Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,5589
EURO
34,9528
IMKB
9.722,000
ALTIN
2.423,090
 
Hava Durumu ANKARA
20 / 26 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
Yeni Bakandan Yeni Anayasa Sinyali
Yeni Bakandan Yeni Anayasa Sinyali
 
Yeni Adalet Bakanı Tunç’tan "yeni anayasa" sinyali “Milletimiz yeni bir Anayasa’yı hak ediyor”
 
4.6.2023 - 08:53

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nin yeni Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Darbecilerin yargılanmasını sağlayan madde değişiklikleri, sıkıyönetimin kaldırılması gibi anayasada çok sayıda değişiklik yaptık. Yeni bir anayasayı, demokratik, sivil bir anayasayı milletimiz hak ediyor. İnşallah yeni dönem Meclis’inde böyle bir uzlaşma sağlanırsa milletimizi Türkiye Yüzyılı’nın ilk yasama döneminde yeni, demokratik bir anayasaya kavuştururuz. Temennimiz bu" dedi.

Yılmaz Tunç yaptığı açıklamada, “Türkiye Yüzyılı’nın başlangıcında yeni kabinede, Sayın Cumhurbaşkanımızın tensip ve takdirleriyle Adalet Bakanı olarak görevlendirilmekten büyük bir onur duydum. Sayın Cumhurbaşkanımıza çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

"Reform sürecinin devam etmesi, milletimizin adalete olan güveninin artırılması için çalışacağız"
Son 21 yılda Türkiye’de demokrasinin standardının yükseltilmesi, hukuk devletinin tahkim edilmesi, yargı tarafsızlığının ve bağımsızlığının güçlendirilmesi başta olmak üzere, birçok konuda tarihi ve reform niteliğinde adımlar attıklarını vurgulayan Tunç, şöyle devam etti:

“Önceki bakanlarımızın döneminde de Yargı Reformu Strateji Belgesi, İnsan Hakları Eylem Planı çerçevesinde çok sayıda mevzuat düzenlemeleri ve uygulamaya yönelik çok önemli yenilikler yaptık. Şimdi Türkiye Yüzyılı’nın başlangıcında bu dönemde de inşallah kesintisiz bu reform sürecinin devam etmesi, milletimizin adalete olan güveninin artırılması için var gücümüzle çalışacağız.”

“Çok önemli çalışmaların içerisinde olacağız”
TBMM’de uzun bir süre görev yaptığını, Adalet Komisyonu’nda uzun süre çalıştığını hatırlatan Tunç, şunları kaydetti:

“Adalet Komisyonu, Adalet Bakanlığı ile koordineli çalışan bir komisyondu. Temel kanunlarımızın yenilenmesinde, mevzuatımızın güncellenmesinde ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile birlikte uyum düzenlemelerinde Meclis, yasama ayağında arkadaşlarımızla birlikte çok önemli çalışmalar gerçekleştirdik.

“Yapılan mevzuat düzenlemelerinin uygulamada takibi anlamında Adalet Bakanlığı çok önemli bir bakanlık. Özellikle adalet ve kalkınma birlikte giden konular. Adaletin tecellisi, insanlarımızın temel hak ve hürriyetlerini sonuna kadar kullanabilmesi anlamında önümüzdeki süreçte çok önemli çalışmaların içerisinde olacağız.

Bu anlamda da özellikle seçim beyannamemizde yargıyla adaletle ilgili milletimize verdiğimiz sözler var. Bu sözlerin belli bir takvim dahilinde hayata geçmesi için var gücümüzle çalışacağız."

“Milletimiz yeni bir Anayasa’yı hak ediyor”
Erdoğan’ın “yeni anayasa” çağrısını değerlendiren Tunç, anayasada reform sayılabilecek değişiklikleri gerçekleştirdiklerini belirtti. Yılmaz Tunç, şunları kaydetti:

"Bir kere Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne geçiş anayasamızda başlı başına bir yönetim reformuydu. Yargıyla ilgili, yargı birliğinin sağlanması, askeri yargının kaldırılması, Hakimler ve Savcılar Kurulunun ve Anayasa Mahkemesinin yapısının daha demokratik, hukuk devleti ilkelerine uygun hale getirilmesi, kadın hakları, çocuk hakları, Anayasa Mahkemesine bireysel başvuru, kişisel verilerin korunması gibi temel hak ve özgürlüklerle alakalı çok önemli, reform niteliğinde düzenlemeler yaptık.

Darbecilerin yargılanmasını sağlayan madde değişiklikleri, sıkıyönetimin kaldırılması gibi anayasada çok sayıda değişiklik yaptık. Yeni bir anayasayı, demokratik, sivil bir anayasayı milletimiz hak ediyor. İnşallah yeni dönem Meclis’inde böyle bir uzlaşma sağlanırsa milletimizi Türkiye Yüzyılı’nın ilk yasama döneminde yeni, demokratik bir anayasaya kavuştururuz. Temennimiz bu."



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


İşte Kabine'nin Tek Kadın Bakanı

Vekillikten Bakanlık Koltuğuna

3 Kritik Koltuk Atama Bekliyor
»  Trabzon Alanya'ya Gol Yağdırdı 5-1
»  Flaş.. Yeni Kabine Belli Oldu
»  Mehmetçik, Kosova'ya Gidiyor!
»  CHP PM Toplantısından 'Kurultay' Kararı
»  Özgür Özel CHP Grup Başkanı Oldu
»  Erdoğan'dan Barış ve Kardeşlik Mesajı
»  8 Milletvekili 2 Kez Yemin Etti
»  İmamoğlu: Biz İşimize Bakacağız
»  Yemin Töreni Mesaisi 10,5 Saat Sürdü
»  Fatih Portakal'dan İmamoğlu İddiası
»  Kılıçdaroğlu'undan İstifa Açıklaması
»  Mehmet Şimşek Tam Yetkili Bakan Oluyor!
»  Sırrı Süreyya Önder’e Kırmızı Plaka
»  Yemin Törenine 20 Lider Katılacak
»  Sarıgül 32 yıl Sonra Meclis'te!
»  LPG Fiyatlarında İndiriö
»  AB'den Vize İçin Çözüm Önerisi
»  Kızılay İçin 'Başkanlık' Kulisleri
»  İlk Gündem Asgari Ücret ve Emekliler
»  CHP'de Kritik Görüşme
»  Erdoğan’ın Mal Varlığı Yayınlandı
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.