Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
44,8546
EURO
52,8224
IMKB
14.588,000
ALTIN
6.966,260
 
Hava Durumu ANKARA
6 / 12 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Teknoloji   Magazin   Polis Adliye 
 
Yağmur ve Kar Her Yeri Vuracak!
Yağmur ve Kar Her Yeri Vuracak!
 
Yapılan son hava tahminlerine göre bugün yurt genelinde hava çoğunlukla bulutlu geçecek. Doğu Karadeniz bölgesinde ve Doğu Anadolu'da kar geçişlerinin görüleceği, batıda ise güneşin ara ara yüzünü göstereceği tahmin edildi. Öte yandan 5 günlük değerlendirmelere göre önümüzdeki günlerde yurdun tamamında soğuk hava; yağmur ve kar geçişleri bekleniyor.
 
19.4.2026 - 07:48

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre yurt genelinin parçalı ve çok bulutlu, Doğu Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Sakarya, Bilecik ve Antalya çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların, genellikle sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak, Doğu Karadeniz'in iç ve yüksek kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzeyinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülmesi beklenen yağışların, Doğu Akdeniz, Güneydoğu Anadolu’nun doğusu ile Bitlis, Şırnak ve Hakkâri çevrelerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor.

Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'da yüksek kar örtüsüne sahip eğimli alanlarda çığ ve kar erimesi tehlikesi bulunmaktadır.

HAVA SICAKLIĞI
Hava sıcaklığının kuzey ve iç kesimlerde azalarak mevsim normalleri altında, diğer yerlerde normalleri civarında seyretmesi bekleniyor. Öte yandan rüzgarın batı kesimlerde kuzey ve kuzeydoğu, doğu kesimlerde güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Ege kıyılarında kuvvetli (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI
Yağışların, Doğu Akdeniz, Güneydoğu Anadolu’nun doğusu ile Bitlis, Şırnak ve Hakkâri çevrelerinde yerel kuvvetli olması beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgar ve fırtına ile hortum gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI
Rüzgârın, Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

ÇIĞ TEHLİKESİ UYARISI
Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinin yüksekleri ile Doğu Anadolu’nun doğusunun yüksek kar örtüsüne sahip eğimli kesimlerinde çığ tehlikesi bulunmaktadır.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Meteoroloji'den Uyarı Sstüne Uyarı

Çocuklara Özel Sim Hattı Geliyor!

MİT'ten Siber Suç Şebekesine Operasyon
»  Yapı Kredi Bankası'ndan Flaş Karar
»  76 İl'e Sağanak Yağış Uyarısı
»  8 İlde Adana Merkezli Suç Operasyonu
»  Hac Yolcularına Savaş Tedbiri!
»  Düğünlerde Altın Yerine Para Dönemi
»  Gülistan Doku Soruşturmasında Yeni Detay
»  Yemek Siparişlerinde Yeni Dönem!
»  İBB Tutuklularından Silivri İddiaları
»  Aile Hekimliğinde Sistem Değişiyor
»  Uyuşturucu Operasyonları Sürüyor
»  Ankara Adliyesinde Vurgun!
»  Kıştan Yaza Sert Geçişe Hazır Olun!
»  Osmaniye'de Sel Felaketi, 2 Kişi Öldü
»  Avrupa'ya Girişte Yeni Zorunluluk!
»  Ankara’da Su Faturası Şoku!
»  Erdoğan'dan Hobi Bahçeleri Talimatı!
»  Tatlıses Ameliyat Olacak mı?
»  Hobi Bahçesi Furyasına Fren!
»  Somer Sivrioğlu'ndan Açıklama
»  Ünlülele Bir Operasyon Daha
»  Ankara'ya 4 Yeni Metro Hattı
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETECI ACI SOYLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.