Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
39,9521
EURO
47,0894
IMKB
10.276,000
ALTIN
4.278,970
 
Hava Durumu ANKARA
17 / 33 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
ULTRA LÜKS ESRARENGİZ YATTA YANGIN
ULTRA LÜKS ESRARENGİZ YATTA YANGIN
 
Antalya Yat Limanı açıklarında demirli bulunan bir Rus işadamına ait Panama bandıralı 70 metrelik esrarengiz ultra lüks yatta sabaha karşı yangın çıktı.
 
27.4.2007 - 00:15

İlk önce yangına müdahale edilmesini istemeyen kaptan sonradan yangın büyüyünce  yardım istedi. 4 saatte kontrol altına alınan yangında yatın köprü üstü kısmı hasar gördü. Batma tehlikesine karşı 25 mürettebat ve 1 yolcu, zodyak botlarla tahliye edildi.
      Yat Limanı'nın yaklaşık 600 metre açığına dün öğle saatlerinde demir atan ‘Gıant 1’ adlı Panama bandıralı lüks yatta, yangın çıktı. Özel yatın köprü üstü denilen arka kısmında elektrik kontağından çıktığı tahmin edilen yangına, yatta bulunan 25 mürettebat ve 1 yolcu müdahale etti. Yangın nedeniyle yoğun duman meydana gelirken, Sahil Güvenlik, liman işletmesi ve Deniz Polisi ekipleri yat çevresinde geniş güvenlik önlemleri aldı.
      Mürettebat yangına kendilerinin müdahale edeceğini belirterek, polis ve liman işletmesi ekiplerinin yardım talebini geri çevirdi. Yangın söndürme çalışmaları sürerken, yat kaptanının isteğiyle Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı'na bağlı 4 kişilik ekip de botla yata giderek, yangına müdahalede bulundu. Mürettebat ve itfaiye ekibi yatta bulunan malzemeleri kullanarak yangın söndürme çalışmalarına katıldı. Bir Rus işadamına ait olduğu belirtilen yattaki yangın, yaklaşık 3 saat sonra kontrol altına alındı. Mürettebat ve itfaiye ekibi, soğutma çalışmasına geçtiği sırada alevler tekrar yükseldi. Yattan yükselen siyah dumanlar, Antalya'nın her noktasından görüldü. Mürettebat ve itfaiyenin müdahalesiyle yangın ikinci kez kontrol altına alındı.

Sabah saatlerinde başlayan yangın, 4 saat sonra tamamen söndürüldü.
      Daha sonra yat, yan yatmaya başladı. Bunun üzerine personel, Yat Limanı'ndan gönderilen zodyak botlara alınarak karaya çıkartıldı. Limandan hareket eden tekneler de yata destek vererek yan yatışını engelledi. Batma tehlikesini atlatan yat, tamamen tahliye edildi.
      Denizcilik Müsteşarlığı Antalya Bölge Müdürü Caner Arseven ve Antalya Liman Başkanı Ramazan Kaplan da yata çıkarak incelemelerde bulundu. Yangının tamamen söndürülmesinin ardından karaya çıkan Arseven, “Yangının, geminin sinema salonunda elektrik kontağından çıktığını anlaşıldı. Tüm müdahalelerin ardından kontrol altına alınarak söndürüldü. 25 personel, 1 yolcu bulunuyordu. Hiçbirinin sağlık problemi yok. Gemi Panama bandıralı. Hareket kabiliyetinin olup olmadığı, incelemeler sonunda ortaya çıkacak'' diye konuştu.
    
      ESKİ BUZ KIRMA GEMİSİ

      Yatın bir şirket adına kayıtlı olduğu ve Sibirya'da buz kırmak için kullanılan geminin özel modifiye edilerek ultra lüks yata dönüştürüldüğü, içerisinde milyarlık tabloların olduğu öğrenildi.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


TOPBAŞ, ÇÖKEN BİNAYI DEĞERLENDİRDİ

CHP, BAŞVURU DİLEKÇESİNİ HAZIRLADI

ÇÖKEN BİNANIN ENKAZININ ALTINDAN SESLER GELİYOR
»  YÜCE MAHKEME, CUMHURBAŞKANLIĞI İTİRAZI MESAİSİNE HAZIR
»  İSTANBUL'DA 8 KATLI BİNA ÇÖKTÜ
»  TBMM KREŞİ KAPATILIYOR
»  GÜL'DEN İSTİFA EDEN VEKİLE: "NE YAPIYORSUN BE KARDEŞİM"
»  "CUMHURBAŞKANININ YETKİLERİ KISITLANSIN"
»  GÜL, SON DAKİKA'YA KADAR 367 İÇİN ÇALIŞACAK
»  CUMHURBAŞKANLIĞI FORSLU ARABA'DA İNFAZ
»  ARINÇ, KİME HADDİNİ BİLDİRDİ?
»  İŞTE HAMZA ALBAYRAK'IN İSTİFA NEDENİ
»  ARINÇ'TAN 367 RESTİ:"367, 567 ARAMAM."
»  MECLİSTE VEKİL BORSASI KURULDU
»  ANKARA'NIN EKİM AYI'NA KADAR YETECEK SUYU KALDI
»  ÇİÇEK: "ADAY KARARINDA MİTİNGİN ETKİSİ YOK"
»  YÖK SALDIRGAN'INDA SADDAM 14'LÜSÜ ÇIKTI
»  AK PARTİ MYK OLAĞANÜSTÜ TOPLANIYOR
»  YAŞAR NURİ ÖZTÜRK'EN GÜL'E DESTEK YOK
»  ŞIRNAK'TA ASKERE MAYINLI TUZAK, 1 ER ŞEHİT OLDU
»  GENÇ PARTİ'DEN GÜL'E 'RED', ERKEN SEÇİME 'EVET'...
»  FLAŞ... FLAŞ... CHP'Lİ İNAL BATU PARTİSİNDEN İSTİFA ETTİ
»  BAKAN EKER, KÜRTÇE ŞARKI SÖYLEDİ
»  GÜL'E BABA NASİHATI:"MÜŞFİK VE TARAFSIZ OL"
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.