Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,4946
EURO
34,5786
IMKB
9.545,000
ALTIN
2.476,680
 
Hava Durumu ANKARA
11 / 25 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
Ulaştırma Bakanı'ndan Rus Turist Yorumu
Ulaştırma Bakanı ndan Rus Turist Yorumu
 
"Bütün dünyayı Türkiye’ye gitmeme konusunda herhalde hiç kimse ikna edemez"
 
26.11.2015 - 19:04

Türkiye'nin hava sahası ihlali yaptığı gerekçesiyle bir Rus savaş uçağını düşürmesinina ardından gerilen Rusya-Türkiye ilişkilerinin turizme etkilerini değerlendiren Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, "Dünyada 8 milyar insan yaşıyor. Bir kısmının geçici olarak Türkiye’ye gitmesini caydıracak birtakım azmettirenler olsa da bütün dünyayı Türkiye’ye gitmeme konusunda herhalde hiç kimse ikna edemez" dedi.

Rusya ile ilişkilerin "biraz limonileştiğini" söyleyen Yıldırım, Hiçbir ülke kendi ülkesi içerisinde bir başkalarının komşularında gelip komşusu diyelim herhangi bir ülkede kuzeyde bir ülkede, gidip başka bir ülkeye bombardıman yapmaya çalışsa, bu esnada da onun uçağı düşürülmüş olsa bundan herhalde hiç kimse mutlu olmaz. Türkiye topraklarını korumak mecburiyetindedir" diye konuşan Binali Yıldırım, şunları söyledi:

"Arkadaşlar tabii yani birtakım olumsuzluklar Türkiye’nin etrafında uzun süreden beri devam ediyor. Yeni bir şey değil. Güney sınırımızda 910 km Suriye, 350 km Irak başta olmak üzere Ukrayna’da Kırım’da yaşananlar malum. Bu ülkelerde iç karışıklıklar var. Bizim beklentimiz bu karışıklıkları o ülkenin kendi halkının iradesiyle çözülmesidir. Dışardan iradeler buraya müdahale ettiği zaman iş daha içinden çıkılamaz hale geliyor.

"Ümidimiz bir an önce karışıklığın sona ermesi ve huzurun yeniden sağlanması"

Geçtiğimiz bir iki gün önce yaşanan bir hadise var. Bu yüzden kuzey komşumuz Rusya ile aramızdaki ilişkiler biraz limonileşti diyelim halk tabiriyle. Şöyle düşünmek lazım, yani Suriye’yi örnek verelim. Suriye’de bir iç savaş yaşanıyor, bu uzun zamandan beri yaşanan bir iç savaş. Bunun milyonlarca mağduru var. Bizim ülkemizde sadece 2,5 milyon var. Ürdün’de Lübnan’da var, yerinden yurdundan olmuş yakınlarını kaybetmiş insan var. Burada çözümün sağlanması için gayret de var ama kafi gelmiyor. Başka ülkeler de gelip güya tekrar otoriteyi tesis etmek adına ne yapıyorlar? Bombardıman yapıyorlar, birtakım faaliyetler içerisindeler. Maalesef bazen günahsız insanlar da zarar görebiliyor. Biz ümidimiz bir an önce buradaki karışıklığın sona ermesi ve komşularımızda huzurun yeniden sağlanması. Allah kimseyi vatansız etmesin.

Yani bize bu kuralların ihlalinden kaynaklı yaşanan bir olayda bize karşı tavır alanların şunu bilmesi lazım. Hiçbir ülke kendi ülkesi içerisinde bir başkalarının komşularında gelip komşusu diyelim herhangi bir ülkede kuzeyde bir ülkede, gidip başka bir ülkeye bombardıman yapmaya çalışsa, bu esnada da onun uçağı düşürülmüş olsa bundan herhalde hiç kimse mutlu olmaz. Türkiye topraklarını korumak mecburiyetindedir. Bizim başımıza gelirse biz ne yaparız sorusunu önce kendilerine sormaları gerekir.

 

“Türkiye Mısır kadar emniyetli” açıklamasına inanacak bir ülke yok"

Tur iptalleriyle ilgili konu şu. Bir talihsiz açıklama oldu “Türkiye Mısır kadar emniyetli” diye. Buna dünyada herhalde inanacak bir ülke yok. Bu herhâlde duygusal olarak verilen bir tepkidir. Rusya vatandaşlarından, 8 bin Rus vatandaşı sürekli kalmak üzere gayrimenkul almış yaşıyor. 8 bin aile demek bir ilçe demektir. Daha sorumlulukla açıklamaların yapılmasını bekleriz. Bu yaşanan olayın tarihten gelen ve gelecekte de devam edecek iyi komşuluk ilişkilerimizi zedelememesini ümit ederiz. Ve sükunetle komşumuzun hareket etmesini bekleriz.

Tur iptalleri konusu geçmiş dönemde daha ağır savaş şartlarında bile olmadı Türkiye’de. Bu şartlar altında da olacağını asla düşünmüyoruz. Böyle bir algı oluşturulmaya çalışılsa bile biz bunun tedbirlerini alırız. Geçmişte de aldık, bundan sonra da alırız. Dünyada 8 milyar insan yaşıyor. Bir kısmının geçici olarak Türkiye’ye gitmesini caydıracak birtakım azmettirenler olsa da bütün dünyayı Türkiye’ye gitmeme konusunda herhalde hiç kimse ikna edemez. Çünkü Türkiye her bakımdan tarih kültür tatil imkanları bakımından da dünyanın en sayılı ülkelerinden bir tanesidir. Bu açıklamayı yapanlara da zararı var, tabi ülkemize de kısmen de olsa algı oluşturma anlamında olumsuz katkısı var. T 24



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Erdoğan: Rusya'dan Özür Dilemeyeceğiz!

Meteorolji'den Çok Şiddetli YağışUyarısı

MHP'den Hükümete Türkmen Desteği!
»  Rusya Türkleri Geri Gönderdi!
»  64. Hükümetin Güven Oylaması Pazartesi
»   Demirtaş, ABD Yolcusu
»  Küs Kardeşlerin Ezeli Rekabeti
»  TSK 4 Bin Lira Maaşla Personel Arıyor!
»  Yardım Konvoyu Vuruldu, 7 Ölü
»  Erdoğan:Bir Avuç Cinayet Şebekesi...
»  Gündem Başkanlık Sistemi ve Yeni Anayasa
»  Ankara'da Esrarengiz Patlama
»   Moskova Büyükelçiliği'ne Saldırı
»  Davutoğlu'nun Yakasındaki Rozet!
»  Lavrov:Türkiye'ye Savaş Açmayacağız
»  ''Kimse Tepkisiz Kalmamızı Beklemesin''!
»  İzmir'de Sahte Rakı Kabusu, 3 Ölü!
»  Kılıçdaroğlu: Yanlış Yapıyorsunuz' Dedik
»  "TalimatlarTarafımca Verilmiştir''
»  Rus Başbakan Medvedev'den Sert Mesajlar!
»  Rusya O Pilouo Operasyonla Kurtarmış!
»  Rusya'dan Flaş Suriye Kararı!
»  İşte Hükümetin 100 Günlük Programı!
»  Yeni Kabinenin Perde Arkası!
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.