Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
IMKB
9.916,000
ALTIN
2.441,870
 
Hava Durumu ANKARA
13 / 26 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
YENİ CUMHURBAŞKANI NE ZAMAN YEMİN EDECEK
YENİ CUMHURBAŞKANI NE ZAMAN YEMİN EDECEK
 
TBMM Başkanı Cemil Çiçek, seçilecek yeni cumhurbaşkanın Ağustos'un 28’inde mazbatasını Meclis’ten alacağını kaydederek, “Ondan sonra Genel Kurul’da yemin edecek. Ondan sonra devir teslim töreni yapılacak Köşk’te, ondan sonra da 104’üncü maddedeki yetkileri kullanacak. Ondan sonra hükümet kurulacak, hükümet programı, hükümet programının görüşmesi müzakeresi, güvenoyu filan derken, Eylül’ün 10’una… Bu dönem yoğun bir mesai yapmaya devam edecek” diye konuştu.
 
21.7.2014 - 15:32

HaberTürk’te yayımlanan bir programa katılan Meclis Başkanı Çiçek, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından Başbakan Erdoğan’ın cumhurbaşkanı olması halinde AK Parti’nin başına gelecek kişiyle ilgili sorulan bir soru üzerine değerlendirmelerde bulundu. Çiçek, parti içinde bu konunun tartışılacağını ve azami 45 gün içinde yeni bir ismin belirleneceğini kaydetti. 28 Ağustos’tan itibaren yeni bir hükümetin kurulacağını belirten Çiçek, “ayın 10’una kadar süreci YSK yürütüyor. Onanda sonra iş ve işlemler Meclis tarafından yürütülecek. Meclis o zamana kadar çalışacak mı, çalışmayacak mı o bir konudur. Torba Yasayla ilgili bayrama kadar çalışacağız diye karar aldık. Ondan sonra Meclis’i belki kapayıp 28’inde olağanüstü çağrılabilir. Veya Meclis ‘o güne kadar’ çalışalım diyebilir. Bilemiyoruz bunu. Sayın Başbakan seçildiğinde Resmi Gazete’de yayımlanır yayımlanmaz milletvekilliği de kalkıyor, başbakanlığı artık da yok. Bu arada vekaleten bir dönem var, mevcut hükümet üyesi arkadaşlarımızdan biri vekaleten Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından görevlendirilecek. 28’inden sonra yeni bir hükümet kurma çalışması var. Yeni bir hükümet atanacak, belirlenecek” şeklinde konuştu. 

-“YAPACAK BİR ŞEY BULURUZ ELBET”- 

Seçilecek yeni cumhurbaşkanın 28’inde mazbatasını Meclis’ten alacağını kaydeden Çiçek, “Ondan sonra Genel Kurul’da yemin edecek. Ondan sonra devir teslim töreni yapılacak Köşk’te ondan sonra da 104’üncü maddedeki yetkileri kullanacak. Ondan sonra hükümet kurulacak, hükümet programı, hükümet programının görüşmesi müzakeresi, güvenoyu filan derken, Eylül’ün 10’una… Bu dönem yoğun bir mesai yapmaya devam edecek” diye konuştu. 
Çiçek, AK Parti tüzüğünde yer alan 3 dönem kuralı nedeniyle kendinin 2015 yılında ne yapacağının sorulması üzerine, kendisinin siyasete devam edeceğini kaydetti. Siyasetin mesleği olmadığını kaydeden Çiçek, “Yapacak bir şey buluruz elbet” dedi. 
İhsanoğlu’nun cumhurbaşkanlığı adaylığına ilişkin olarak Çiçek, “Benim için sürpriz oldu, hayırlısı olur inşallah” diye konuştu. 
Demirtaş’ın da adaylığını değerlendiren Çiçek, siyaset kanallarını açık tutarak, sorunların çözülmesi gerektiğini söyledi. 3 adayında kendi düşüncelerini anlattığını belirten Çiçek, “Ben olumlu buluyorum. Bu süreç iyi gidiyor bence. Herkes düşüncelerini kanaatlerini söylemeye çalışıyor” dedi. (ANKA/SON) 



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


BAKAN ŞİMŞEK'İN MİLYONLUK DÜKKANI!

'ÖBÜR DÜNYADAN GELİP ERDOĞAN'A OY VERİN'

ALEVİLERDEN ERDOĞAN'A İNE RED!
»  CEM UZAN TÜRKİYE'YE Mİ DÖNÜYOR?
»  YAZICIOĞLU'NUN ÇOK KONUŞULACAK SÖZLERİ!
»  FLAŞ..HAKKARİ'DE SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI!
»  “GRUP KONUŞMAMI İZLEYİN”
»  BBP'DE İHSANOĞLU DEPREMİ!
»  "ASIL KIRICI DAVRANAN AMERİKA"
»  AKP KURUCUSUNDAN ŞOK SÖZLER
»  VEKİLLER GAZZE İÇİN HAREKETE GEÇTİ
»  VEKİLLERİN TAFLAN MERAKI!
»  AHLAKSIZIN DEDİĞİNE BAK!
»  CHP’Lİ NAZLIAKA EYMİR GÖLÜ’NÜ SORDU
»  ''DEMİRTAŞ NİŞANTAŞI ADAYI''
»  GÜLEN,GAZZE KONUSUNDA SESSİZLİĞİNİ BOZDU
»  ''KOMŞULARA BAĞIRARAK SORUN ÇÖZÜLMEZ''
»  SOMA'DA KORKUNÇ GERÇEK
»  ''VATANI SOKAKTA BULMADIK''
»  ''İSRAİL KENDİ DÖKTÜĞÜ KANDA BOĞULACAK''
»  İHSANOĞLU'NA SARIGÜL DESTEĞİ!
»  MAKAM ARACI,SERVİSTEN ÇALINDI!
»  AKP'Lİ MAHİR ÜNAL'A HACKER ŞOKU!
»  ABBAS'TAN KAFA KARIŞTIRAN AÇIKLAMALAR!
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.