Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,3295
EURO
35,0907
IMKB
9,042
ALTIN
2.298,580
 
Hava Durumu ANKARA
8 / 21 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
UĞUR KURT'U VURAN POLİSE BERAAT!
UĞUR KURT U VURAN POLİSE BERAAT!
 
Okmeydanı Cemevi'nde polis kurşunuyla ölen Uğur Kurt davası ile ilgili ilginç detaylar ortaya çıkmaya devam ediyor.
 
23.7.2014 - 09:32

Okmeydanı Cemevi'nde cenaze beklediği sırada polisin açtığı ateş sonucunda can veren Uğur Kurt'un ölümüne ilişkin soruşturmayı yürüten Savcı Hasan Yılmaz'ın İstanbul Valiliği'ne gönderdiği izin yazısında, şüpheli polis S.K.'nin peşinen "beraat ettirildiği" ortaya çıktı.
Savcı Yılmaz, yazıda, polis şiddetinde kurban gidenler için kullanılan Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’nin (AİHS) ‘yaşam hakkını ihlali’ başlıklı ikinci maddesini şüpheli polisin yararına yorumladığı ve ayrıca, ‘meşru müdafaa’ halini düzenleyen Türk Ceza Kanunu’nun 25. maddesine göre şüpheliyi suçsuz gördüğü anlaşıldı.
Radikal'den İsmail Saymaz'ın haberine göre Okmeydanı Cemevi’nde, cenaze beklerken polisin açtığı ateş sonucu hayatını kaybeden Uğur Kurt’un ölümüne ilişkin soruşturmayı yürüten Savcı Hasan Yılmaz, 30 Mayıs’ta İstanbul Valiliği’ne başvurarak, soruşturma izni istemişti. Savcı Yılmaz’ın izin yazısında, Kurt’u vuran şüpheli S.K. hakkında Türk Ceza Kanunu’nun (TCK) 81. maddesine göre ‘kasten adam öldürme’ suçundan değil, TCK’nın 85. maddesine göre ‘taksirle ölüme sebebiyet vermek’ten soruşturma yürüttüğü ortaya çıkmıştı. İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu da polis S.K. hakkında soruşturma izni vermişti.
Radikal, Savcı Hasan Yılmaz’ın valiliğe gönderdiği izin evrakına ulaştı. Yazıda S.K.’nın da içinde olduğu zırhlı araca doğru beş adet molotofkokteyli atıldığı, bunlardan üçü isabet ederken, ikisinin yanlara düştüğü ileri sürüldü. Göstericiler arasında C.K. adlı 23 yaşındaki bir kişinin de olduğu iddia edilerek, polis memuru S.K.’nın “kendisine yahut arkadaşlarına yönelik vuku bulan ve tekrarı büyük olasılık olan saldırıyı bertaraf ederek, C.K.’yı etkisiz hale getirmek için silahla ateş etmesine rağmen, şüpheliye isabet ettirememesi nedeniyle, aynı istikamette caddenin alt tarafındaki cemevi bahçesinde bulunan ve olaylarla ilgisi bulunmayan Uğur Kurt’u vurarak yaralamış, bilahare ölümüne sebebiyet vermiş olduğu” ileri sürüldü. Bu arada, Kurt’un ölümünden sonra bir hafta tutuklu kalan C.K., olayla ilgisi bulunmayarak serbest bırakılmıştı.
YARGILANMADAN BERAATİNE..
Savcı Yılmaz, polis S.K.’nın meşru müdafaa koşulları altında tetiğine bastığını öne sürürken bu iddiasının hukuki dayanağı olarak Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’nin (AİHS) ‘yaşam hakkı ihlaline’ ilişkin ikinci maddesini gösterdi. Savcı Yılmaz, “AİHS’in ikinci maddesinin ikinci fıkrasının (a) bendinde yer alan ‘meşru müdafaa durumunda kuvvete başvurmanın kesin zorunluluk haline gelmesi sonucunda öldürmenin hukuka uygun olduğunu düzenleyen hükmünü” gerekçe olarak işaret etti. Savcı Yılmaz, Polis Vazife ve Salahiyetleri Kanunu’nun (PVSK) “Polis kendisine veya başkasına yönelik bir saldırı karşısında zor kullanmaya ilişkin, koşullara bağlı kalmaksızın TCK’nın 25. maddesindeki meşru müdafaaya ilişkin hükümleri çerçevesinde savunmada bulunur” şeklindeki 16. maddesine atıf yaptı. Yılmaz, aynı maddenin son fıkrasındaki “Polis vurmak ya da yakalamak amacıyla zor veya silah kullanma yetkisini kullanırken, kendisine karşı silahla teşebbüs eden kişiye karşı saldırı tehlikesini etkisiz kılacak ölçüde, duraksamadan ateş edebilir” hükmünü de gösterdi.
Savcı Yılmaz, son olarak da TCK’nın 25. maddesinde düzenlenen ‘meşru müdafaa’ maddesini dayanak saydı. Bu maddede, “Gerek kendisine ve gerek başkasına ait bir hakka yönelmiş, gerçekleşen, gerçekleşmesi veya tekrarı muhakkak olan haksız bir saldırıyı o anda hâl ve koşullara göre saldırı ile orantılı biçimde defetmek zorunluluğu ile işlenen fiillerden dolayı faile ceza verilmez” deniyor GERCEKGÜNDEM



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


OPERASYONUN HEDEFINDE CEMAAT MEDYASI VAR

BM'DEN ŞOKE EDEN GAZZE AÇIKLAMASI

ALİ FUAT YILMAZER GÖZALTINA ALINDI!
»  İHSANOĞLU'NA KAÇ KİŞİ BAĞIŞTA BULUNDU?
»  İŞTE SABOTAJA UĞRAYAN KONUŞMA!
»  DEMİREL'E DEV ANIT MEZAR!
»  AKP KULİSLERİ: GÜL'E KAPILAR KAPANDI
»  CHP GRUBUNDA GERGİNLİK
»  ŞİŞKO FARELER,KEDİLER TRAFOLARA GİRİYOR
»  BU GÖZYAŞLARI ERDOĞAN İÇİN!
»  GÖKÇEK'E BİR KÖTÜ HABER DAHA
»  ERDOĞAN'DAN AĞLATAN VEDA
»  GENELKURMAY'DAN FLAŞ PKK AÇIKLAMASI
»  FLAŞ.. ERDOĞAN'DAN OPERASYON AÇIKLAMASI
»   IŞİD İZNİYLE NÖBET DEĞİŞİKLİĞİ!
»  TEM ŞUBE MÜDÜRÜNE TERS KELEPÇE
»  BELEDİYE ÇALIŞANLARINA TORBA ŞOKU!
»  FLAŞ.. SINIRDA ÇATIŞMA,2 ASKER ŞEHİT!
»  FLAŞ.. İŞTE OPERASYONUN GEREKÇESİ!
»   6 OK İLE DE 9 IŞIK İLE DE BAĞLANTIM YOK
»  COCA COLA'DA BOYKOT PANİĞİ!
»  ''SAHUR VAKTİNİN GÖLGESİ YAKIŞIR''
»  OPERASYON İÇİN KİM, NE DEDİ?
»  FLAŞ.. CEMAATE SAHUR OPERASYONU!
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.