Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
38,9344
EURO
44,2717
IMKB
9.356,000
ALTIN
4.203,630
 
Hava Durumu ANKARA
13 / 32 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
YOLSUZLUK İDDİALARI AMASYA'YI KARIŞTIRDI
YOLSUZLUK İDDİALARI AMASYA YI KARIŞTIRDI
 
Çorum Belediyesi'ndeki skandalın ardından AKP Amasya teşkilatı da yolsuzluk iddialarıyla gündeme geldi. Belediye ihalelerinin, Başkan Özarslan tarafından AKP'li meclis üyelerine verildiği öne sürüldü
 
23.2.2006 - 10:03
AKP'li Çorum Belediyesi'ndeki çek skandalının ardından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "yolsuzluğa bulaşmayın" uyarısına rağmen, AKP Amasya teşkilatı da yolsuzluk iddialarıyla çalkalanmaya başladı. Amasya'nın AKP'li Belediye Başkanı İsmet Özarslan'ın belediye ihalelerini AKP'li belediye meclis üyelerine vererek yolsuzluk yaptığı öne sürüldü.

İsimsiz bildiri
İsimsiz bir bildiriyle ortaya çıkan iddialar için Özarslan, "Yasaya aykırı iş yapmam, hepsi iftira" dedi. AKP Genel Merkezi de, iddialar üzerine duruma el koydu.
Edinilen bilgiye göre, ihbar bildirisi valilik ve muhalefet partilerinin il başkanlarına 6 ay önce gönderildi. Bildirinin mektup şeklinde Amasya İnsan Hakları Kurulu'na da gönderildiği ancak isimsiz olduğu için işleme alınmadığı öğrenildi. 15 gün önce de bildiri yine imzasız şekilde çoğaltılarak, apartmanların posta kutularına atıldı.

Bildiride neler var?
  • Amasya Belediyesi Meclis Üyesi ve İmar Komisyonu Üyesi Mimar Serhat Öztürk, yıllardır ruhsat alınamayan Jandarma Komutanlığı yanındaki arsaya Necipoğlu Akaryakıt A.Ş. adına ruhsat alınmasını sağladı. Bunun karşılığında benzinliğe ortak oldu.
  • Belediye meclis üyelerinin belediyeden iş almaları kanunen yasak olduğu halde, belediye binasının tadilat ve onarım işleri yine mimar Serhat Öztürk tarafından yapıldı.
  • Belediyeye ait davetiyeler, matbaadan daha ucuz maliyetle halletmek varken, Serhat Öztürk'ün babasına ait fotoğraf stüdyosunda fahiş fiyatla yaptırıldı.
  • Belediye Başkan Yardımcısı harita mühendisi Cafer Özdemir, harita mühendisliği kapsamında faaliyetlerine devam etti. Böylece, diğer harita mühendislerine belediyenin işleri gitmedi.
  • İhale kanununa aykırı şekilde belediyenin malzeme alımları, AKP İl Başkan Yardımcısı İbrahim Atıcı'nın sahibi olduğu Atıcı Ticaret'ten yapıldı.
  • Belediye hizmetlerinin reklamlarının yapılması için yerel televizyon ART'ye her ay düzenli olarak 4 bin YTL ödendi.

    'İyi kurgulanmış'
    Amasyalı olan AKP Genel Başkan Yardımcısı Akif Gülle, Ankara'da bulunan Belediye Başkanı Özarslan'ı genel merkeze çağırarak duruma el koydu. Gülle, "Bu iddiaların aslı astarı yok. Hepsi iftira" dedi.
    CHP Amasya İl Başkanı Kamil Sayar ise yaptığı açıklamada, "Kâğıt üzerinde bir usulsüzlüğe rastlayamadık. İş iyi kurgulanmış" değerlendirmesini yaptı.

    İhbar mektubu muhalefet partilerinin yanı sıra valiliğe de gönderildi. Arkadaşımız Önder Yılmaz'ın sorularını yanıtlayan Amasya Valisi Celalettin Lekesiz, "İnceletip gereğini yapacağım" dedi. (MİLLİYET)





  • Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
      Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


    Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
     

    Bu haber henüz yorumlanmamış...

      Bu kategorideki diğer haberler


    RUHSAT RİCASI AKP'Lİ VEKİLDEN

    ABDULLAH GÜL'DEN MEDYA'YA SİTEM

    RUM GEMİSİ ENSESİNE BAKARAK GERİ DÖNDÜ
    »  SİNAN AYGÜN'DEN MÜTHİŞ İDDİA
    »  PENTAGON'DA KURTLAR VADİSİ RAHATSIZLIĞI
    »  "ŞEMDİNLİ'DE PERSONELE YARGISIZ İNFAZ YAPILDI"
    »  "NATO'NUN PKK'YI TERÖRİST OLARAK TANIMASI İSTEDİK"
    »  BANKACILIK KANUNU İPTAL
    »  SİGARA YASAĞINDA GERİ ADIM!
    »  ^"HAMAS'IN GELECEĞİNİ İSRAİL VE ABD BİLİYORDU"
    »  SEZER'İN GÜZERGAHINDA KANLI ÇATIŞMA
    »  VEKİL'İN ÜNİVERSİTELİ ÇOCUĞUNA KIRMIZI PASAPORT
    »  "TEHDİT SALLAYANLARI KALE ALMAYIZ"
    »  GÜL'DEN DÜNYAYA SÜKUNET ÇAĞRISI
    »  KREDİ KARTI İÇİN ARINÇ'A 100 BİN İMZA
    »  DİLEKÇE KOMİSYONU YERİNE, EŞİTLİK KOMİSYONU ÖNERİSİ
    »  "KATİLE, HIRSIZA AF, KREDİ KARTINA LAF" TEPKİSİ
    »  BABACAN:MERKEZ BANKASI'NIN MÜDAHALESİ KUR'A DEĞİL"
    »  BÜYÜK MARKET'LERİN ÇALIŞMA SAATLERİNE KISITLAMA
    »  ÇETE'NİN FOTOĞRAFI, TATLISES HARİÇ HEPSİ İÇERDE!
    »  ÇETE OPERASYONU'NDA GENELKURMAY DEVREDE
    »  DTP’YE POSTAYLA TEHDİT KURŞUNU
    »  TÜRKİYE'NİN İMAJI YERLERDE
    »  JANDARMA PEŞİNDEYMİŞ
     
      ÇOK OKUNANLAR
      YAZARLAR

     
    EMİN VAROL
     
    GAZETEC? ACI S?YLER !

     
    Ercan Deva
     
    Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

     
    MURAT ŞAHİN
     
    Matematik Ucuzlugu

     
    Cahit Saraçoğlu
     
    100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
      ÇOK YORUMLANANLAR
      ANKET
    Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
    Recep Tayyip Erdoğan
    Kemal Kılıçdaroğlu
    Muharrem İnce
    Diğer
     Sonuçları göster   
     
     
    RSS

    Add to Google
    Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.