Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
IMKB
9.916,000
ALTIN
2.441,870
 
Hava Durumu ANKARA
15 / 27 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
Yeni Zelanda'da 2 Camiye Silahlı Saldırı
Yeni Zelanda da 2 Camiye Silahlı Saldırı
 
Yeni Zelanda'da 2 camiye silahlı saldırı düzenlendi. Kentin Hagley Park bölgesindeki Al Noor Camisi içerisine silahlı saldırganlarca ateş açıldı. Saldırı esnasında camilerden birinde cuma namazı için 200 kişinin bulunduğu belirtildi. Türkiye'nin Wellington Büyükelçisi Ahmet Ergin, saldırıda ölen veya yaralananlar arasında Türk bulunmadığını kaydetti. Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern, ilk belirlemelere göre 49 kişinin hayatını kaybettiğini, 48 kişinin ise yaralandığını duyurdu.
 
15.3.2019 - 08:39

 Çavuşoğlu, 2 Türk'ün de saldırıda yaralandığını, sağlık durumlarının iyi olduğunu belirtti. Türkiye'den de kınama mesajları gelmeye başladı. Aynı zamanda saldırganlardan birinin 70 sayfalık bir manifesto yayımladığı ve burada Türkleri de hedef aldığı, saldırı sırasında müzik dinlediği ve sosyal medya hesabından canlı yayın açtığı görüntüler de basına yansıdı. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, olayda iki Türk vatandaşının yaralandığını ancak bu kişilerin hayati tehlikelerinin bulunmadığını söyledi

 

Yeni Zelanda'nın ChristChurch kentindeki iki camiye, cuma namazı sırasında silahlı saldırı düzenlendi. Çok sayıda ölü ve yaralı bulunuyor. Yeni Zelanda Başbakanı saldırıya ilişkin ilk açıklamasında, "Yeni Zelanda'nın en karanlık günü" dedi. Türkiye'nin Yeni Zelanda Büyükelçisi Ahmet Ergin, son dakika bilgisine göre, gözaltına alınanların sayısının biri kadın 4'e yükseldiğini duyurdu. Ancak şu an için toplam kaç saldırgan olduğu bilinmiyor.

Kapat
Pause
Mute
Remaining Time 0:15 / 2:30Fullscreen

 
Kentin Hagley Park bölgesindeki Al Noor Camisi içerisine silahlı saldırganlarca ateş açıldı. Saldırı esnasında camide, cuma namazı için 200 kişinin bulunduğu belirtildi.

 
Gözaltına alınan saldırganların araçlarında çok sayıda patlayıcı ele geçirildi. Yeni Zelanda polisi, ülkedeki tüm camilere kapılarını kapatması uyarısında bulundu.

Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern'in açıklamasının ardından 49'a yükseldi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Yeni Zelanda'daki katliamda 2 Türk vatandaşımız yaralandı. Sağlık durumları iyi" dedi.

Yeni Zelanda polisi olayla ilgili olarak biri kadın 4 kişinin gözaltına alındığını açıkladı. Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern, ülke tarihinin en karanlık günlerinden birini yaşadıklarını söylerken, saldırganları 'aşırı sağcı vahşi teröristler' olarak tanımladı.

49 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ, 48 YARALI VAR

Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern canlı yayında basın toplantısı düzenledi.

"Polisler güvenliğinizi sağlayabilmek için görevlerini yapmaya devam edecekler. Yetkililer ve imamla görüştüm. Yeni Zelanda bir mesaj paylaşmamı bekliyor tabii ki, düşüncelerimiz ve dualarımız bu insanlarla birlikte. Birçokları için burası onların doğum yeri değildi. Bir şekilde, aile kurmak, yaşam kurmak, yaşamak için burayı seçtiler. Biz nefretin kucak açtığı bir yer değiliz, aşırılığın yuvası değiliz. Bu saldırının yapılmış olması bizim hiç terörle bağımız olmaması, her türlü dine, etnik çeşitliğe sahip bir ülkeyiz biz ve bugünün devamında insanlar bizim yardımseverliğimizi, dostluğumuzu, dayanışmamızı görecek. Bu ideolojiyi sürdürenler bundan sonra nasıl davranacağımızı görecekler."

İstihbarat birimlerimizden gelen açıklamalara bakarsanız tehdidin nereden geldiğinin önemi yok, aşırılıklarla mücade halinde olacağız. Daha önce tarihte benzeri görülmemiş bir saldırıyla karşı karşıyayız. Ülkemizin seçilmiş olmasının sebebi, bizim terör karşıtı, dostluk ve her türlü birliğe açık bir ülke olmamızdır.

Şu anda kurbanların yaşları gibi bilgileri paylaşamıyoruz sizinle. Her konuda detay paylaşmam mümkün değil. Gözaltına alınmış kişiler var, sorgulanıyorlar. Silahlara nasıl ulaştıklarını bulmaya çalışıyoruz.

Halkın polisin yönlendirmelerini takip etmelerini istiyoruz. İnsanlara güven vermek istiyorum. Bölgeye çok fazla güvenlik güçleri geliyor. 

Brüksel'de Türkiye-AB Ortaklık Konseyi toplantısına katılan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, toplantının ardından Yeni Zelanda'da yaşananlarla ilgili bir açıklama yaptı.

Çavuşoğlu, "Yeni Zelanda Başbakanı'nın sağduyulu açıklamasını memnuniyetle karşıladık. Bir an önce soruşturmanın da neticelendirilmesini bekliyoruz. Bu terör saldırısında, maalesef olayı gerçekleştiren alçaklar kadar Müslümanlara karşı nefret dilini körükleyen sorumsuz siyasetçiler ve basın-yayın organları da sorumludur. Son yıllarda çok sayıda Müslümanlara ve dinimize yönelik saldırıları, ifade özgürlüğü kisvesi altında yapıldığını çok gördük. Herkesin bundan ders alması gerekiyor." şeklinde konuştu.

Çavuşoğlu, "İki vatandaşımızın yaralandığını öğrendik. Mustafa Boztaş ve Zekeriya Tuya. Hayati tehlikeleri yok." dedi.

CUMHURBAŞKANLIĞI'NDAN KINAMA

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da Twitter hesabından bir paylaşımda bulunarak, Yeni Zelanda saldırısını kınadı.

Kalın, "Yeni Zelanda #Christchurch'te Nur Camine yapılan ırkçı ve faşist saldırıda onlarca kişi hunharca katledildi. Saldırıyı şiddetle kınıyor, ölenlere Allah'tan rahmet diliyorum. Bu saldırı, İslam karşıtlığının ve Müslüman düşmanlığının geldiği noktayı göstermektedir. İslam ve Müslüman karşıtı İslamofobik söylemlerin sapık ve canice bir ideolojiye dönüştüğünü defalarca gördük. Dünya artık bu söylemlere karşı sesini yukseltmeli ve İslamofobik faşist terörizme dur demelidir." ifadelerini kullandı.

 



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Trump: Brexit İngiltere'yi Parçalıyor...

ABD Yemen'deki Askerlerini Geri Çekiyor

Trump'tan Flaş Boeing 737 Kararı
»  İngiltere'de Brexit Yine Reddedildi
»  Kubbetu's Sahra'ya İsrail Baskını
»  ABD Dışişleri'nden Flaş VenezuellaKararı
»  Putin'den 8 Mart ,Sürprizi
»  Kongo'da Ebola salgını: 496 Kişi Öldü
»  ABD'de hortum Dehşeti, 22 Ölü
»  Rusya'da Putin'e Olan Güven Azaldı
»  Maduro'dan Sonra Sıra Kim' e Geldi
»  Somali'de Bombalı Saldırı,29 Ölü
»  Trump Zafer İlan Etti!
»  ABD İle KUzey Kore Yine Anlaşamadı!
»  Hindistan'dan Pakistan'a Hava Saldırısı!
»  İran'da Beklenmedi İstifa!
»  Maduro'dan Flaş Kolombiya kararı...
»  Venezuela Sınırları Kapattı!
»  Sudan'da Hükümet Feshedildi
»  Rusya'dan Flaş Venezuella ÇıkışI
»  Kazakistan'da Hükümet Feshedildi
»  Venezüella, Askerlerini Sınıra Yığıyor
»  Trump'tan "Acil Durum" İmzası
»  ABD Adım Adım OHAL ilanına Doğru
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.