. Ergiç ve Volkan ile net gollük pozisyonlardan yararlanamayan yeşil-beyazlı takım, rakibinin pozisyon bulmasını de engelledi.

Konuk Galatasaray özellikle sağ kanattan Sabri ile Bursaspor kalesine gelmeye çalıştı. İleri uç elemanları Keita ve Arda'ya bir türlü istediği pas servislerini yapamayan sarı-kırmızılı futbolcular, zaman zaman oyunu soğutmak için orta alanda top gezdirdi.

9. dakikada kendi yarı alanından aldığı pasla sağ kanattan hareketlenen Sercan, korner çizgisine dek gittikten sonra topu kale alanı içine doğru ortaladı. Kaleci Franko, zamanında yatarak, topu arkada bekleyen Volkan ve Turgay'dan önce kontrol etti.

13. dakikada Bursaspor net bir pozisyondan yararlanamadı. Kaleci Franko'nun kısa düşen pasını yakalayan Volkan topu Sercan'a, bu oyuncu da bekletmeden Turgay'ın önüne aktardı. Ergiç'in hareketlendiğini gören Turgay topu bu oyuncunun önüne attı. Ergiç'in ceza yayı üzerinden sert şutunda top üst direkten döndü. Ergiç, dönen topu kafayla tamamlarken, pozisyon autla sonuçlandı.

26. dakikada sağ kanattan hareketlenen Ergiç, topu ceza alanına doğru ortaladı. Pozisyonu iyi izleyen Volkan'ın yatarak vurmak istediği top kafalardan sekip yön değiştirince, Bursaspor net bir pozisyondan yararlanamamış oldu.

28. dakikada sol kanattan hareketlenen Volkan, iki rakip savunma oyuncusunu çalımlayıp ceza alanına girdi. Genç oyuncunun çaprazdan sert şutunda top yan ağlarda kaldı.

38. dakikada sol kanatta topla buluşan Keita'nın çarpazdan sert şutunda, topu kaleci Ivankov son anda yumrukladı.

39. dakikada Bursaspor'un hızlı geliştirdiği atakta sol kanattan ceza alanına giren Turgay'ın çaprazdan sert şutunda, top yan direkten döndü ve maçın ilk yarısı 0-0'lık skorla tamamlandı.

57. dakikada Bursaspor, Volkan'ın attığı golle 1-0 öne geçti.

İKİNCİ YARI

Karşılaşmanın ikinci yarısına hızlı başlayan taraf Galatasaray oldu. Tam saha pres uygulayan ve oyunu tamamıyla rakip kaleye yıkmaya çalışan Galatasaray'ın bu taktiği yaklaşık 10 dakika etkili oldu. Sarı-kırmızılı takım, bu bölümde oyuna hakim olsa da net pozisyon üretmekte zorlandı.

Galatasaray'ın presi karşısında 10 dakika kadar zorlanan Bursaspor, bu bölümden sonra rakip kaleye uzun paslarla gitmeye çalıştı. Bursaspor, 57. dakikada bu taktiğinin karşılığını Volkan'ın golüyle almayı bildi. Bu dakikada Turgay'ın pasıyla sol çaprazdan ceza alanına giren Volkan, topu Sercan'ın önüne atmak istedi. Savunmadan dönen topu düzelten Volkan, sert bir vuruşla topu filelere gönderdi: 1-0.

62. dakikada orta alandan aldığı pasla yine çaprazdan ceza alanına giren Volkan, topa yerden sert vurdu. Kaleci Franko'nun ayaklarından dönen topu Ergiç tamamlamak istedi, ancak pozisyon autla sonuçlandı.

69. dakikada sol kanattan hareketlenerek ceza alanına giren Arda, topu kale alanı içine ortaladı. Barış'ın yakın mesafeden vuruşunda top auta çıktı.

73. dakikada sol kanattan kazanılan köşe atışını kullanan Arda, topu ön direğe doğru ortaladı. Nonda'nın kafa vuruşunda top üstten auta çıktı.

78. dakikada Kewell, Nonda ile yaptığı duvar pasıyla ceza alanına girdi. Pozisyonu iyi izleyen kaleci Ivankov, zamanında çıkarak topa sahip oldu.

87. dakikada
Batalla topu yaklaşık 25 metre uzaklıktan aşırtma bir vuruşla kaleye gönderdi. Franko, topu son anda tokatlayarak kornere çeldi.

90+3. dakikada Ozan İpek kırmızı kart görerek oyundan atılınca, Bursaspor maçı 10 kişi tamamladı.

Karşılaşma, Bursaspor'un 1-0 üstünlüğüyle tamamlandı.

Bu arada, maçın bitiş düdüğünün ardından hakeme itiraz eden Galatasaraylı Gökhan, sarı kart gördü.

Stat: Atatürk

Hakemler: Halis Özkahya xx, Alper Ulusoy x, Muharrem Yılmaz xx

Bursaspor: Ivankov xxx, Tuna xx, Ömer xx, Zapotocny xxx, Mustafa xx, Volkan xxx (Dk. 71 Veli x), Kirita xx, Ergiç xxx, Ozan İpek xx, Turgay xx (Dk. 90 3 Hüseyin ?), Sercan xxx (Dk. 79 Batalla x)

Galatasaray: Franko xx, Sabri xx, Gökhan xx, Servet xx, Hakan xx, Barış x (Dk. 70 Elano xx), Mehmet xx (Dk. 83 Aydın x), Mustafa xx, Kewell xx, Arda x, Keita xx (Dk. 64 Nonda x)

Gol: Dk. 57 Volkan (Bursaspor)

Sarı Kartlar: Dk. 81 Mustafa (Bursaspor), Dk. 39 Kewell, Dk. 76 Elano, Dk. 90 2 Arda, 90 3 Servet, (Maçın bitiminin ardından) Gökhan (Galatasaray)

Kırmızı Kart: Dk. 90+3 Ozan İpek (Bursaspor)


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


BURSASPOR 0-GALATASARAY 0 (İLK YARI)

TUGAY KERİMOĞLU MİLLİ TAKIMA YEŞİL IŞIK YAKTI

KAZIM KAZIM'A REKOR CEZA
»  BASKETBOL FEDERASYONU'NDAN AÇIKLAMA
»  RÜŞTÜ'YÜ HER TARAFINDAN ÖPEN SPİKER
»  İNGİLİ BASININDA BEŞİKTAŞ MANŞETLERİ
»  DENİZLİ, BAŞKANINA SAHİP ÇIKTI!
»  ŞAMPİYONLAR LİGİNDE GECENİN SONUÇLARI
»  KARTAL, KIRMIZI ŞEYTANLARA PABUCU TERS GİYDİRDİ 1-0
»  BECKHAM'IN GİZLİ HASTALIĞI!
»  MİLLİ TAKIMIN 2. ADAMI BELLİ OLDU
»  FUTBOL'DA MiLAT OLACAK DÜZENLEME
»  ALEX'TEN ACI İTİRAF
»  YILMAZ VURAL, FENERBAHÇE'YE FENA SALLADI
»  G.SARAY LİDERLİK ŞANSINI TEPTİ 1-1
»  SÜPER LİG'DE MAÇ SONUÇLARI
»  TRABZONSPOR'DA TEKNİK DİREKTÖR BROOS YOLCU
»  KASIMPAŞA, TRABZON'U DAĞITTI, 3-1
»  GALATASARAY'A ÇOK AĞIR FATURA!
»  "AT HOCAM AT"
»  FENERBAHÇE, KAOSUN EŞİĞİNDE
»  FENERBAHÇE'YE EMRE ŞOKU
»  DENİZLİ: "FENER HAKEDEREK LİDER, AMA ZAAFLARI DA VAR
»  ALEX: BEŞİKTAŞ KAZANMAYI HAKETTİ
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.