Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
38,6100
EURO
43,8709
IMKB
9.135,000
ALTIN
4.224,390
 
Hava Durumu ANKARA
10 / 23 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
UEFA'NIN KARARINA AVRUPA DA ŞAŞIRDI!
UEFA NIN KARARINA AVRUPA  DA ŞAŞIRDI!
 
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından, Fenerbahçe'nin UEFA Şampiyonlar Ligi'ne katılmaktan men edilmesi Avrupa medyasında da geniş yer buldu.
 
26.8.2011 - 00:31

Avrupa medyasında yer alan haberler şu şekilde:
 
Alman Bild gazetesi, "Fenerbahçe'nin sonu" manşetiyle verdiği haberde, "Türkiye Şampiyonu 2011-2012 sezonunda Şampiyonlar Ligi'nde yer alamayacak. Kura çekiminden bir gün önce Türk Futbol Federasyonu hakkında şike iddiası bulunan şampiyon Sarı-lacivertli ekibi Şampiyonlar Ligi'nden men etti" denilerek Fenerbahçe'nin zararının 25 milyon Euro'yu buluduğu kaydedildi. Haberde ayrıca Fenerbahçe'nin borsadaki hisselerinin ilk günde yüzde 9 değer kaybettiği vurgulanarak, Sarı-lacivertli ekibin Tahkim Kurulu'na başvurduğu belirtildi.
 
Kicker ise şu ifadeleri kullandı:
 
"Fenerbahçe, krallar arasında yer alamayacak. Şike skandalıyla çalkalanan Türkiye'de Fenerbahçe için acı son. TFF, şampiyonun Devler Ligi'ne katılmasını önleyip, yerine ikinci sıradaki Trabzonspor'u aldığını açıkladı. Kura çekiminden bir gün öncesi yapılan bu karara Fenerbahçe Kulübü itiraz ediyor. Yine şike iddialarının içinde bulunan Trabzonspor'un Şampiyonlar Ligi'ne alınması dikkat çekici. Türkiye Kupası galibi Beşiktaş hakkında da şike iddiaları bulunuyor."
 
Spiegel: "Fener'den itiraz. UEFA baskısı sonunda TFF tarafından Şampiyonlar Ligi'ne katılması engellenen Fenerbahçe itiraz ediyor. Fenerbahçe Tahkim Kurulu üzerinden Şampiyonlar Ligi'ne katılmayı istiyor"
 
DPA(Alman Haber Ajansı): "Fenerbahçe'den itiraz. Türkiye Futbol Federasyonu'nun UEFA baskısı sonucunda Şampiyonlar Ligi'ne katılmasını engellediği Türkiye Süper Ligi'nin son şampiyonu Fenerbahçe'nin Devler Ligi'nde mücadele etmek için son şansı Tahkim Kurulu. UEFA kurallarına göre şampiyon katılmazsa yerine ikinci katılabilecek, yani Trabzonspor."
 
FAZ(Frankurter Allgemeine Zeitung): "Türkiye'yi Şampiyonlar Ligi'nde, şampiyon Fenerbahçe'nin yerine lig ikincisi Trabzonspor temsil edecek. Zira hakkında maçlarda şike yaptığı iddiası bulunan Fenerbahçe, UEFA Acil Olaylar Komisyonu tarafından kupadan saf dışı bırakıldı. Fenerbahçe için hem maddi, hem de manevi büyük kayıp. Trabzonspor'un Avrupa Ligi'ndeki rakibi Athletic Bilbao ise maç oynamadan tur atlayıp Avrupa Ligi'ne katılacak."

Blick(İsviçre): "Türkiye'deki şike skandalında Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi'nden men edilmesi İsviçre ekibi FC Basel'in işine yaradı. FC Basel üçüncü torbada kura çekimine katılacak. Çünkü Fenerbahçe'nin yerine Şampiyonlar Ligi'ne katılacak olan Trabzon'un UEFA puanı Basel'in çok gerisinde. Şike davası Türkiye'de henüz bir sonuca ulaşmadı."
 
Krone(Avusturya): "Kralların mücadelesinde Fenerbahçe yok. TFF, UEFA'nın baskısıyla Türkiye şampiyonunu Devler Ligi'nden uzaklaştırdı. Fener ise itirazını yaptı."



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


BURSA, UEFA AVRUPA LİGİNE VEDA ETTİ!

TRABZONSPOR'A ZORLU RAKİPLER!

FENERBAHÇE'DEN TARİHİ KARAR
»  BEŞİKTAŞ TURLADI!
»  AZİZ YILDIRIM İSTİFA ETTİ!
»  FENERBAHÇE'NİN İTİRAZI REDDEDİLDİ
»  FENERLİ FUTBOLCULARDAN FEDERASYONA TEPKİ
»  'FENERBAHÇE'YE YARGISIZ İNFAZ YAPILDI'
»  FLAŞ.. SÜPER LİG FİKSTÜRÜ ÇEKİLDİ!
»  RIDVAN DİLMEN'DEN ŞOK KARAR
»  TARAFTARDAN UEFA'YA MAİL YAĞMURU!
»  ŞOK..ŞOK.. NİHAT ÖZDEMİR İSTİFA ETTİ!
»  ŞENOL GÜNEŞ'TEN TFF KARARINA SERT TEPKİ
»  SPOR YAZARLARI TFF'Yİ TOPA TUTTU!
»  FLAŞ.. AYKUT KOCAMAN İSTİFA ETTİ
»  F.BAHÇE'DEN ACIBADEM MİSİLLEMESİ!
»  F.BAHÇE'DEN , FİKSTÜR ÇEKİMİNİ PROTESTO
»  FLAŞ.. TRABZONSPOR ŞAMPİYONLAR LİGİNDE
»  F.BAHÇE'NİN ZARARI EN AZ 40 MİLYON EURO!
»  BİZİ HEMEN BANK ASYA 1.LİG'E DÜŞÜRÜN
»  UEFA KARARI, FENER TARAFTARINI ÇILDIRTTI
»  FLAŞ.. F.BAHÇE'YE ŞAMPİYONLAR LİGİ ŞOKU
»  UEFA'DAN FENERBAHÇE AÇIKLAMASI!
»  ŞİKE'YE GÖRÜLMEMİŞ CEZA!
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.