Yazıcıoğlu, “Görüşmedim, ama öyle bir görüşme olsa ne çıkar?” dedi.
BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, gazetecilerle kahvaltılı basın toplantısında bir araya geldi.
Yazıcıoğlu, “Hrant Dink cinayeti azmettiricisi olduğu öne sürülen Erhan Tuncel ve Yasin Hayal’in avukatı arasında cinayet öncesinde bir temas oldu mu?” şeklindeki bir soruyu şu şekilde yanıtladı: “Yasin Hayal’in avukatıyla görüşmedim. Erhan Tuncel’le ve avukatla hususi bir görüşme olsa hatırlardım. Arkada foto var, Tuncel, Trabzon gezime katılmış, ama Yasin Hayal’in davasına yönelik bir şey konuşmadım. Görüşmedim. Öyle bir görüşme olsa ne çıkar? Biri gelse ‘Buyrun görüşelim’ derim. Ancak görüşmüş olsam hatırlarım.”
Yazıcıoğlu, üniversitelerde ve Adapazarı’nda yaşanan olaylarla partisinin ilişkilendirilmeye çalışılmasını eleştirdi.
Gençleri uyaran Yazıcıoğlu, “Zamanında okullara sığmayanlar hücrelere sığdılar. Hücrede birarada yaşamak zorunda kaldılar. Gençliğe tavsiyem, kanunsuzluğun parçası olmayın” dedi.
1 Mayıs olaylarını da eleştiren Yazıcıoğu, hükümeti krizi iyi yönetememekle, işçi temsilcilerini ise iktidarın gücünü test etmeye çalışmakla suçladı.