"ÖNÜNÜMDEKİ 1 YILA KADAR ARTÇILAR OLABİLİR"
Kocaeli Üniversitesi Jeofizik Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof Dr. Şerif Barış "Bu bir ana depremdir. Önümüzdeki 1 yıla kadar artçıları olabilir. Ama bundan daha büyük bir deprem olup olmayacağı konusunda birşey söyleyemeyiz. Bu depremler Türkiye'nin bir depremler ülkesi olduğunun altını çiziyor. Denizde bir deprem olduğu için fazla hasar vermesi beklenmez" diye konuştu.
"İSTANBUL DEPREMİNİ ETKİLEMEZ"
Prof. Dr. Naci Görür ise 6.2 büyüklüğündeki deprem için şöyle konuştu: Ege'de mevcut bildiğimiz fay sistemi üzerinde meydana gelen küçük bir deprem. Şuandaki verilere göre moment büyüklüğü 5.8 gözüküyor. Derinliği ise 10 km. Muhtemelen Kuzey Doğu- Güneybatı doğrultulu bir fayın üzerinde. Bu tür faylar karada da mevcut. Kuzey Anadolu fay kuşağının içerisinde yer alan bir fay değil. Ona paralel ama muhtemelen onun daha kuzeyinde. Bu tür depremler beklenebilir.
Ege Denizi'nin içerisinde olan fay hatları, da Batı Anadolu'da gördüğümüz fay sistemi ile aynı. Dolayısı ile böyle bir deprem olabilecek bir deprem niteliğinde. Bu depremin, Kuzen Anadolu Fayı ile bağlantısı yok Dolayısı ile İstanbul depremini tetikleme durumu söz konusu değil.”