Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,5853
EURO
34,8063
IMKB
9.693,000
ALTIN
2.505,070
 
Hava Durumu ANKARA
10 / 21 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
Ve Keçiören Metrosu Açılıyor!
Ve Keçiören Metrosu Açılıyor!
 
Başbakan Binali Yıldırım yapımı 12 yıldır devam eden Keçiören Metro hattında test sürüşünün başlaması nedeniyle düzenlenen törende konuştu. Yıldırım, “Aşkımız hiç bitmesin Keçiören Metrosu gibi olsun diyorlar, üzülmesin başka bir slogan bulsunlar” dedi.
 
31.8.2016 - 11:24

Ankara'da yapımı 12 yıldır devam eden Keçiören Metro hattında test sürüşleri bugün başladı.

Başbakan Binali Yıldırım, uzun yıllardır yapımı devam eden Ankara Keçiören - Atatürk Kültür Merkezi metrosunun yılsonuna kadar açılacağını duyurdu. Yıldırım ayrıca, metronun başlangıç noktası olan Gazino İstasyonu’nun adını da Şehitler İstasyonu olarak değişmesini istedi.

Başbakan Binali Yıldırım, uzun yıllardır yapımı devam eden Ankara Keçiören - Atatürk Kültür Merkezi metrosunun yılsonuna kadar açılacağını duyurdu. Yıldırım ayrıca, metronun başlangıç noktası olan Gazino İstasyonu’nun adını da Şehitler İstasyonu olarak değişmesini istedi.

Başbakan Yıldırım, Keçiören-Atatürk Kültür Merkezi metrosunun test sürüşü için gittiği Keçiören’de konuştu.
Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in, Keçiören metrosunu, Kızılay-Çayyolu metrosunu ve Sincan-Batıkent metro inşaatını başlattığını anımsatarak, “Bir belediye için bunlar büyük işler, büyük paralar. Bir miktar yaptı, sonra işi üzerimize yıktı. Ben o zaman bakandım. O zaman Cumhurbaşkanımız dedi ki, ‘Artık bu metroları bir an önce bitirelim, Ankara’yı, Ankaralıları rahatlatalım.’ Ne yaptık, önce Kızılay-Çayyolu, Sincan-Batıkent’i açtık. Şimdi Keçiören-Atatürk Kültür Merkezi metrosunu bir iki ay içerisinde, sene sonu, Bakan diyor ki sağlam yapalım, sene sonu mahcup olamayalım, ne dedik Keçiören metrosu bu yılsonunda bitecek. Yıldırım sözü” ifadelerini kullandı.

“Gençler Başka Slogan Bulsun, Keçiören Metrosu Bitiyor”

Başbakan Yıldırım, şöyle devam etti: “Gazetede bir haber gördüm, diyor ki ‘Sevgilim aşkımız hiç bitmesin, sürsün, Keçiören metrosu gibi olsun.’ Şimdi bu gençler üzülmesinler, başka slogan bulsun, Keçiören metrosu bitiyor ama onların aşkları hiç bitmesin.

Metro Çubuk’a Uzatılıyor, Kızılay’a 3,5 Kilometre Ekleniyor

Ama bitmiyor, buradan 27 kilometre Çubuk’a kadar da metroyu uzatıyoruz. Hayırlı uğurlu olsun.  Atatürk Kültür Merkezi’nden Kızılay Meydanı’na kadar 3.5 kilometre uzatma yapıyoruz. Başkanın kısa günün ticareti, bugün kopardı. Hayırlı olsun.

Bütün bu Keçiören metrosu bittiği zaman Ankara’da raylı sistem 64 kilometreye ulaşacak. 60’a yakın durak var. Keçiören’den Ankara’nın merkezine gitmek çile olmaktan çıkacak. Keyifle, 16 dakikada Ankara’nın merkezindesiniz. Trafik yok. Eziyet yok, keyif var.  Yolculuk keyfe dönüşecek. Ankaralılara da bu yakışır. Sizler değil misiniz 15 Temmuz’da hainlere karşı bu ülkeyi savunan? Size hizmetlerin en güzeli yakışır, hayırlı uğurlu olsun.”

Keçiören’e Park Müjdesi

AK Parti’nin 15 yılını doldurduğunu ifade eden Yıldırım, 15 yıla sayılamayacak kadar büyük hizmetleri sığdıran, Türkiye’ye çağ atlatan bir iktidardan söz edildiğini belirterek, “Çünkü bu iktidarın başında liderimiz, Türkiye sevdalısı Recep Tayyip Erdoğan var. Onun ortaya koyduğu dirayet, vizyon ve onun ekibi olarak bizler ülkemizi çağdaş medeniyetler seviyesine ulaştırmak için gece gündüz çalışıyoruz. Burası muazzam bir park haline geliyor. Buradaki dere ıslah ediliyor. DSİ, Büyükşehir, Keçiören belediyemiz el ele vermişler, burayı Keçiören’in en güzel mekanı haline getiriyorlar. Hayırlı olsun” şeklinde konuştu. Yıldırım, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“15 Temmuz’da FETÖ hain örgütünün dersini verdiniz. Bu millet sahip çıktıkça hiçbir şer odağı, hiçbir terör örgütü bu topraklarda barınamayacaklardır. Bir yandan bölücülerle, FETÖ’cülerle ve ülkemizi rahatsız DAEŞ gibi, PYD gibi, YPG gibi şer odaklarıyla amansız mücadele verirken, aynı zamanda da milletimizin özlem çektiği hizmetleri birer birer tamamlamanın haklı gururunu yaşıyoruz.

Türkiye dünyada yaprak kımıldamazken, küresel kriz tüm hızıyla devam ederken dünyanın dördüncü büyük köprüsünü, Osman Gazi Köprüsü’nü açtık. Türkiye’ye yakışan da budur. 25 katrilyonluk projeyi yaptık. Bursa-İstanbul 45 dakika. Onlar konuşur, AK Parti yapar, vesselam. Yetmedi, daha geçen gün büyük zafer 26 Ağustos, Sultan Alparslan’ın Anadolu topraklarına ayak bastığı günün yıldönümünde Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nü de hizmete soktuk. Keçiören’in ulaşım sorununu kökünden halledecek metronun ayak sesleri gelmeye başladı. Yılsonuna kadar seyahatlere başlayacağız. Yılbaşı olunca da hep beraber metroya binip seyahatin keyfini yaşayacağız.

“2019’da 2 Saatte Sivas’a Varacaksınız”

Siz zaten Anadolu’nun her köşesine giderken yapılan hizmetleri görüyorsunuz. Yolları böldük, hayatları birleştirdik, yolları böldük Türkiye’yi birleştirdik, kuzeyle güneyi, doğuyla batıyı kardeş ettik. Hainler ne kadar uğraşırsa uğraşsın, bu milleti asla bölemezler. Havayolunu halkın yolu yaptık. Hızlı tren rüyasını gerçeğe dönüştürdük. Ankara hızlı trenin merkezi olduk. Şimdi çok modern, uzay binaları gibi yeni gar yapıyoruz, bitmeye yaklaştı. Ankara’dan çıkan hemşerimiz, şimdi zaten İstanbul’a Eskişehir’e, Bilecik’e, Konya’ya hızlı trenle gidiyor.  2019’da Sivas’a kadar, Yozgat’a kadar, Kırıkkale’ye kadar da hızlı trenle gideceksiniz. 2 saatte Sivas’a varacaksınız. İzmir’e, Bursa’ya, Kayseri’ye gideceksiniz. Böylece Türkiye nüfusunun yüzde 55’ini oluşturan 15 büyükşehrimizi Ankara ile hızlı trenle bağlıyoruz. Ankaralılara da bu yakışır.

“Gazino’yu Şehitler Yapalım Mı?”

Şimdi 9 istasyonumuz var, Keçiören’den çıkıyoruz, Atatürk Kültür Merkezi’ne gidiyoruz. Bu istasyonlarda Gazino istasyonu var, başlangıç istasyonu. Benim bir teklifim var, Keçiörenlilere soralım. Bu istasyonun adını Şehitler istasyonu yapalım mı? Tamam mı? Şehitlerin adını yaşatıyoruz Keçiören’de. Artık Şehitler İstasyonu, Keçiören metrosunun başlangıç istasyonudur. Hepinize teşekkür ediyorum.”

Metronun Tarihçesi

Keçiören Metrosu'nun temeli 2003 yılında Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından atılmıştı. Büyükşehir Belediyesi'nin inşaatları uzun yıllar bitirememesinin ardından 2011 yılında Başkent'teki metro inşaatları Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'na devredilmişti. Dönemin Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, devir töreninde yaptığı konuşmada metronun üç yıl içinde bitirileceğini söylemiş, Başbakanlığı döneminde Recep Tayyip Erdoğan da metronun 2014’te hizmete gireceğini söylemişti. Bugün ise, Başbakan Yıldırım, 2015 ve 2016 yılına sarkan metronun açılışının, yılsonuna kadar yapılacağını ifade etti.
 



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Vatandaş İstiyor Çankaya Temizliyor!

Gökçek'ten Şiddetli Yağış Savunması

Ecevit Parkına Dev Güvercin Heykeli
»  Çankaya Kurban Bayramı'na hazır
»  Sincan'da Camlar Çöpe Değil Kumbaraya!
»  Kazan'da Pazarlara Özel Temizlik!
»  Yakacık'ta 220 Çadırlı Kurban Kent!
»  15 Temmuz Şehit ve Gazileri Unutulmadı
»  Yenimahalle'de Engellilere Büyük Destek
»  Mogan'da Dip Çamuru Temizliği
»  Sincan'da Haşareyle üicadeleye Devam
»  Mamak'ta Kurslarda Yeni Dönem
»  Spor Salonunun Adı RİO'dan Geldi
»  Etimesgut'ta Üretici Pazarı Kuruldu
»  Gökçek'ten Kızılay'a ParalıGirişe Destek
»  Çankaya ParklarındaTasarruf!
»  Kazan’da Parklara “Akıllı” Aydınlatma
»  27 TEMMUZ GÜNLÜK FAL!
»  YENGEÇ BURCU ÖFKEDEN UZAK DURSUN
»  ASLAN BURCU GÜNLÜK FAL!
»  ASLAN BURCU GÜNLÜK FAL
»  OĞLAK BURCU GÜNLÜK FAL
»  YENGEÇ'İN UZUN VADELİ DÜŞÜNME ZAMANI
»  HAFTA'NIN İLK GÜNÜ FALINIZ NE DİYOR?
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.