Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,5626
EURO
34,9290
IMKB
9.722,000
ALTIN
2.427,850
 
Hava Durumu ANKARA
20 / 26 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
Venezuela'da Zafer Maduro'nun!
Venezuela da Zafer  Maduro nun!
 
Venezuela'da 21 Kasım'da yapılan bölgesel ve yerel seçimlerin kazananı, ülkedeki 23 eyaletten 20'sinden zaferle ayrılan Devlet Başkanı Nicolas Maduro'nun partisi oldu. 4 yıllık boykotu sona erdirerek seçimlere katılan muhalif partiler ise Demokratik Birlik Masası olarak katıldıkları seçimlerde 117 belediye kazandı.
 
23.11.2021 - 10:04

Venezuela halkı, 23 vali, 335 belediye başkanı ve 2 bin 471 belediye meclis üyesi seçmek amacıyla yoğun güvenlik önlemleri altında oyunu kullandı.

Ulusal Seçim Konseyinden (CNE) yapılan son açıklamaya göre, oyların yüzde 99,20'sinin sayıldığı kesin olmayan sonuçlara göre, iktidar partisi Venezuela Birleşik Sosyalist Partisi (PSUV) başkent Karakas dahil ülkedeki 23 valilikten 20'sinden galip çıktı.

Büyük Vatansever Kutup (Gran Polo Patriotico) ittifakı olarak seçimlere giren iktidar partisi, ayrıca kesinleşen 335 belediye başkanlığının 205'ini kazandı.

Muhalefette 4 yıllık boykot sona erdi
Muhalif partiler ise 4 yıllık boykotun ardından Demokratik Birlik Masası (MUD) şeklinde katıldığı seçimlerde, ülkenin en kalabalık eyaletlerinden Zuila olmak üzere 3 eyalette başarılı olmasının yanı sıra 117 belediye kazandı.

CNE, 2 eyalet ile 13 belediyenin hangi partiler tarafından kazanıldığının henüz kesinleşmediğini, kontrollerin devam ettiğini bildirdi.

Katılım yüzde 42,26
Ülkede kayıtlı 21 milyon 159 bin 846 seçmenden sadece 8,1 milyonunun oy kullandığı sandıkta katılım oranının yüzde 42,26 olarak gerçekleştiği bilgisi paylaşıldı.

Veri Analisti Prof.Dr. Luis Vicente Leon, sonuçların küçük sürprizler dışında beklenildiği gibi çıktığını belirterek, "Seçimlere katılım, anketlerde paylaşılan aralıklar içindedir. Sonuçlar muhalefetin üç parçaya bölündüğünü gösteriyor. İleride muhalefet içi ciddi çekişmeler çıkabilir" ifadesini kullandı.

Seçimlerde muhalefet adına ülkenin önemli eyaletlerinden Zulia'da galip gelen başkan adayı Manuel Rosales, "Bugün demokrasi kazandı ve uzlaşı galip geldi" dedi.

Avrupa Birliği (AB) Seçim Gözlem Misyonu temsilcilerinden oluşan 34 kişilik heyet ve Latin Amerika Seçim Uzmanları Konseyinin yanı sıra çeşitli ülkelerden 300'e yakın gözlemci seçimleri takip etti.

Türkiye'den de AKP İstanbul Milletvekili ve Türkiye-Venezuela Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Serkan Bayram ile beraberindeki heyet seçimlerde hazır bulundu.

'Sonuçlara saygı duyun'
Venezuela Devlet Başkanı Maduro, dün Devlet Başkanlığı Sarayı Miraflores'te yaptığı açıklamada, "Kazanan ve kazanmayan herkese çağrım; sonuçlara saygı duymasıdır, siyasi diyalog, ulusal olarak yeniden birleşilmesidir" ifadesini kullanmıştı.

'Diktatör ayrılana kadar pes etmeyeceğiz'
Venezuela'da başını eski Ulusal Meclis (AN) Başkanı ve muhalif lider Juan Guaido ise 21 Kasım seçimlerinin Maduro'yu hiçbir şekilde meşrulaştırmayacağını öne sürerek, "Diktatör ayrılana kadar pes etmeyeceğiz. Demokrasimizi kurtarmak için mücadeleyi birleştirmeliyiz ve krizin çözümü için ulusal kurtuluş anlaşmasını teşvik etmeliyiz" dedi.

Uzun zamandan bu yana ekonomik ve siyasi krizle boğuşan Venezuela'da, seçime katılan gözlemcilerin raporlarını sunmasının ardından yaptırımların ve el konulan ülke varlıklarının yeniden tartışmaya açılacağı düşünülüyor.

Muhalefet ile dondurulan diyalog turlarının yeniden başlatılmasının uluslararası toplumun tepkilerine göre şekilleneceğini dile getiren iktidar mensupları, muhalefetin seçime katılmasıyla meşruiyet sorununun ortadan kalktığını savunuyor.

Ne olmuştu?
Hükümet ile muhalefet temsilcilerinin 13 Ağustos'ta Meksika'nın ev sahipliğinde ve Norveç'in ara buluculuğunda başlatmış oldukları diyalog görüşmeleri 17 Ekim'de Alex Saab'ın ABD'ye teslim edilmesi üzerine iktidar tarafı, görüşmelerden çekilme kararı almıştı.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Bulgaristan’da Otobüs Faciası,46 Ölü

Putin 3. Doz Aşısını Oldu

Biden Yetkilerini Geri Aldı
»  F-35 uçağı Akdeniz'de Düştü
»  Meksika'da Ülkeyi Sarsan Vahşet
»  ABD Enflasyonu 31 Yılın Zirvesinde
»  Japonya'da 15 ay Sonra Bir İlk
»  Fransa'da Gençlere Ayda 500 Euro Yardım
»  İtalya'da Covid 19 Patlaması
»  Kuzey Kore'den Şoke Eden Karar
»  Sudan'da Sular Durulmuyor
»  Rusya'da Barut Fabrikasında Patlama!
»  Kraliçe Geceyi Hastanede Geçirdi
»  Almanya'da Benzin Fiyatlarında Rekor
»  İngiltere'de Büyük Şok!
»  Almanya'da CDU Başkanı İstifa Etti
»  Küresel Gıda Fiyatlarında Büyük Artış
»  Pakistan 5,9'luk Deprem,20 Kişi Öldü
»  Avrupa'da Doğalgaz Krizi
»  İngiltere'de Yakıt Sıkıntısı Had Safhada
»  Çin ile Tayvan ArasındaYüksek Gerilim
»  İngiltere'de Akaryakıt Krizi
»  İtalya'da Elektrik ve Doğalgaza Zam
»  Almanya'da Zafer Sosyal Demokratların
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.