Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,5209
EURO
34,9690
IMKB
9.916,000
ALTIN
2.436,410
 
Hava Durumu ANKARA
14 / 23 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
UKRAYNA, GAZETECİLER İÇİN CEHENNEM OLDU!
UKRAYNA, GAZETECİLER İÇİN CEHENNEM OLDU!
 
Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanlığı İnsan Hakları Sorumlusu Konstantin Dolgov yaptığı açıklamada Bakanlığın ‘Rossiya Segodnya’ Uluslararası Haber Ajansı mensubu Andrey Stenin’in Ukrayna’da tutuklanması konusunu Ukrayna ve uluslararası toplum nezdinde gündeme getireceğini söyledi
 
18.8.2014 - 12:35

Dolgov yaptığı açıklamada ‘Bu çirkinliğe bir son vermenin zamanı geldi. Bundan sonra da, BM, AGİT gibi uluslararası platformları kullanmaya devam edeceğiz” dedi. Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanlığı İnsan Hakları Sorumlusu Konstantin Dolgov sözlerini şöyle sürdürdü: “Ukrayna gazeteci birliklerinin gazeteci Stenin’in tutuklanması konusunda neden pasif bir tavır içinde olduklarını anlaşılmıyor. Ukrayna gazeteci örgütleri, Ukraynalı gazetecilerin Rusya’da tutuklanması sırasında çok sayıda başvuruda bulunmuşlardı. Ancak Ukrayna’daki durum konusunda susuyorlar.
‘Rossiya Segodnya’ Uluslararası Haber AjansıgENEL Müdürü Dmitriy Kisilyov ise konuyu şu şekilde değerlendirdi.
“Ukrayna Stenin ve pek çok kişi için gazetecilerin çok kötü günler yaşadığı bir yer haline geldi. Son üç ayda Ukrayna’da 5 gazeteci hayatını yitirdi ve pek çok gazeteci de esir alındı. Stenin’in Rusya vatandaşı olmasının hiçbir anlamı yoktur. Britanya vatandaşı Graham Phillips iki kez tutuklandı. Gazetecileri vatandaşlıkların göre değil, Ukrayna Muhafız Birlikleri ve Ukrayna Silahlı Kuvvetlerinin kendi halkına yönelik gerçekleştirdiği askeri suçları görme yetilerine göre tutuklanıyorlar ve kaçırılıyorlar”.
Andrey Stenin’in tutuklanmasından bir hafta sonra Ukrayna makamları istemeseler de gazetecinin tutuklu olduğunu itiraf ettiler. 12 Ağustos tarihinde Ukrayna İçişleri Bakan Danışmanı Anton Geraşçenko Stenin’in Ukrayna istihbaratı tarafından tutuklandığını duyurdu. Anton Geraşçenko’nun ifadelerine göre foto muhabiri, teröristlerle suç ortaklığıyla suçlanıyor.
Rusya Toplum Odası üyesi Anton Korobkov-Zemlyanskiy yaptığı açıklamada dünya kamuoyunun Ukrayna’da gazetecilere yönelik terörle yeterince mücadele etmediğini söylüyor.
“Ukrayna’da gerçekte ne olduğunu ortaya çıkarabilecek insanlar yalnızca Rusyalı gazetecilerdir. Rusyalı gazetecilerin tutuklanması ve sorgulanması durumları daha önce yaşanmıştı. Tabii ki uluslararası kamuoyunun bu konuya yönelik oldukça uyuşuk tepkisi şaşırtıcı”.
Ukrayna’da gazetecilerin kaçırılması alışılmış bir durum, neredeyse ulusal siyaset haline geldi. Bu ülke son altı ayda bu konudaki tüm rekorları kırdı. Yalnızca 2014 yılının Nisan ayında Ukrayna’da 20 gazetecinin kaçırılması ve yasadışı şekilde tutuklanması yaşandı.
Bununla birlikte Ukrayna Güvenlik Servisi Rusyalı gazetecilerle mücadeleyi artırmayı planlıyor. Bu konudaki bilgiler basına yansıyan Ukrayna Güvenlik Servisi Başkanı Valentin Nalivayçenko’nun mektubunda yer alıyor. Mektupta Ukrayna istihbarat birimlerinin yalnızca Rusyalı gazetecilerle değil, aynı zamanda Ukrayna güneydoğusundaki olayları objektif bir şekilde yansıtmak isteyen tüm gazetecilerle mücadeleyi artırmayı düşündüğü açıkça belli oluyor.
Tamamını oku: http://turkish.ruvr.ru/news/2014_08_17/Ukrayna-gazeteciler/



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


HÜRRİYET'TE YAZARLAR NASIL KOVULUYOR?

YILMAZ ÖZDİL,YAYIN İLKELERİNE UYMAMIŞ!

GAZETECİLERDEN AĞRI'YA ANLAMLI TIRMANIŞ!
»  SÖZCÜ'DEN YILMAZ ÖZDİL'E ÇAĞRI!
»  AHMET HAKAN HÜRRİYET'TEN AYRILDI MI?
»  CANLI YAYINDA VEKİL-GAZETECİ KAVGASI
»  AYRILIK HABERİ BU KEZ MİLLİYET'TEN GELDİ
»  TV KANALINA HABER MÜDÜRÜ ARANIYOR
»  ANKARA'DA BÜYÜKŞEHİR BASIN'A TAZE KAN!
»  HULKİ CEVİZOĞLU NEDEN GÖNDERİLDİ?
»  FLAŞ.. YILMAZ ÖZDİL İSTİFA ETTİ
»  HÜRRİYET FENA KARIŞTI
»  HÜRRİYET'TE YILMAZ ÖZDİL KRİZİ!
»  ANKA ÇALIŞANLARI GREVE HAZIRLANIYOR
»  HABERTÜRK TV'DE İSTİFA DEPREMİ!
»  TARIM BAKANINA YENİ BASIN MÜŞAVİRİ!
»  FEHMİ KORU'DAN KİŞİSEL MANİFESTO!
»  YURT'TAN HULKİ CEVİZOĞLU'NA ŞOK
»  CNBC- e'DEN BİR KÖTÜ HABER DAHA
»  SKY360'DATEKİSAT DALGASI!
»  ÇİĞDEM ANAD, EKRANLARA DÖNÜYOR!
»  FOTO MUHABİRİ VE KAMERAMANLARDAN SİTEM!
»  DOĞUŞ GRUBUNDA CNBC ANKARA BÜROSU ŞOKU
»  CAN DÜNDAR, TVEM İLE EKRANLARA DÖNDÜ
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.