Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
IMKB
9.693,000
ALTIN
2.496,860
 
Hava Durumu ANKARA
8 / 20 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
Ukrayna - Rusya Savaşında Son Durum!
Ukrayna - Rusya Savaşında Son Durum!
 
Ukrayna - Rusya savaşında 6'ncı günde de kan dökülmeye devam ediyor... Ukrayna’nın Sumi bölgesinin yöneticisi Dimitro Zhivitski, Pazar günü Ohtırka kentine düzenlenen bombardıman sonucu 70 civarında Ukrayna askerinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Twitter hesabından bir paylaşımda bulunan Demokrat Senatör Chris Murphu ise 'Kiev muharebesi uzun ve kanlı olacak' dedi. İşte dakika dakika bölgede yaşananlar..
 
1.3.2022 - 09:10

Rusya Ukrayna savaşı 6'ncı gününde...  Belarus'taki barış müzakerelerinin ikinci turunun yapılacak olması umutları yeşertmişken ABD'den peş peşe açıklamalar geldi. Demokrat Senatör Chris Murphu de 'Kiev muharebesi uzun ve kanlı olacak' dedi. CNN’e konuşan ve adını paylaşmak istemeyen bir siyasetçi de önümüzdeki günlerde yaşanması beklenen olayların 'son derece endişe verici' olduğunu söyledi. Uluslararası Ceza Mahkemesi ise Rusya'nın olası savaş suçlarını araştırma için harekete geçti. İşte savaşın merkezindeki Ukrayna'dan Son Dakika gelişmeleri...

08.51 Rus ordusu Ukrayna şehri Kherson'a ulaştı. Belediye başkanı Igor Kolykhayev 'Rus ordusu Kherson'un girişlerine kontrol noktaları kuruyor' dedi.Son dakika haberi... Ukrayna - Rusya savaşında son durum Peş peşe korkunç haberler: 70 Ukrayna askeri hayatını kaybetti

08.48 Avustralya Ukrayna’ya 50 milyon ABD doları değerinde silah yardımında bulunacağını açıkladı. Başbakan Scott Morrison “Füze ve mühimmat göndererek anavatanlarını savunmalarına yardımcı olmak istiyoruz” dedi, “Rusya’ya avantaj sağlamamak için” gönderilecek silahlara dair detay vermedi. Morrison hükümeti 25 milyon dolarlık insani yardım vaadinde de bulundu.


08.30 Visa Rusya'ya karşı başlatılan yaptırımlara uyum sağlamak için harekete geçtiğini duyurdu.

08.21 Ukrayna’daki Çin Büyükelçiliği, ülkedeki vatandaşlarını tahliye etmeye başladı. Elçilik ilk grubun dün ülkeyi terk ettiğini söyledi. Çin basınında bu kişilerin Moldova’ya geçen Çinli öğrenciler olduğu aktarıldı.Son dakika haberi... Ukrayna - Rusya savaşında son durum Peş peşe korkunç haberler: 70 Ukrayna askeri hayatını kaybetti

ONLARCA ASKER HAYATNI KAYBETTİ

08.16 Ukrayna’nın Sumi bölgesinin yöneticisi Dimitro Zhivitski, Pazar günü Ohtırka kentine düzenlenen bombardıman sonucu 70 civarında Ukrayna askerinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Zhivitski, enkaz altında kalan kişileri kurtarmaya yönelik çalışmaların sürdüğünü söyledi ve 'Fakat düşman da hak ettiğini buluyor. Çok sayıda Rus cesedi Kızıl Haç yetkililerine teslim edildi' dedi.

Zhivitski’nin paylaştığı bilgiler bağımsız kaynaklarca doğrulatılamadı.

08.03 Kiev'de yeniden sirenler çalıyor. Başkentte hava saldırısı alarmı verildi.

07.23 Ukrayna kentleri güne siren sesleri ile uyandı. Ternopil, Vinnytsia ve Volyn ile birlikte Kiev'in batısındaki Rivne'de siren sesleri duyuluyor.


'UKRAYNA'YI DAHA KÖTÜ GÜNLER BEKLİYOR'

06.40 Cumhuriyetçi Senatör Lindsey Graham, 'Askeri açıdan Ukrayna’yı daha kötü günler bekliyor' dedi.

CNN’e konuşan ve adını paylaşmak istemeyen bir siyasetçi de önümüzdeki günlerde yaşanması beklenen olayların 'son derece endişe verici' olduğunu söyledi.

Twitter hesabından bir paylaşımda bulunan Demokrat Senatör Chris Murphu de 'Kiev muharebesi uzun ve kanlı olacak' dedi.

Murphy Batı ülkelerinin üst düzey Rus yönetici ve oligarklarının varlıklarını dondurmakla yetinmeyip bunlara el koyması gerektiğini belirtti, bunun Putin ve yakın çevresinin beklediğinden öte bir adım olacağını savundu.

06.47 Ukrayna’nın ayrılıkçı Donetsk bölgesinde yetkililer, Ukrayna bombardımanı sonucu sivillerin öldüğünü açıkladı

05.51 Mastercard, Rusya'ya karşı yaptırımların bir parçası olarak birden fazla finansal kuruluşu ödeme ağından engelledi.


05.38 AFP, NASA'nın Rusya ile ortaklığı olmadan Uluslararası Uzay İstasyonu'nun yönetimini sağlamanın yollarını aradığını duyurdu.

05.15 Ukrayna, SpaceX'ten bağışlanan Starlink uydu internet terminallerini aldı. Ukrayna başbakan yardımcısı Mykhailo Fedorov, Elon Musk'a teşekkür etti.

05.09 Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitriy Kuleba, ABD'li mevkidaşı Antony Blinken ile telefon görüşmesi yaptı. Kuleba görüşmede, Rus saldırılarına karşı daha fazla desteğe ve silaha ihtiyaçları olduğunu belirtti.

'RUSYA VAKUM BOMBASI KULLANDI'

04.13 Ukrayna'nın ABD büyükelçisi, Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinde vakum bombası kullandığını söyledi.

02.38 Harkiv Belediye Başkanı İhor Terehov, dün kenti düzenlenen roket saldırısında dokuz sivilin hayatını kaybettiğini açıkladı. Ölenler arasında üç de çocuk bulunuyor. Terehov, "Bugün çok zor bir gündü. Bize bunun bir savaş değil, Ukrayna insanlarına yönelik bir katliam olduğunu gösterdi. Füzeler konutları vurdu, barışçıl insanlar öldü, yaralandı. Harkiv uzun zamandır böylesi bir zarar görmemişti" ifadelerini kullandı. Terehov, hayatını kaybeden dört kişinin su almak için sığınaktan çıkıp öldüğünü açıkladı.

00.52 Anonymous, son 72 saatte Rusya ve Belarus hükümetine, devlet medyaları ve şirketlerine bağlı 1500'den fazla internet sitesini hackledi.

00.20 Ukraynalı bir vatandaş, 8 adet ambulanstan oluşan konvoyu Belarus sınırına ilerlerken görüntüledi. Ambulanslarda yaralı Rus askerlerinin olduğu tahmin edilirken, başka bir görüntüde de Rus askerlerinin trenle Belarus’ta farklı bir noktaya sevk edildiği görüldü.

00.15 AB, Rusya'nın Ukrayna'ya askeri saldırısı sonrası yaptırım uygulanacak kişi ve kurumları netleştirdi. AB Konseyi tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Konsey bugün Ukrayna'nın toprak bütünlüğünü, egemenliğini ve bağımsızlığını baltalayan veya tehdit eden eylemlerle ilgili olarak kısıtlayıcı tedbirlere tabi olan kişi, kurum ve kuruluşlar listesine 26 kişi ve 1 kuruluş ekledi. Yeni listeler, petrol, bankacılık ve finans sektörlerinde aktif olan oligarklar ve işadamlarının yanı sıra hükümet üyeleri ve üst düzey askeri şahsiyetleri ve Ukrayna karşıtı propagandanın yayılmasına katkıda bulunan ve Ukrayna'nın işgaline karşı olumlu bir tutumu teşvik eden propagandacıları içeriyor’’ denildi. Listede Putin'in sözcüsü Dimitri Peskov ile Rosneft CEO'su İgor Seçin'in de olduğu belirtildi.

00.10 Rusya’nın Ukrayna’ya başlattığı askeri harekatın ardından Ukrayna eski Devlet Başkanı Petro Poroşenko, yayınladığı video ile Rusya’ya tepkisini dile getirdi. Poroşenko, sosyal medya hesabından yayınladığı videoda Rus uçaklarına seslenerek, “Ülkemizden defolun gidin. Yaşasın Ukrayna” ifadelerini kullandı.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Türk Bankalarından Flaş Rusya Kararı!

Trump’tan Biden’a Sert Putin Eleştirisi!

10 Yunan Vatandaşı Ukrayna’da Öldü
»   Zelenskiy,Putin'in Önerisini Kabul Etti
»  Putin Müzakerelere Yeşil Işık Yaktı
»  Kiev'e Roket Saldırıları Yapılıyor
»  Avrupa'da Doğalgaz 2 Ayın Zirvesinde
»  Geriim Had Safhada, Dünya Diken Üstünde
»  Biden: Ruslarla Savaşmaya Niyetimiz Yok
»  Maduro Savaş Krizinde Tarafını Seçti
»  Putin'den 'imparatorluk' Açıklaması!
»   Zelenski'den Putin'e Sert Yanıt
»  Tansiyon Çok Yüksek, Dünya Diken Üstünde
»  Putin'den Kritik Ukrayna Açıklaması
»  İran'da Savaş Uçağı Düştü
»  Putin Saldırı Emrini Verdi İddiası
»  Kraliçe Elizabeth Corona'ya Yakalandı
»  ABD Askerleri Ukrayna Sınırında
»  Joe Biden'dan 'Dünya Savaşı' Açıklaması
»  Fransa Test Zorunluluğunu Kaldırdı
»  Rusya'dan ABD'ye: Aptallık Yapmayın
»  AB Acil Durum Planları Yapıyor!
»  Kanada’nın Başkentinde OHAL İlan Edildi
»  Putin'den Avrupa'ya Gaz Tehdidi
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.