Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
41,1450
EURO
48,0442
IMKB
11.369,000
ALTIN
4.520,400
 
Hava Durumu ANKARA
18 / 32 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
UYAP’ta Fuat Avni depremi
UYAP’ta Fuat Avni depremi
 
“Paralel yapı” iddialarına yönelik yapılan operasyonları önceden sosyal medyadan duyuran “fuatavni” paylaşımlarını durdurmak için 81 ildeki UYAP personeli görevden alındı“
 
15.5.2015 - 11:29

Savcılık düğmeye bastı. Gölbaşı Cumhuriyet Başsavcılığı, twitter’da “fuatavni” adlı hesaptan paylaşımlarda bulunan kişi ya da kişiler hakkında soruşturma başlatmıştı.

Soruşturma; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu, eski Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Başbakan yardımcıları Bülent Arınç ve Ali Babacan, eski İçişleri Bakanı Efkan Ala, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın da aralarında bulunduğu kişilere ait kriptolu ve normal telefonların usulsüz dinlendiği iddiasıyla ocak ayında yapılan operasyon bilgilerinin twitter’da, “fuatavni” hesabından paylaşılmasından sonra başlatılmıştı.

Soruşturma kapsamında “fuatavni” hesabı engellenmiş, ancak paralel yapıya yönelik çeşitli illerde düzenlenen KPSS, yasadışı dinlemeler, TİB, TÜBİTAK gibi soruşturmalardaki bilgiler, “fuatavnifuat”, “fuatavni_f” gibi yeni açılan hesaplardan yayınlanmaya devam etmişti.
Şüpheliler kaçtı

Soruşturma bilgilerinin, operasyon öncesi, “fuatavni” hesabından paylaşılmasının ardından, hakkında gözaltı kararı bulunan zanlıların birçoğunun bulundukları adresleri terk ederek kaçtıkları ortaya çıkmıştı. Soruşturmaları yürüten savcılar, gözaltına alınacak kişilerin listelerini ve soruşturma bilgilerini herhangi bir sızıntı olmaması için çoğu kez farklı yöntemlere başvurmuştu. Ancak “fuatavni” operasyona ilişkin bilgileri yine operasyon öncesinde yayınlamıştı.
Soruşturmalar sürüyor 

“Fuatavni”nin operasyon bilgilerine nasıl ulaştığını belirlemek için yürütülen savcılık soruşturması sürüyor. Bu soruşturmanın odağında ise soruşturmalardaki bilgilerin savcılık ve mahkemelerin kullandığı UYAP bulunuyor. Soruşturma bilgilerinin UYAP’a yüklenmesinin ardından, “fuatavni” tarafından paylaşılması bu iddiayı kuvvetlendiriyor. Soruşturma kapsamında 81 ildeki UYAP personelinin sisteme giriş-çıkış zamanları ve log kayıtlarını incelemeye almıştı. Emniyet Genel Müdürlüğü’nün de teşkilat içinden sızıntı olup olmadığını tespit etmek için başlattığı çalışmalar sürüyor. Emniyet içindeki bazı personeller bilgi sızdırdığı gerekçesiyle görevlerinden uzaklaştırılmıştı.
Operasyon yapılabilir
Milliyet’in aldığı bilgilere göre, savcılık ve emniyet soruşturmaları sürerken, 81 ildeki UYAP personeli görevlerinden alındı. Görevlerinden alınanların başka görevlere tayin edildiği, yerlerine ise yeni personellerin atandığı kaydedildi. Soruşturma kapsamında, görevden alınan personellerden bazılarına yönelik operasyon düzenlenebileceği ifade edildi.
Son operasyonu bilemedi
“Fuatavni”nin, UYAP’taki bu değişikliğin ardından, geçen pazartesi Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca, siyasetçi, gazeteci, işadamı ve bürokratların da aralarında bulunduğu 48 kişinin dinlendiği iddialarına yönelik gerçekleştirdiği ve 34 istihbaratçı polis hakkında gözaltı kararı verilen operasyona ilişkin bir paylaşımda bulunmaması dikkati çekti.MİLLİYET


 



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Şok!Kurmaylık Sınavı Soruları Sızdırıldı

Kırşehir'de HDP Mitingi Sonrası Olay

Giderayak Vekillere Prim Kıyağı!
»  Sare Davutoğlu'ndan Akşener'e telefon
»  'Belden Aşağı Vuranı Halkımız Affetmez'
»  AKP'li Soylu'dan Aydın Doğan'a Cevap!
»  Camiden, AKP Mitingine anons!
»  İşte CHP'nin seçim anketi!
»  Bin Asker İçin Paralel İhbarı
»  Bahçekapılı'ya Oy Birliği İle İhraç
»  Yargıtay’dan İşçi Lehine Emsal Karar
»  Demirtaş Evine Yapılan Baskını Anlattı!
»  AYM'den Flaş Kürtçe Kararı
»  'Harama yeltenmeleri fıtratında var'
»  Suriyeli Mülteciler İçin Üniversite!
»  Akşener'den Zehir Zemberek Sözler!
»  MHP'de Kenan Evren Krizi!
»  Demirtaşın Evine Polis Baskını
»  4 Savcı ve1 HakimeMeslekten İhraç Kararı
»  Motorin'e 12 Kuruş Zam!
»  Şoför Esnafına Seçim Kıyağı!
»  Son Yolculuğa Tek Başına!
»  'Evren Boğuldu' Haberlerine Yalanlama
»  PKK'dan Şok İddia!
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.