Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,2020
EURO
35,0069
IMKB
10.644,000
ALTIN
2.498,740
 
Hava Durumu ANKARA
11 / 24 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
Umut Oran: Ya Kurultay,Ya İstifa!
Umut Oran: Ya Kurultay,Ya İstifa!
 
Eski CHP Milletvekili Umut Oran, "olağanüstü kurultay" tartışmalarına ilişkin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na seslenerek, "Olağanüstü kurultayın kaçınılmaz olduğunu artık lütfen görün. Aksi durumda olağanüstü kurultay kararını değil, istifa kararını vermek zorunda olacağınızı asla unutmayın" dedi.
 
20.11.2015 - 14:29


Oran, bir otelde düzenlediği basın toplantısında, geçen hafta CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ile yaptığı görüşmede, olağanüstü kurultayın gerekliliğine ilişkin görüşlerini aktardığını ve kurultayı toplamasını istediğini anımsattı.
"SAYISAL SORUN KALMADI"

Son bir haftada, imza toplama çalışmalarının devam ettiğini anlatan Oran, "İmza toplama konusunda bütün kritik eşikler aşılmıştır. İmza toplama konusunda bütün psikolojik barajlar yıkılmıştır ve sayısal sorun kalmamıştır" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu'nun, CHP'nin son olağanüstü kurultayını birkaç delegenin basın yoluyla ilettiği sözlü talepleri üzerine aldığını ve Muharrem İnce'nin 177 delegenin imzasıyla aday olduğunu hatırlatan Oran, "Genel Başkanımıza çağrıda bulunuyorum son olağanüstü kurultaydan bugüne 5'te 1 imza eşiği aşılmıştır. Yüzde 20 imza ile zaten olağanüstü kurultay toplanabiliyor. Bugün bu sayı aşılmıştır. Yani kurultay delegelerimizin ortaya koydukları iradeyle zaten olağanüstü kurultay şartları mevcuttur" değerlendirmesinde bulundu. Oran, bazı kişilerin isminin açıklanmasını istemediğini, bu kişiler arasında parti yöneticilerinin de bulunduğunu bildirdi.

"PARTİMİZİ LÜTFEN TARTIŞMAYIN"

"Sayın Genel Başkan, bizler yani başarısızlığı kader olarak görmeyen AKP karşısında boyun eğmeyen ve iktidar dışında hiçbir seçeneği kabul etmeyen yani 'ya iktidar, ya iktidar' diyen Cumhuriyet Halk Partililer olarak sizin rakibiniz veya düşmanınız değiliz" ifadelerini kullanan Oran, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Unutmayın ki biraz daha beklerseniz, delegelerimizin özgür iradeleriyle attığı imzalar genel merkeze ulaştığında, tüm meşruluğunuzu yitirmiş olacaksınız ve kaybedeceksiniz. Tıpkı bir önceki olağanüstü kurultayda olduğu gibi sizin için imza atanların bile aslında size oy veremediğini göreceksiniz. Geçen seçimde de olağanüstü kurultayda baskılar yapıldı, Sayın Genel Başkan 940 imzayla genel başkan adaylık başvurusunu yaptı, fakat çıkan oy 740 idi. Sayın Genel Başkan, hemen bugün artık tüm eşiklerin aşıldığını kabul ederek, kendinizi ve partimizi lütfen tartıştırmayın, Cumhuriyet Halk Partisini kamuoyunda yıpratmayın. Kendinizi tarihe doğru kelimelerle, emanet edin. Olağanüstü kurultayın kaçınılmaz olduğunu artık lütfen görün. Aksi durumda olağanüstü kurultay kararını değil, istifa kararını vermek zorunda olacağınızı asla unutmayın."
"İMZA SAYISI 400'Ü AŞTI"

Olağanüstü kurultay için imza sayısının 400'ü aştığını kaydeden Oran, kaç imza toplandığını tam olarak kendisinin de bilmediğini ifade etti.

Eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ile olağanüstü kurultaya ilişkin işbirliği bulunup bulunmadığının sorulması üzerine Oran, kurultay çağrılarının muhalefet çalışması olmadığının altını çizdi. Bunun Umut Oran değil, memleket meselesi olduğunu ifade eden Oran, memleketin büyük bir tehdit altında bulunduğunu savunarak, bunu sadece CHP'nin bertaraf edebileceğini, bu nedenle CHP'nin "bir, iri, diri ve güçlü" olması gerektiğini söyledi.

7 Haziran'da halkın "koalisyon" iradesi ortaya koyduğunu ifade eden Oran, CHP'nin bu süreçte seçim sonuçlarını büyük bir başarı olarak gördüğünü, olaylara ters baktığını ve gerçeklerle yüzleşemediğini ileri sürdü. CHP'nin anamuhalefet olarak, o dönem koalisyonu bir şekilde kurdurması gerektiğini söyleyen Oran, 7 Haziran sonrası gerçeklerle yüzleşilmediği ve partide eleştirel tutum içerisine girilmediği için 1 Kasım ile karşı karşıya kalındığını kaydetti



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


THY Kabin Memuru Yaşananları Anlattı

Sedat Peker'den Türkmenlere Yardım Tır'ı

Sinan Oğan Bahçeli'yi o Fotoğrafla Vurdu
»  Kadın Bombacının Küvet Pozu!
»  Erdoğan İstemiyor, Davutoğlu Direniyor!
»  Üniversitelere de Kayyum Geliyor!
»  Altın Klozet Tazminatına Ret
»  Zana'nın Vekilliği Düşebilir'
»  PKK Panikte:Kürt Halkı Bize Destek ...
»  Erdoğan'dan İslam Alemine Terör Uyarısı
»  AKP, CHP'den Yüzde Kaç Oy Aldı?
»  HDP'li 2 Milletvekili Açlık Grevinde
»  Twitter'de Erişim Sıkıntısı
»  Muhalefet Fokur Fokur!
»  Erdoğan: Onlar Bana İhanetEttiler
»  Meclis'in İlk işi Emekli Maaşları
»  CHP'de 500 İmza Toplandı İddiası!
»  Erdoğan: Artık Zamanı Geldi
»  Gülen'e 'Gel ve Bedelini Öde' Çağrısı
»  Doğan Grubundan Poaş Açıklaması!
»  İşte AKP'nin Meclis Başkan Adayı!
»  Köşk ile Saray Arasında Kabine Pazarlığı
»  AğlatanTelsiz Konuşmaları
»  Türkiye Yolsuzlukta D Grubunda
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.