Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
38,7434
EURO
43,5439
IMKB
9.391,000
ALTIN
4.081,730
 
Hava Durumu ANKARA
10 / 27 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
ZOR KURTULDULAR
ZOR KURTULDULAR
 
Yaz tatili için Türkiye'ye gelen gurbetçi aile Bulgaristan'ta kabus yaşadı. Aile sınırdan içeri kendilerini zor attılar.
 
1.8.2009 - 12:24

Yaz tatillerini geçirmek üzere Almanya'dan Türkiye'ye gelirken, Bulgaristan'da kendilerine polis süsü veren kişilerce silah tehdidiyle durduruldular.

Elleri kelepçelendikten sonra değerli eşyaları gasp edilen ve araçları yakılan gurbetçi aile Kapıkule Sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye giriş yaptı.

Büyük korku yaşayan aile, başlarına gelen olayı gözyaşları içinde anlattı.

POLİS KIYAFETLİ HAYDUTLAR

Alınan bilgiye göre, Münih kentinde yaşayan Akın Naci Aksoy (44), eşi Nalan (45), kızı Hande (21) ve oğlu Alper Aksoy (17) ile birlikte INAA 65 plakalı otomobille Türkiye'ye gelirken, Bulgaristan'nın Sofya kenti yakınlarında polis kıyafetli kişilerce silah tehdidiyle durdurularak, elleri kelepçelendikten sonra değerli eşyaları gasp edilen ve araçları yakılan aile, bir uluslararası otobüs firmasının otobüsüyle Kapıkule'den Türkiye'ye giriş yaptı.

Gurbetçi aileyi, Kapıkule Sınır Kapısı'nın Bulgaristan'a çıkış bölümünde saatlerce bekleyen Naci Aksoy'un kardeşi Azim Aksoy karşıladı. Azim Aksoy ile kardeşi Akın Naci, yengesi Nalan, yeğenleri Hande ve Alper Aksoy ile birbirlerine sarılarak gözyaşları döktü.

Akın Naci Aksoy, gazetecilere yaptığı açıklamada neşeli bir şekilde Almanya'dan yola çıktıklarını, ancak bu neşelerinin Bulgaristan'da kabusa döndüğünü söyledi.

NEREDE DURDURDULAR?

SOFYA'YI GEÇTİKTEN SONRA

Bulgaristan'da başkent Sofya'yı geçtikten sonra ihtiyaçlarını gidermek için bir akaryakıt istasyonuna girdiklerini ve ihtiyaçlarını giderdikten sonra yeniden yola koyulduklarını anlatan Aksoy, yaklaşık 2-3 kilometre sonra arkalarından gelen bir polis otomobilin kendilerini durdurduğunu ifade etti.

Arabayı durdurduklarında, polis aracından yüzleri maskeli polis elbiseli 2 kişinin çıktığını ve ellerindeki silahlarla kendisini ve ailesinin ellerini kelepçeleyerek etkisiz hale getirdiklerini anlatan Aksoy, şöyle devam etti:

SIRT SIRTA KELEPÇELEDİLER 

''Daha sonra hepimizi ellerimiz kelepçeli arabamıza bindirip, silah zoruyla tanımadığımız, bilmediğimiz bir dağ başına, ormanlık alana götürdüler, Ve orada hepimizi sırt sırta birbirimize kelepçelediler. Değerli eşyalarımızı istediler. Zaten değerli eşyalarımızı da vermeye hazırdık. Bir süre bizi hırpaladılar. Daha sonra değerli eşyalarımızı ve arabamızı alıp kaçtılar.

DAĞ BAŞINDAN KELEPÇELİ HALDEYKEN NASIL KURTULDULAR?

ARABAYI YAKTILAR

Bu arada, kızım telefon saklamayı başarabildi. O telefonla imdat numarasını aradık. Ve bir şekilde polisle irtibat kurduk. Yaklaşık 2 saat sonra polis bizi buldu. Yetkili kişilerde geldi. Yaklaşık 5-6 saatimiz geçti dağın başında. Daha sonra arabamızı yanmış şekilde buldular. Pasaportlarız, her şeyimiz içindeydi. Gördüğünüz gibi hiç bir şeyimiz kalmadı. Ama canımızın kurtulduğuna çok sevindik.

AİHM'E GİDECEĞİM

Bu işin peşini bırakmayacağım, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine kadar götüreceğim. Çünkü başka vatandaşlarımızın canı yanmasın. Çok acı çektik. Özellikle kollarımız birbirine kelepçelendiğinde hareket etme şansımız yoktu.''

Türkiye'nin Sofya Büyükelçiliği yetkililerine gösterdikleri ilgi ve alakadan dolayı teşekkür eden Aksoy, Türkiye'ye sağ salim geldikleri için sevinçli olduklarını belirterek göz yaşlarına hakim olamadı.

Oğlu Alper Aksoy da, başlarına gelen olaydan çok korktuklarını belirterek, ''ölüm korkusu yaşadık. Ne olacağını bilmiyorduk. Şans eseri ablam telefonu saklayınca oradan kurtulduk. Anavatanımıza geldik şimdi. Kendimizi daha iyi hissediyoruz'' dedi.

CEP TELEFONUNU SAKLAMAYI BAŞARDI

Hande Aksoy ise kolunun ağrıdığını ve bu şekilde kolunun birini kelepçelemekten kurtardığını ve cep telefonunu saklamayı başardığını ifade etti.

Soyguncuların yanlarından uzaklaşması sonucu ilk yardım kuruluşunu aradığını vurgulayan Hande Aksoy, '' çok büyük korku yaşadık'' diye konuştu.

Anne Nalan Aksoy da, soyguncuların yaklaşık 4 bin avro ile eşinin altın kolyesini, pasaportlarını, kimliklerini ve araçlarını aldıklarını söyledi.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


YÜKSEK ASKERİ ŞURA TOPLANTISI BAŞLADI

"PKK'LILARA GENEL AF ÇIKARTILACAK" İDDİASI

ORGANIK YALAN!
»  ERDOĞAN'IN MECLİS BAŞKANI ADAYI CEMİL ÇİÇEK Mİ?
»  "KIBRIS'TA GEMİLERE HÜCUM EMRİNİ BEN GECTİM"
»  PAMUKOĞLU'NDAN KÜRT AÇILIMI'NA ÇOK SERT ÇIKIŞ
»  HAKEM'E HAKARET'E 17 AY HAPİS CEZASI!
»  ÜSTÜN ZEKALILARIN BEYNİ İLK KEZ GÖRÜNTÜLENDİ
»  YALAN MAKİNALARI FOS ÇIKTI
»  "YARGIYI YARGIYA BIRAKAMAZSINIZ"
»  BAKANLIK'TAN AKP İL BAŞKAN YARDIMCISINA KIYAK
»  TÜRK ARAŞTIRMACILAR GÖRÜNMEZLİĞİ BULDU!
»  EMEKLİLERDEN MEKTUP VAR!
»  BAHÇELİ DE SORUMLULUKTAN KURTULAMAYACAK!
»  DENİZE DÜŞTÜ, BOĞAZINA BALIK KAÇTI!
»  BAŞBUĞ: “MESAJ VERMEMİZ GEREKİRSE VERİRİZ”
»  ADALET BAKANLIĞINI DUYARSIZLIKLA SUÇLADI!
»  AKP'Lİ DEMİR ROJ TV'YE KONUŞTU
»  HOCA AKP'YE OY VERENLERE ÇOK KIZDI!
»  AKP'DEN BAHÇELİ'YE SERT YANIT
»  YUNANLILARIN HAİN İLAN ETTİĞİ İNEK KRİZİNDE MUTLU SON
»  BATMAN'DA MAHALLE KAVGASI!
»  İŞTE TUNCAY ŞANLI'NIN FİYATI!
»  GENÇ VE SAĞLIKLI KALMADA BESLENMENİN ROLÜ
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.