Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
IMKB
9.916,000
ALTIN
2.441,870
 
Hava Durumu ANKARA
13 / 26 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
ÇGD'den Yıldız Yazıcıoğlu'na Destek
ÇGD den Yıldız Yazıcıoğlu na Destek
 
Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD), MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, Sinan Ateş cinayeti hakkındaki sorusuna, "hadi işine bak, hadi bakayım!" diye tepki gösterdiği Amerika'nın Sesi (VOA) muhabiri Yıldız Yazıcıoğlu'na destek açıklaması yayımladı.
 
26.1.2023 - 00:19

Açıklamada, "Kendilerini dokunulmaz görenlere eski dönemlerde olduğu gibi soru sorulabileceğini hatırlatan gazetecilik tutumu, mesleğimiz açısından onur vericidir. Yıldız Yazıcıoğlu tam da bir gazetecinin yapması gerektiği gibi sorusunu sormuş, gerçeklere ayna olmuştur!" ifadelerine yer verildi.

Dün (24 Ocak) TBMM'deki partisinin grup toplantısının ardından gazeteci Yıldız Yazıcıoğlu, MHP lideri Bahçeli’ye, Ankara’da katledilen eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş hakkında bir soru sormak istedi. MHP lideri, gazetecinin bu sorusuna, “hadi işine bak” yanıtını verdi.

ÇGD, bugün yayımladığı açıklama ile Yazıcıoğlu'na destek verdi. Yaşanan olayı "Türkiye gerçeğinin kaygı verici bir örneği" olarak değerlendirilen açıklamada, durumun "nobran yanıt ve muamele, mesleğimize açık bir saldırıdır" diye nitelendirildi.

"Uzatılan mikrofonları tutan her elin sahibi, sizin maaşa bağladıklarınız ‘kalemler’ olmayabilir" ifadelerinin yer aldığı açıklamada şöyle denildi:

"Mesleğimize açık bir saldırıdır"
"Türkiye’de gazeteciliği tanımlarken, ‘mayınlı arazide yürümek’ diye ifade ettiğimiz bir görüş vardır. Çünkü zaman geldi tehdit edildik, zaman geldi darp edildik, gözaltına alındık, hapislere atıldık, öldürüldük. Başımızdan musibet hiç eksik olmadı.

Derneğimizin üyesi ve geçmişte yöneticilik sorumluluğu da üstlenen gazeteci Yıldız Yazıcıoğlu’nun, Türkiye Büyük Millet Meclisinde dün yaşadığı olay da ne yazık ki Türkiye gerçeğinin kaygı verici bir örneği olmuştur. Meslektaşımız Yıldız Yazıcıoğlu’nun, mesleğinin gereği olarak gündemdeki konulara ilişkin MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye yönelttiği soru sonrası karşılaştığı, en hafif tabiriyle saygısız ve nobran yanıt ve muamele, mesleğimize açık bir saldırıdır.

"Karanlık ilişkiler ile zihniyetin görüntüsü de asla unutulmayacak şekilde kayıtlara geçmiştir"
Yıldız Yazıcıoğlu’nun dün yaşadığı saldırının sebebini çok iyi biliyoruz. Dernek olarak her ay yayınladığımız ‘Medya İzleme Raporu’nda da onlarcasını kayıt altına aldığımız benzeri saldırı ve tehditlere, düşünce ve ifade özgürlüğü ile basın özgürlüğüne düşman bir anlayışın kaynaklık ettiğinden hiçbir kuşkumuz yok.

İktidarın ve çevresindeki güç odaklarının mesleğimize verdiği zarar, her geçen gün telafisi zor bir noktaya giderken, Yıldız Yazıcıoğlu’nun, kendilerini dokunulmaz görenlere eski dönemlerde olduğu gibi soru sorulabileceğini hatırlatan gazetecilik tutumu, mesleğimiz açısından onur vericidir. Yıldız Yazıcıoğlu tam da bir gazetecinin yapması gerektiği gibi sorusunu sormuş, gerçeklere ayna olmuştur! O aynada çıkan, karanlık ilişkiler ile zihniyetin görüntüsü de asla unutulmayacak şekilde kayıtlara geçmiştir.

"Asıl provokatörler ona saldıranlardır"
Meslektaşımız Yıldız Yazıcıoğlu’na “İşine bak” diyenler ve sonrasında bir kampanya yürüterek “provokatör” iftirası atanlar bilmelidir ki; uzatılan mikrofonları tutan her elin sahibi, sizin maaşa bağladıklarınız ‘kalemler’ olmayabilir. Meslektaşımız ve üyemiz Yazıcıoğlu, Türkiye’de gerçek gazetecilerin tarihsel mücadelesinin devamcısı olarak, ‘işine bakmıştır’ ve asıl provokatörler ona saldıranlardır."



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Fatih Altaylı A Haber'e Sert Çıktı

Ebubekir Şahin Yeniden RTÜK Başkanı

Mizah dergisi Uykusuz Kapanıyor
»  Barış Yarkadaş TV 100'den Ayrıldı
»  Habertürk'ten Kovulan Muhabir Konuştu
»  'Karne Hediyesi! Et Kelle Aldı
»  Bahçeli'den Gazeteciye'İşine Bak'Tepkisi
»  Karne Hediyesi Et Haberine Soruşturma
»  Medya Dünyasının Acı Kaybı
»  Sabah Yazarı Barlas Davos'u Ti'ye Aldı
»  Sözcü TV'den Kadro Hamlesi
»  24 TV'de Yaprak Dökümü!
»  The Economist'in Skandal Haberine Tepki
»  2022'de 86 Gazeteci Öldürüldü
»  Canlı Yayında Kıyamet Koptu!
»  Gazeteci Aykut Küçükkaya'nın Acı Kaybı
»  İSPARK'tan Basın Kartına Kayıt Şartı
»  Halk TV'nin Sahibi Hakkında Şok İddia
»  İşten Çıkarmaya Kılıçdaroğlu Engeli
»  TV100’de Sadat Depremi!
»  TRT Kurum Dışı Yapımları İhya Etmiş
»  Tosyalı Holdingden O İddiaya Yalanlama
»  RTÜK’ten Acun’a Kıyak İddiası
»  Demirören Grubu El Değiştirecek İddiası
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.