Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
IMKB
9.916,000
ALTIN
2.441,870
 
Hava Durumu ANKARA
13 / 26 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
Çiftçiye Seçim Piyangosu!
Çiftçiye Seçim Piyangosu!
 
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Kurulu’nda, çiftçilere müjde verdi. Başbakan Davutoğlu, “Doğal afetten zarar gören çiftçilerimiz için 30 milyon TL acilen Isparta'ya gönderildi. Çiftçilerimize tarımsal desteğin 1,3 milyar TL'lik kısmı bugünden itibaren ödenecek” dedi.
 
10.5.2015 - 00:23

ANKARA (ANKA) -Türkiye Ziraat Odaları Genel Kurulu’nda konuşurken, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, bir süre önce partisine davet ettiği Kemal Derviş’i eleştiren Davutoğlu, salonda bulunan ve kendisini dinleyen Kılıçdaroğlu’nun önünde konuştu. Başbakan Davutoğlu, "Çiftçilere desteğin kaldırılmasını Kemal Derviş planlıyordu, biz iktidarı alınca tarıma tüm teşvikler kaldırılmıştı. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun sıkça danıştığı Kemal Derviş kaldırdı. Çiftçilerimize bakışı belli olan bir zihniyet. Dışarıdan bakan yapılması planlanan Kemal Derviş" dedi.
Davutoğlu, Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Kurul toplantısında konuştu. Konuşmasına tarımın ve toprağın önemini anlatarak başlayan Başbakan Davutoğlu, “Toprağa saygı duymayan aslında kendisine saygı duymaz” dedi.
Kılıçdaroğlu çiftçilere seslendi: Dava açınKılıçdaroğlu çiftçilere seslendi: Dava açın

-ÇİFTÇİLERE SEÇİM RÜŞVETİ
Başbakan Davutoğlu, Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Kurulu’nda, çiftçilere müjde de verdi.
Davutoğlu, “Doğal afetten zarar gören çiftçilerimiz için 30 milyon TL acilen Isparta'ya gönderildi. Çiftçilerimize tarımsal desteğin 1,3 milyar TL'lik kısmı bugünden itibaren ödenecek” dedi.
-ÇİFTÇİYE TEŞVİĞİ CHP’NİN BUGÜN DANIŞTIĞI KEMAL DERVİŞ KALDIRDI-
Her sektörde ihmalin telafi edilebileceğini ancak, tarımda ihmalin telafi edilemeyeceğini belirten Başbakan Davutoğlu konuşmasına şöyle devam etti:
“Bizler modern topluma geçişte toprağı ihmal ettik. Topraktan uzaklaştıkça aslında doğamızdan da uzaklaştık. Her şey terk edilir ama toprak ve ziraat asla terk edilemez. Bir çok sektör olmadan yaşanılabilir ama toprak tarım olmadan yaşanılmaz. Toprağı ve tarımı korumak Hükümetlerin devletlerin en asli görevidir. Bizim sadık dostumuzdur toprak. Bütün vatandaşlarımıza şunu vurgulamak istiyorum. Bizim doğamızın bir yüreğimizin parçasıdır. Toprağa emek veren çiftçilerimize değer vermeliyiz. Bizim bu çerçevede Hükümet ile ziraat odaları birliği ile kuracağımız sağlıklı ilişki bizim için çok önemlidir.”
Son 12 yılda AK Parti iktidarları döneminde tarımın geliştiğini rakamlar vererek anlatan Başbakan şöyle dedi:
“90’lı yıllarda Dünya ekonomisinde önemli gelişmeler yaşanırken, Türkiye bundan hiç istifade etmedi. 90'lı yıllarda Türkiye ekonomisi ağır çalışıyordu. Dünya ekonomisine nazaran bunu AK Parti iktidarlığında ekonomik kapsamda Türkiye'nin refah seviyesini yükselttik. Biz iktidarı devir aldığımızda 23,7 milyar dolardan aldığımız tarım sektörünü 61 milyar dolara çıkardık. Bunu nasıl başardık? Çiftçilerimizin tek tek geleceğini planlayarak yaptık.”
Başbakan Davutoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından bir süre önce CHP’ye davet edilen Kemal Derviş’i eleştirdi. Davutoğlu salondaki Kılıçdaroğlu’nun da dinlediği konuşmasına şöyle devam etti:
"Çiftçilere desteğin kaldırılmasını Kemal Derviş planlıyordu, biz iktidarı alınca tarıma tüm teşvikler kaldırılmıştı. Çiftçilerimize bakışı belli olan bir zihniyet. Dışarıdan bakan yapılması planlanan Kemal Derviş. 7 Haziran 2001 tarihinde yazılan mektupla birlikte kimyevi gübre desteği kaldırıldı. Tarımda faiz süspansiyonu kaldırıldı. Şeker pancarında var olan destekler de kaldırıldı. Doğal afetlerde zarar gören çiftçilere verilen tohum yardımı da kaldırıldı. Biz bir taraftan çalışırken diğer taraftan gözümüz kulağımız Türkiye'nin her yerinde. 2002 yılında kaldırıldığında koalisyon hükümeti vardı. Bu desteklerin kaldırılmasını da Kemal Derviş planlıyordu. Dışarıdan bakan yapılması düşünülen Kemal Derviş planlıyordu. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun sıkça danıştığı Kemal Derviş kaldırdı.”
-“TOPRAK TOPLULAŞTIRMASINI BİZ YAPTIK”-
Davutoğlu, AK Parti iktidarları döneminde toprağı korumaya dönük reformları ise kısaca şöyle anlattı:
“Toprağı korumaya dönük reformlarımız üretimde destekleme modelini geliştirdik. Bu devrim niteliği taşımaktadır. Bu bölgelerde neler yapılacağını tek tek ele aldık. Tarıma yönelik bir reform daha gerçekleştirdik. Toplulaştırma, nerede bir toplulaştırma faaliyeti varsa bulundum. Çünkü küçük toprakların küçük bölgeli olmasının kazancı düşüktür. 4,5 Milyon hektar bir toplulaştırma yapıldı. Bizim iktidarlığımızda. Tarım Sigortasını gerçekleştirerek çiftçimizi doğal afetlerin olumsuz getirisinden kurtardık. 1.7 milyar hasar tazminatı ödedik. Biz iktidarı devraldığımızda tarım sektörü düşüş trendiydi. Aslında Türkiye’de tarım mucizesi yaşanıyor. Bunu herkesin görmesi lazım. Son 12 yılda destek verdiğimiz tarımsal ürün sayısını 52'ye çıkardık. Son 10 yılda hayvancılığa sağladığımız destek 15 milyar lira. Bu rakamlar sanal değil, ileriye dönük vaatler değil bunlar gerçek rakamlar. Tarım sigortası uygulamasını ilk kez biz başlattık. İyileştirme gerekiyorsa yapacağız.”



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Dolar 3 TL'ye Çıkabilir!

İşsize 16 ay maaş

İran'dan Patates İthali Gündemde!
»  Ankara'da dar Gelirliye Göre Konut Yok!
»  Euro Coştu, Dolar Dip Yaptı!
»  Geçinmek Artık Daha da Zor!
»  ^Dolar'da Son Durum!
»  Altın aldı Başını Gidiyor!
»  Euro 15 ay sonra ilk kez 3 lirayı aştı
»  HSBC'den Flaş Türkiye Kararı!
»  Dış ticaret açığında şok yükseliş
»  Dolar'a ABD'den Soğuk Duş!
»  Benzin ve Motorin'e 2 Haftada 4'üncü Zam
»  ABD Verileri Doları Düşürdü
»  Çeyrek Altın 170 TL'yi Aştı
»  Taşeron İşçiye Kötü Haber
»  Dolar Haftaya Hızlı Başladı
»  Dolar güne yine rekorla başladı!
»  Merkez'in faiz kararı doları Zıplattı!
»  Babacan'a ABD'de En Çok Sorulan Soru!
»  Akaryakıta Çifte Zam!
»  Dolar 2,71'i aştı
»  ''Kaynak Bulsunlar Oyum CHP'ye''!
»  Dünya Bankası'ndan Flaş Uyarı!
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.