Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,2020
EURO
35,0069
IMKB
10.644,000
ALTIN
2.498,740
 
Hava Durumu ANKARA
11 / 24 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
ÖCALAN'DAN YENİ HÜKÜMETE MESAJ!
ÖCALAN DAN YENİ HÜKÜMETE MESAJ!
 
mralı'dan dönen HDP heyeti yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada Abdullah Öcalan'ın, "Diyalog süreci artık somut adımlara büründürülmeyen hiçbir söylem pratik bir karşılık oluşturmayacaktır" mesajına yer verildi.
 
8.9.2014 - 15:44

İmralı Adası'na dün giden HDP Heyeti, Abdullah Öcalan ile bir görüşme gerçekleştirdi. Öcalan'ın HDP Heyeti'ne yeni hükümetin hiçbir mazeret kalesine sığınmadan anlamlı ve derinlikli müzakereleri başlatacak ilke ve mekanizmaları bir an önce hayata geçirmesi gerektiğini iletti.

Öcalan'la bir görüşme gerçekleştiren HDP Heyeti'ne mesajları şöyle; "Öcalan, neo-liberal sistemin amansız yok ediciliği ve çürütücülüğü altında emekleriyle yaşamaya çalışan madenciler, inşaat işçileri ve mevsimlik tarım emekçilerinin maruz kaldığı iş cinayetlerini kınayarak, son iş cinayetinde hayatını kaybeden inşaat emekçilerinin ailelerine başsağlığı diledi. Öcalan, 'Çeşitli sıkıntı, engelleme, provokasyon, ağırdan alma ve tek yanlı dayatmalara rağmen yürüttüğümüz diyalog süreci yeni bir format altında ve yakın dönemde önemli bir pratikleşme aşamasına gelmiştirö dedi. Bu safhanın sadece ülkemizin değil, bölgemizin kaderini de belirleyeceğini belirten Öcalan, "Özellikle hükümetin bu ciddiyetle meseleye yaklaşması ve hız kazandırması hayati bir önemdedir' dedi. Öcalan, artık somut adımlara büründürülmeyen hiç bir söylemin pratik bir karşılık oluşturmayacağına dikkat çekti."

"Öcalan, meseleyi bu ciddiyet ve sorumlulukla ele almaya çalışan bütün aydın , akademisyen ve politikacıları yakından izlediğini ve böylesi büyük bir meselede daha geniş kesimlerin öneri ve katkılarına her zamankinden daha fazla ihtiyaç olduğunu vurguladı. 'Tam da bu aşamada gösterilecek ciddiyet ve titizlik bölgemizin önündeki yüz yılı kaosla mı, yoksa bereketli eşit ve adil bir demokrasiyle mi geçireceğine dönük bir belirleyicilik ihtiva edecektir' diyen Öcalan, yeni hükümetin hiçbir mazeret kalesine sığınmadan anlamlı ve derinlikli müzakereleri başlatacak ilke ve mekanizmaları biran önce hayata geçirmesi gerektiğine dikkat çekti. Hasta tutsakların durumuna dikkat çeken Öcalan şu önemli uyarılarda bulundu: 'Hasta tutsakların durumundaki aciliyet ve onlara dönük yaklaşımdaki lakaytlık göz önüne alındığında müzakere ruhu eğer hasta bedenlere can veremeyecekse bu çözümü halka anlatmak imkansız hale gelecektir. Bu mesele bir müzakere maddesi olamayacak kadar insani ve hayati bir hakkın kullanımından ibarettir."

"Şengal ve Rojava başta olmak üzere halkımıza yönelik bir soykırımı amaçlayan saldırılara karşı 21. yüzyılın en destansı direnişini gerçekleştiren halkı ve onun direniş güçlerini selamlayan Öcalan, bu konudaki duyarlılığın ve dayanışmanın artmasına dönük katkı ve emek sunan herkese de özel selamlarını iletti. Öcalan, 'Êzidî, Türkmen ve Asuri-Süryani halkları başta olmak üzere katliam tehlikesiyle karşı karşıya olan bütün halkların öncelikle yaşam hakkı olmak üzere tüm değerlerinin korunmasını bir onur meselesi ve ortak yaşama olan inancımızın teminatı sayıyoruz' dedi. Son özel selamını hasta tutsaklara gönderen Öcalan, onların özgür koşullarda tedavilerine başlandığı haberini biran önce duymayı istediğini belirterek sağlık dileklerini gönderdi." RADİKAL



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


PKK, 10 ÇOCUK KAÇIRDI!

HALKALI'DA İŞÇİLERİN KURTLU YEMEK İSYANI

TÜRKİYE TAŞERON CUMHURİYETİNE DÖNDÜ
»  BAYKAL'DAN KİRALIK İŞYERİ!
»  GÖZALTINA ALINAN POLİSİN DRAMI!
»  DUMANLI'DAN ARINÇ'A VAHİY CEVABI!
»  ANKARA`NIN SUYUNDA KİRLİLİK SAPTANDI
»  GARNİZON KOMUTANININ EŞİ ÖLDÜRÜLDÜ!
»  ''ZALİMLER KAYBETMEYE MAHKUMDUR''
»  ''GÖRÜŞMEDEN HOŞAF GİBİ ÇIKTIK''
»  GAZ SIKMAYIN BIRAKIN SESİMİZİ DUYSUNLAR
»  FACİANIN ADRESİNDE REZALET!
»  POLİS ARTIK DEMİR COP KULLANACAK!
»  BAKAN ÇELİK ASANSÖR CİNAYETİNE EL KOYDU!
»  ERDOĞAN TOPRAK'A BÜYÜK ŞOK!
»  MECLİS TORBA KANUN İÇİN TOPLANIYOR
»  FLAŞ.. İŞTE CHP'NİN YENİ VİTRİNİ
»  ''BUNUN ADI CİNAYET''
»  REZİDANS İNŞAATINDA FACİA,10 İŞÇİ ÖLDÜ
»  ''PARALEL YAPI BELGELERİNİ YOLLAYACAĞIZ'
»  BAHÇELİ'DEN YENİ TÜRKİYE DEĞERLENDİRMESİ
»  CHP PM LİSTESİNDE KİMLER VAR?
»  MECLİS'TEN 62. HÜKÜMETE GÜVENOYU
»  ERDOĞAN'DAN KILIÇDAROĞLU'NA KUTLAMA
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.