Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
38,8610
EURO
43,6802
IMKB
9.668,000
ALTIN
4.035,800
 
Hava Durumu ANKARA
6 / 19 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
ÇAĞLAR'A HAPİS YOLU!!
ÇAĞLAR A HAPİS YOLU!!
 
Yargıtay 11. Ceza Dairesi, İnterbank'tan kurdukları bazı şirketler aracılığıyla kredi alıp, bunları kendi gruplarına aktardıkları gerekçesiyle eski bakan işadamı Cavit Çağlar, oğlu Mustafa Çağlar, dayısı Şükrü Şankaya, Şenol Şankaya ve Ergun Evcil'in de aralarında bulunduğu 35 kişinin hapis ve para cezalarına çarptırılmasına ilişkin yerel mahkeme kararını oybirliğiyle onadı.
 
14.4.2005 - 16:52
     Yargıtay 11. Ceza Dairesi'nde sabah yapılan temyiz duruşmasının ardından öğleden sonra karar açıklandı. Sabahki duruşmaya katılıp savunma yapan Cavit Çağlar, karar duruşmasına katılmazken, sanık Ergun Evcil ile sanık avukatları hazır bulundu.
     Kararı açıklayan 11. Ceza Dairesi Başkanı Ersan Ülker, ciroları uygun olmayan 31 paravan şirket aracılığıyla İnterbank'tan hile ve desise yoluyla alınan kredilerin kendi hesaplarına aktarıldığı yönünde mahkemenin tespitinin doğru olduğunu belirtti. Yerel mahkemenin suç vasfını tayininde herhangi bir eksiklik bulunmadığını anlatan Ülker, sanıkların ve sanık avukatlarının savunma haklarının kısıtlandığı, suçun yasal unsurlarının oluşmadığı, eksik soruşturma yapıldığı, para cezalarının hatalı hesaplandığı yönündeki istemlerine yönelik itirazlarının da reddedildiğini kaydetti.
     Yargıtay 11. Ceza Dairesi Başkanı Ülker, sanıklar ve avukatlarının dava zamanaşımı süresinin dolduğu yönündeki itirazlarının da reddedildiğini belirterek, Bursa 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nce verilen kararın oybirliğiyle onandığını kaydetti.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


KÜBA PUROSU HAYALİ PAHALIYA PATLADI!!

CAVİT ÇAĞLAR,İNTERBANK DAVASINDA KENDİSİNİ SAVUNURKEN NE DEDİ?

VAY BEE... MİLLİ GELİR HEDEFİMİZ 10 BİN DOLAR!!!
»  FİNANCİNAL TİMES: TÜRK BANKALARI KELEPİR!!
»  GÜNDAY; “222 BİN 900 ESNAF KEPENK KAPATTI”
»  "YAN GELİP ŞYATMA DÖNEMİ BİTTİ, ARTIK İŞE GÖRE MAAŞ"!!
»  KAMU BORCU 272 KATRİLYONUN ÜZERİNDE!!!
»  TRABZONSPOR TARAFTARI BORSA'YA SOĞUK!!!
»  MAAŞ SİSTEMİ SİL BAŞTAN...
»  ASYA FİNANS'IN 2004 KARI 35.2 MİLYON YTL!!
»  2004 TÜKETİCİ KREDİLERİ YILI OLDU!!
»  ENERJİ BAKANI'NA SUÇ DUYURUSU...
»  "MALİYE BAKANI HAYALİ İHRACT SANIĞI"!!
»  MERKEZ BANKASI: ''2004'TE YÜKSEK ORANLI BÜYÜME SAĞLANDI''
»  EMEKLİ'NİN TÜFE FARKI TEPKİSİ...
»  AKP DÖNEMİNDE 222 BİN 900 ESNAF KEPENK KAPATTI''!!
»   YOKSULLUK SINIRI 1780.23 YTL'YE ÇIKTI
»  AYDIN DOĞAN, DIŞBANK'I SATTI!!
»  MEMUR VE SÖZLEŞMELİ PERSONELE KARNE!!
»  PETROL FİYATLARI DÜŞÜŞTE!!
»  GÜLER:''KAÇAK RAKAMLARINI YÜZDE 18'LERE İNDİRDİK''
»  TEKEL, VERGİYİ BEKLEYECEK
»  MERKEZ BANKASI'NDAN "İHTİYATLI OLUN" UYARISI!!
»  MERKEZ BANKASI'NDAN "İHTİYATLI OLUN" UYARISI!!
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.