Yeni Niang Borges!.. 3 Temmuz sabahından bu yana kadro kalitesi açısından en büyük yarayı alan kulüp olan Fenerbahçe, durumu elindeki kadroyla toparlamış vaziyette. 10 hafta geride kaldığında lider konumda bulunan sarı-lacivertililerde şu ana kadar aksayan tek mevki ise forvet.
Yıllardır beklediği yedek kulübesinden kurturmak için şans yakalayan Semih Şentürk’ün, Niang ve Emenike gibi yıldızların gitmesine rağmen bir türlü istenilen grafiği sergileyememesi, Young Boys’tan alınan Bienvenu’nün de takıma ısınma süreci yaşayan bir yıldız adayı olması nedeniyle bir türlü son vuruşlarda istenileni veremiyor Fenerbahçe.
Ve bunu gören teknik direktör Aykut Kocaman, uzun süredir izlediği Santos’un golcüsü Borges’in transferi için yetkililere direktif verdi.
Bir süre önce tercüman Samet Güzel’i Brezilya’ya yollayıp oyuncunun sosyal yaşantısıyla ilgili bilgi toplatan Kocaman, her şeyin olumlu gitmesi ve takımın gol sorunu çekmesi üzerine transfere hız vererek kulübün oyuncuyla büyük ölçüde anlaşmasını sağladı.
Santos formasıyla bu sezon ligde çıktığı 28 maçta 22 gol atan 31 yaşındaki Borges için eski göz ağrısı ve Sambacı’nun şu an takım arkadaşı olan Edu Dracena’yla da temasa geçen Sarı-lacivertliler, bu sayede oyuncuyu ikna etmekte zorlanmadı.
SIKINTIYI BİTİRECEK GİBİ
Ocak ayında açılacak olan yeni transfer döneminde oyuncuyu 4 milyon Euro bonservis bedeli karşılığında renklerine katmak isteyen Fenerbahçe yönetimi, bu yönde çalışmalarını sürdürüyor.
Eğer Kocaman’ın izleyip çok beğendiği Borges alınırsa Kanarya, Niang ve Emenike’nin gidişi ardından son vuruşta yaşadığı sorunu büyük ölçüde bitirecek gibi duruyor