Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
39,5274
EURO
45,4662
IMKB
9.340,000
ALTIN
4.312,490
 
Hava Durumu ANKARA
13 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
YENİ BİR LİDER Mİ DOĞUYOR?
YENİ BİR LİDER Mİ DOĞUYOR?
 
Yoğun gündemde iki gündür öne çıkan isimlerden biri Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu. Dün Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile görüşüp, AK parti – Cemaat kavgasının tüm devlet aygıtını sürüklediği büyük krizden çıkış yolu için 6 madde önermişti.
 
4.1.2014 - 13:35

Bugün saat 15.00’te Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’la Dolmabahçe’deki ofisinde görüşecek Feyzioğlu’nun Başbakan’a da aynı önerileri sunması bekleniyor.

Feyzioğlu, önümüzdeki hafta arasındaysa Meclis Başkanı Cemil Çiçek ile CHP, MHP ve BDP liderleriyle görüşme talebinde bulunacak.
Sıcak gündemin gittikçe hararetlendiği şu günlerde Feyzioğlu’nun ismini de daha çok duyacağız gibi görünüyor. Kimdir Feyzioğlu? Hikâyesine kısaca bir göz atalım… CHP’nin efsane isimlerinden, cumhuriyetçiliğiyle ve ‘şahinliğiyle’ tanınan Prof.Dr. Turhan Feyzioğlu’nun torunu... 1969’da doğduğunda annesi vefat edince, dedesi ve anneannesi tarafından evlat edinilir. 

1986 yılında TED Ankara Koleji'nden, 1990 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun olur. 1992 yılında Kamu Hukukuyüksek lisansını tamamlar. Kamu Hukuku alanında 1995 yılında doktor unvanını alır. 

Columbia Üniversitesi'nde hukuk İngilizcesi sertifikasını alır. 2000 yılında doçent, 2005 yılında profesör olur. 

1991’den beri kayıtlı olduğu Ankara Barosu'nun, 10 Ekim 2010’da başkanlığına seçilir. 18 Temmuz 2012’de CHP Parti Meclisi üyesi olur. 26 Mayıs 2013’te yapılan Türkiye Barolar Birliği 32. olağan genel kurulunda Türkiye Barolar Birliği'nin 8. başkanı seçilmesinin ardından parti meclisi üyeliğinden istifa eder. Evli ve iki kız çocuğu babasıdır. 

Feyzioğlu’nun ismi 2009’da ilginç bir davayla haberlerde yer almıştı.

‘Münevver Karabulut Cinayeti’ başlığıyla epey uzunca bir süre kamuoyunun gündeminde yer alan olayda, cinayet sanığı Cem Garipoğlu’nun babası Nida Garipoğlu’nun avukatlığını üstlenmişti. 
O sıralarda kadına şiddetle mücadele eden ‘Gelincik Projesi’nin de başkanlığını yürütmesi bir çelişki olarak görülmüş, Feyzioğlu bu nedenle tepki çekmişti. 

Feyzioğlu’nun konu edildiği, bir söylenti biçiminde yayılan ve kamuoyunda yine çokça konuşulan olaylardan bir diğeri ‘türban’ meselesiyle ilgiliydi. 

Feyzioğlu, Gezi Parkı eylemleri sırasında vefat eden Ali İsmail Korkmaz henüz komadayken Eskişehir’e gidip hastane ziyareti yapmış, Ankara’ya dönmek için hızlı trene binmişti. 
O günlerde herkesin konuştuğu olay da burada başlıyordu. İddiaya göre yabancı bir gazeteci Feyzioğlu’nu telefonla arar ve telefonda Gezi Parkı’ndaki polis şiddeti hakkında konuşulur. 
O sırada konuşmaya kulak misafiri olan türbanlı bir yolcu Feyzioğlu’na sinirlenip onun yalan konuştuğunu söyler. 

Tartışma büyür ve iş itiş kakışa, birbirlerini trenden kovmaya çalışmaya kadar varır… İddialar konuşulmaya devam ederken, Feyzioğlu’nun tren bileti aldığı ama trene binmediği ortaya çıkar.

Feyzioğlu’nun ismi, bugün kendisiyle görüşecek olan Başbakan’ın tepki göstermesiyle de gündeme gelmişti.

Geçtiğimiz Eylül ayında, 2013-2014 adli yılı açılış töreninde yaptığı konuşmada Başbakan’ı eleştirmiş, onun sıklıkla kullandığı ‘milli irade’ kavramı hakkında, “Milli irade tabiri daha ziyade, giderek otoriter eğilimler sergilemeye başlamış siyasi iktidarların tercihi olmuştur” değerlendirmesinde bulunmuştu. 

Başbakan Erdoğan’ın kendisine yanıtı sert olmuştu: “Baro başkanının yargı yılının açılışında konuşması yanlış. Yargıtay Kanunu’nda böyle bir hakkı yok. Bir daha böyle bir durum söz konusu olursa, açılışa asla gitmem. Ayrıca, yargı yılı açılışı gereksiz bir durum. Hükümet yılı açılışı var mı? Yargı açılışını kendi içinde yapsın.

Zaman zaman polemiklerin içinde gördüğümüz Feyzioğlu’nun ismi, kritik zamanlarda ‘ulusalcı’ kesimin favori ismi olarak CHP Genel Başkanlığı ve Cumhurbaşkanlığı adaylığı için de geçiyor.(vatan)



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


"O KOLTUKTA ARTIK O TOPAL ÖRDEK"

3 VEKİL İÇİN FLAŞ KARAR!

"GELSİN EFENDİLERİNİZ SİZİ KURTARSIN"
»  FETULLAH GÜLEN KOLTUĞUNU KİME BIRAKACAK?
»  SORUŞTURMAYA YENİ SAVCI!
»  BDP'Lİ 3 VEKİL İÇİN KARAR BEKLENİYOR
»  MEDYA'DA İŞTEN ÇIKARMA FIRTINASI
»  DEVLETİN ZİRVESİ SAHAYA İNDİ"
»  EMNİYET İSTİHBARAT'TA DEPREM
»  BAŞBUĞ'UN NAZIM HİKMET UTANCI!
»  GÜL YENİDEN ADAY OLACAK MI?
»  CUMHURBAŞKANI GÜL'DEN FLAŞ AÇIKLAMALAR
»  KIZILAY DA 'TÜRK'Ü ATTI!
»  BAŞSAVCILIK'TAN TSK'YA JET YANIT!
»  CHP'DEN SUÇ DUYURUSU!
»  "TSK'NIN İMAMI ORGENERAL ÖZEL Mİ"?
»  FLAŞ.. BDP'Lİ İKİ MİLLETVEKİLİNE TAHLİYE
»  KILIÇDAROĞLU: 'DEVLETİN ÇİVİSİ ÇIKMIŞ'!
»  BAYKAL, ÇİÇEK VE GÜL'Ü GÖREVE ÇAĞIRDI
»  GEZİ İDDİANAMESİNDE FLAŞ GELİŞME
»   BARANSUYA 100 BİN LİRALIK DAVA!
»  BÜLENT ARINÇ'TAN BOMBA AÇIKLAMALAR
»  BAYKAL'DAN SÜRPRİZ HAMLE
»  MECLİS'TEN TAM GÜN YASASINA ONAY!
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.