Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
39,1535
EURO
44,7597
IMKB
9.277,000
ALTIN
4.223,560
 
Hava Durumu ANKARA
13 / 26 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
YPG'den Büyük Çatışma Hazırlığı!
YPG den Büyük Çatışma Hazırlığı!
 
PKK/YPG, Şam yönetimini oyalarken yoğun şekilde terörist, silah ve mühimmat yığınağı yaparak büyük bir çatışmaya hazırlanıyor. Yeniden yapılandırılan örgüte İran ve Irak’tan gelen takviyelerle birlikte katılım sayısı 50 bini geçti.
 
2.6.2025 - 09:20

Terör örgütü PKK’nın Suriye’deki kolu YPG, bir yandan Şam yönetimiyle oyalayıcı bir diplomasi yürütürken, diğer yandan kapsamlı bir çatışmaya hazırlık yapıyor.

Örgüte yakın kaynakların aktardığına göre; Deir el Zor, Rakka, Tabka, Ayn İsa, Menbiç, Halsa, Deir Hafir, Ayn el Arap, Rasulayn ve Tel Abyad cephelerine büyük miktarda terörist, silah ve mühimmat sevkiyatı yapılıyor. Örgüt, sahadaki tüm komuta kadrosunu değiştirirken, İran'dan gelen desteğin son dönemde dikkat çekici şekilde arttığı bildiriliyor.

OYALAMA TAKTİĞİ
YPG/SDG içindeki kaynaklar, sözde Rojava Özerk Yönetimi’nin ortak bir strateji çerçevesinde Suriye, Türkiye ve Irak yönetimlerini oyalama amacı güttüğünü belirtiyor.

Son üç ayda ABD'nin askeri yardımları en düşük seviyelere gerilerken, İran’ın desteği ciddi oranda artmış durumda. İran yönetimi ve istihbaratı, daha önce Suriye’de bulunan ancak 8 Aralık devriminden sonra ülkeden ayrılan İran destekli 9 bin Şii milisi tekrar PKK’nın kontrolündeki bölgelere sevk etti.

Bununla birlikte, 10 binin üzerinde Dürzi ve Nusayri kökenli rejim unsuru da sivil kisvesiyle Haseke’ye geçerek PKK/YPG’ye katıldı. İran, Irak, Lübnan, Lazkiye-Tartus ve diğer bölgelerden gelen takviyelerle birlikte örgütün toplam gücü 50 bini geçti.

“Bozan R.” kod adlı PKK’lı terörist, örgütün müzakere ve birlik mesajlarıyla esasen ağustos ayında planladığı büyük çatışmayı gizlemeye çalıştığını ve Rojava’nın dört parçalı Kürdistan planının başkenti olarak konumlandırıldığını ifade etti. Ayrıca, örgütün elindeki silah ve militanların Şam’a teslim edilmeyeceğini de belirtti.YPG'den silah mühimmatı takviyesi
YPG'den silah mühimmatı takviyesi

YENİDEN YAPILANMA
Sahadan alınan bilgilere göre YPG, Dürzi, Nusayri, Ezidi, Süryani, Mürşidi ve İsmaili gibi çeşitli etnik ve dini grupları bünyesine katarak Şam’a alternatif bir merkez olmayı hedefliyor. Bu gruplardan oluşan silahlı tugaylar kurulurken, örgütün askeri yapısı da tamamen değiştiriliyor. Kısa süreli eğitimlerle hazırlanan milisler temas hatlarına yerleştirilirken, sahadaki tüm komutanlıklara Kandil'den gönderilen tecrübeli teröristler atandı. Özellikle Malikiye ve çevresinde yeni kamplar kurulmuş durumda ve tüm katılımcılara 300 dolar maaş veriliyor.

ARAPLARA GÜVENSİZLİK
Karakozak-Tişrin hattına özel önem atfeden örgüt, bu bölgenin sorumluluğunu 1994’ten beri PKK içinde yer alan Cemil Habad’a verdi. “Bozan R.” kod adlı teröristin açıklamalarına göre, yeni yapılanmada Dürzi ve Nusayrilere daha fazla önem verilirken, SDG içindeki Arap unsurlar güvensiz bulunuyor. Yine de, sözde özerk yönetim planı çerçevesinde Araplarla ilişkiyi koparmamaya çalıştıkları ifade ediliyor. Mansura hattı ise örgütün yeni saldırı merkezi olarak kullanılmakta; bu nedenle en yoğun tahkimat da burada gerçekleşiyor.

SALDIRI HAZIRLIĞI
SDG içerisinde üst düzey konumda bulunan İbrahim Abdullah, örgütün tüm hazırlıklarının savunma değil, doğrudan taarruz amaçlı olduğunu dile getirdi.


KAYNAK: TÜRKİYE GAZETESİ



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Çin'in Anlaşma İhlali Trump'ı Çıldırttı

İsrail Ordusu Suriye'yi Vurdu!

ABD-Rusya Hattında Gerilim Zirvede
»  Trump : Putin Ateşle Oynuyor!
»  Trump'tan Putin'e Şok Sözler
»  Biden'ın Kaç Aylık Ömrü Kaldı?
»  Beyaz Saray'da İkinci Zelenski Vakası
»  ABD'de 2 İsrail'li Öldürüldü
»  İspanya'da Bu Kez Mobil Ağlar Çöktü.
»  Trum, 'Ateşkes'!ten Umutlu!
»  Gözler Trump- Putin Görüşmesinde
»   Joe Biden Prostat Kanserine Yakalandı
»  İsrail'in Gazze'yi Üçe Bölme Planı
»  Gazzeliler Libya'ya Gönderilecek İddiası
»  Traump'tan Flaş İlaç Fiyatları Kararı!
»  Yeni Papa Amerikalı Robert Prevost Oldu
»  Hindistan-Pakistan Savaşı Kızışıyor
»  Prens Harry: Ailemle Barışmak İstiyorum
»  İsrail'den Suriye'de 50 Bölgeye Bomba
»  ABD'den Kriz Yaratacak İran Kararı
»  Kanada'da Kritik Liberaller Kazandı
»  Putin Geçici Ateşkes İlan Etti!
»  Kanada'da Festival'de Dehşet!
»  Mahmud Abbas'tan Hamas'a Ağır Sözler
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.