|
|
 |
 |
| |
| DOLAR |
| 43,1436 |
 |
|
 |
| EURO |
| 50,2341 |
 |
|
 |
| IMKB |
| 12.201,000 |
 |
|
 |
| ALTIN |
| 6.249,360 |
 |
|
|
|
Şehir Seçimi

|
|
|
|
|
 |
|
|
|
|
 |
| |
| UNAKITAN'IN KAÇAK VİLLASI KURTULDU!!!
|
 |
 |
 |
|
|
|
| Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın, Üsküdar'daki kaçak villasını kurtaran imar değişikliği çıktı. Değişikliği onaylayan 3. Numaralı Anıtlar Kurulu'nda karara itiraz eden iki üye görevden alındı
|
| |
|
|
 |
|
|
|
|
|
 |
Maliye Bakanı, kızı ve oğlu için SİT alanına iki villa yaptırdı, Üsküdar Belediyesi'ne de imar planı değişikliği için ricada bulundu. Bakan'ın ricası yerine getirildi, kaçak villalar yasallaştı.
Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın kızı ve oğlu için SİT alanı içerisinde yaptırdığı iki villa, İstanbul 3. Nolu Tabiat ve Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından 'jet hızı'yla onaylanan imar değişikliği sonucu yasallaştı. Karara muhalefet eden iki üye ise değişikliğin yapıldığı gün sürgün edildi. Değişiklikle Bakan'ın 'Üsküdar Belediyesi'nin yaptığı planlar Büyükşehir'den geçerse oğlum ile kızımın evi kaçak olmaktan çıkar, çocuklarım rahat eder" şeklindeki üstü kapalı ricası, yerine getirilmiş oldu.
3 KEZ YIKIM KARARI ALINDI Büyük ve Küçük Çamlıca Bölgesi, 1980'li yıllarda SİT alanı ilan edildi. Maliye Bakanı Kemal Unakıtan da Küçükçamlıca'da yüzde 6 imar izni olan arazisine bir villa yaptı. Bakan Unakıtan 1998 Ağustos ayında ise Üsküdar Bulgurlu Mahallesi, 81 pafta, 54 ada, 44 parsel üzerindeki villasının bahçesine ikinci bir villa inşaatı başlattı. Henüz temel aşamasındayken Ali Dirikoç isimli bir vatandaş inşaatı şikayet etti. Üsküdar Belediye Encümeni, 7 Ekim 1998, 16 Kasım 1998 ve 12 Mart 1999 tarihlerinde ruhsatsız binanın yıkımı için 3 kez karar aldı. Teknik yetersizlikler gerekçesiyle belediye yıkımı ihale ile yapmaya karar verdi, ancak ihaleler katılan olmadığı için gerçekleşmedi.
BAYAT BERAAT ETTİ Dönemin Belediye Başkanı Yılmaz Bayat, caydırıcı tedbirleri yeterince almadığı, inşaatın yapılmasına göz yumduğu gerekçesiyle İstanbul I. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görevi suistimalden yargılandı. Bayat kendisini, "Yasalar gereği üzerime düşeni yerine getirdim. Bina yüzde 6 imarlı sisteme göre yapılması gerekirken, sahipleri tarafından yüzde 15 üzerine inşa edilmiştir. Bu nedenle yapı tatil tutanağı düzenlenmiştir. Ancak daha sonra bu bölgenin tamamında yüzde 15'lik inşaata izin verilen bir statüye kavuşmak üzeredir. Bu durumda inşaat, imar alabilecek hale gelebilecektir" şeklinde savundu. Bayat, beraat etti.
KARARA İTİRAZ EDENLER SÜRÜLDÜ Villaların kaçak olduğu ortaya çıkınca Bakan Unakıtan, "Üsküdar Belediyesi'nin yaptığı planlar Büyükşehir'den geçerse oğlum ile kızımın evi kaçak olmaktan çıkacak, çocuklarım rahat yapacak"şeklinde açıklama yaparken, imar affı için de kollar sıvandı. Büyük bir kısmı SİT alanı içinde bulunan Çamlıca'da yüzde 6'lık yapılaşma oranını Üsküdar Belediyesi 1/1000'lik plan değişikliği yaparak yüzde 20'ye çıkardı. Büyükşehir Belediye Meclisi'ne gönderilen planlar onayladı. Son noktayı 3 No'lu Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu koydu ve Büyükşehir Belediyesi'nin 1/5000'lik planlarını onayladı. Bakanın villaları kaçak olmaktan kurtuldu. Daha önce 2500 metrekare alan üzerine 150 metrekare tabana yayılacak şekilde inşaat yapılabiliyordu. Yeni plana göre ise Bakan 500 metrekare taban üzerinde inşaat yapabilecek. Böylelikle araziye üçüncü villayı da inşa edebilecek.
Karara itiraz eden DSP-MHP iktidarında dönemin Kültür Bakanı İstemihan Talay tarafından kurula atanan Ahmet Turgut ve Mehmet Cevahir ise görevlerinden alınarak, Adapazarı, İzmit ve Şile bölgesinden sorumlu olacak 6 No'lu Koruma Kurulu'na atandı.
 |
|
|
|
 |
|
|
Toplam yorum |
0 |
|
Onay bekleyen |
0 |
|
|
 |

Yorumunuz editörlerimiz
tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır. |
|
|
|
 |
Bu haber henüz yorumlanmamış...
|
 |
|
 |
|
Bu kategorideki diğer haberler |

|
|
|
|
|
|
 |
|
|
| ÇOK OKUNANLAR |
 |
 |
-
|
 |
 |
|
Ekol TV’ye yönelik “kara para” iddiaları üzerinden açılan soruşturmada yeni gelişme yaşandı. İş ... |
 |
|
 |
 |
|
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Suriye’nin iç barışı ve toprak bütünlüğünün Türkiye için hayati önemde ... |
 |
|
 |
 |
|
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü altın kaçakçılığı soruşturması kapsamında bu sabah 7 büyük şirkete baskın yapıldı. |
 |
|
 |
 |
|
TBMM Başkanlığına, aralarında CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in de bulunduğu 11 milletvekiline ait ... |
 |
-
|
 |
 |
|
4,9 milyon emekliye müjde! En düşük emekli aylığı belli oldu |
 |
|
 |
 |
|
Usta sanatçı Sezen Aksu’nun Covid-19’a yakalandığı öğrenildi. Kanlıca’daki evinde karantinaya giren ... |
 |
-
-
|
|
|
 |
|
 |
 |
| YAZARLAR |
 |
|
|
 |
|
|
 |
|
|
 |
|
|
 |
 |
 |
| ÇOK YORUMLANANLAR |
 |
 |
-
|
 |
 |
|
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü altın kaçakçılığı soruşturması kapsamında bu sabah 7 büyük şirkete baskın yapıldı. |
 |
|
 |
 |
|
Ekol TV’ye yönelik “kara para” iddiaları üzerinden açılan soruşturmada yeni gelişme yaşandı. İş ... |
 |
|
 |
 |
|
4,9 milyon emekliye müjde! En düşük emekli aylığı belli oldu |
 |
|
 |
 |
|
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Suriye’nin iç barışı ve toprak bütünlüğünün Türkiye için hayati önemde ... |
 |
-
|
 |
 |
|
TBMM Başkanlığına, aralarında CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in de bulunduğu 11 milletvekiline ait ... |
 |
|
 |
 |
|
Usta sanatçı Sezen Aksu’nun Covid-19’a yakalandığı öğrenildi. Kanlıca’daki evinde karantinaya giren ... |
 |
-
-
|
|
|
 |
|
 |
 |
| ANKET |
|
|
 |
 |
|
|
|
| |
 |


 |
Medya
Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden
kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan
haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması
durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır.
Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait
yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz. |
 |
|
| |
|