Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
40,5631
EURO
47,0519
IMKB
10.542,000
ALTIN
4.323,070
 
Hava Durumu ANKARA
22 / 39 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
YABANCIYA SIFIR STOPAJ'A SEZER'DEN ONAY
YABANCIYA SIFIR STOPAJ A SEZER DEN ONAY
 
Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Devlet iç borçlanma kağıtlarının faiz gelirlerinden stopaj yoluyla alınan yüzde 15 oranındaki vergiyi yabancılar için sıfırlayan, yerli yatırımcılar için de yüzde 10'a indirmek için Bakanlar Kurulu'na yetki veren yasayı onayladı.
 
6.7.2006 - 22:06

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Devlet iç borçlanma kağıtlarının faiz gelirlerinden stopaj yoluyla alınan yüzde 15 oranındaki vergiyi yabancılar için sıfırlayan yasayla, Bilge Kağan Yolunun yapımına ilişkin yasayı onaylayarak Resmi Gazete'de yayımlanmak üzere Başbakanlığa gönderdi.

Resmi Gazete'de yarın yayımlanarak yürürlüğe girmesi beklenen Gelir Vergisi Yasasında değişiklik yapan yasayla, Devlet iç borçlanma kağıtlarından elde edilen gelirler üzerinden bu yıl başından itibaren alınmaya başlanan yüzde 15 orandaki vergi yabancı yatırımcılar için sıfıra indirilirken, yerli yatırımcılar açısından düşürülmesi için de Bakanlar Kurulu'na yetki veriliyor. Maliye Bakanı Kemal Unakıtan ve Devlet Bakanı Ali Babacan söz konusu oranın yerli yatırımcılar için yüzde 107a indirileceğini açıklamıştı. Bakanlar Kurulu'nun söz konusu vergi oranı yerli yatırımcılar için de sıfıra indirme konusunda yetkisi bulunuyor.

MOĞOLİSTAN'A BİLGE KAĞAN YOLU

Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Moğolistan Hükümeti Arasında Kharkhorin-Khoshoo Tsaıdam Arasındaki Bilge Kağan Yolunun Yapımına İlişkin Anlaşmanın Uygun Bulunduğuna Dair Yasa da Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından onaylandı. Anlaşmaya göre, Moğolistban'daki 46 kilometrelik Bilge Kağan Yolu'nun yapımını Türkiye üstlenecek.




Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


TÜRKİYE, AB'YE GÜVENMİYOR

LEMAN ERDOĞAN'I KIZDIRDI!

AB'YE DESTEK AZALIYOR!
»  OTOMOBİLİ ÇALINAN VEKİL İSYANLARDA
»  POLİSLERE YENİ KİMLİK GELİYOR
»  ERDOĞAN, BAĞIMSIZLIK GÜNÜNDE KIBRIS'A GİDİYOR
»  AİHM ERBAKAN'I HAKLI BULDU!
»  ARINÇ: "2007 NİSAN'DA KİM ÖLE KİM KALA"
»  AKP, CUMHURBAŞKANLIĞI İÇİN 5 ARTI 5'İ KONUŞUYOR
»  STRATEJİK ORTAKLIK HİKAYE,TÜRKİYE'Yİ ÇOKTAN BÖLMÜŞLER
»  KOMUTAN, YILDÖNÜMÜNDE ÇUVAL KRİZİNİ ANLATTI
»  ERDOĞAN:"BAŞI AÇIK EŞ'LE OY İSTEMEDİM"
»  PKK TURİST KAÇIRDI
»  HAYDAA ... ABD-TÜRKİYE YİNE STRATEJİK ORTAK OLDU!
»  RUSYA PARLAMENTOSU'NDAN PUTİN'E GENİŞ YETKİ
»  MUMCU'DAN ÖZÜR
»  AKP'Lİ ÇÖMEZ'DEN FİLİSTİN'LİLERE DESTEK ZİYARETİ
»  AKP'Lİ ŞAHİN: "TÖRE RAPORU KAĞITTA KALMASIN"
»  PKK'NIN UYUŞTURUCU TARLALARINA BASKIN
»  ÖZKÖK PAŞA EMEKLİYE SEVKEDİLECEK
»  FATİH TEKKE VE GÖKDENİZ'İ SAHA'DA VURACAKLARDI!
»  312 GENERAL'İN DAVASI YENİDEN!
»  VAKIFBANK, RTÜK'E VOLVO ALDI MI?
»  TUNCELİ'DE POLİS LOJMANLARINA PKK SALDIRISI
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.