Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
40,3912
EURO
47,0429
IMKB
10.366,000
ALTIN
4.347,240
 
Hava Durumu ANKARA
16 / 33 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
ÖSS BAŞVURULARI'NDA SON 17 GÜN
ÖSS BAŞVURULARI NDA SON 17 GÜN
 
ÖSS tercih formunu gönderme süresi yarın başlıyor. Yerleştirme ücretini bankaya yatıran adaylar, en az 2 iş günü sonra tercih formu gönderme işlemlerini gerçekleştirebilecekler.
 
25.7.2006 - 12:28
2006-ÖSS'ye girip 160 ve üstünde puan alanlar, 2006-ÖSS'ye girip aynı zamanda sınavsız geçiş hakkına sahip olanlar ve sadece sınavsız geçiş için başvuranlar tercih yapabilecek. Sadece özel yetenek sınavıyla öğrenci alan yükseköğretim programlarına yerleşmek isteyen adayların ise tercih formu doldurmalarına gerek bulunmuyor.
Tercih yapacak adayların, kendi alanlarında veya alanları dışında yazacakları programlara dikkat etmeleri gerekiyor. Adaylar, lisede okudukları alanla ilgili bir programı tercih ederlerse ÖSS belgelerindeki 0.8 katsayısıyla çarpılarak hesaplanmış puanlarını, alanları dışında bir programı tercih etmek istiyorlarsa 0.3 katsayısıyla çarpılarak hesaplanmış puanlarını göz önünde bulunduracaklar.
Sınavda 160 ve 185 arasında puan alan adaylar meslek yüksekokulları ile Açıköğretim programları, 185 ve üstünde puan alan adaylar da lisans programları arasından tercih yapabilecekler.
Adaylar, ÖSS sonuç belgelerindeki SÖZ-1, SAY-1, EA-1 puanlarıyla meslek yüksekokullarına veya bazı lisans programlarına, SÖZ-2, SAY-2 ve EA-2 puanlarıyla lisans programlarına yerleştirilecekler. DİL puanlarıyla üniversitelerin yabancı dille ilgili bölümleri tercih edilebilecek.
TERCİH GÖNDERME YÖNTEMLERİ
Tercih yapmak isteyen adaylar, 2006-ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunu başvuru merkezlerinden 3 YTL karşılığında alabilecekler. Lise müdürlükleri, Açıköğretim Lisesi irtibat büroları, ÖSYM sınav merkezi yöneticilikleri ve ÖSYM büroları “başvuru merkezi” olarak görev yapacak. Tercih kılavuzu ÖSYM'nin www.osym.gov.tr internet adresinden de görülebilecek.
Adayların tercih formu gönderme işlemlerine başlayabilmeleri için önce yerleştirme ücreti olarak belirlenen 10 YTL'yi T.C Ziraat Bankası Güvenevler Şubesi 6032070-5001, Vakıflar Bankası Ankara Şubesi 2004872, Halk Bankası Küçükesat Şubesi 44000002 numaralı hesaplara yatırmaları gerekiyor.
Ücreti yatıran adaylar, tercih işlemlerini kendileri internetten veya başvuru merkezi aracılıklarıyla ÖSYM'ye iletebilecekler. Ücreti yatıran adaylar en az 2 iş günü sonra tercih gönderme işlemlerini gerçekleştirebilecekler.
UYARIYI GÖRMEK ŞART
Tercih formunu ÖSYM'ye kendisi göndermek isteyen adaylar, yerleştirme ücretini yatırdıktan 2 gün sonra www.osym.gov.tr internet adresine girecekler. Adaylar “2006-ÖSYS Tercih” başlıklı alana T.C kimlik numaraları ile ÖSYS şifrelerini girip tercih formunu doldurarak gönderecekler. Adaylar ayrıca doldurdukları formun bir örneğini de kendileri alacaklar. Adayların tercih formu doldurup gönderme işlemi sonunda bilgisayar ekranında “Tercihleriniz sistem tarafından başarıyla kabul edilmiştir” uyarısını mutlaka görmeleri gerekiyor.

İşlemlerini başvuru merkezlerinden gönderecek adaylar da yerleştirme ücretini yatırdıktan sonra, başvuru merkezlerinden randevu alacaklar. Adaylar, doldurdukları tercih formu ve banka dekontuyla birlikte randevu aldıkları saatte başvuru merkezlerine gidecekler. Başvuru merkezindeki görevliler adayların tercihlerini bilgisayardan sisteme girecek adaylara onaylattıktan sonra ÖSYM'ye gönderecek. Görevliler, daha sonra yazıcıdan çıkaracakları adayın tercih listesini, adaya verecekler. Adaylar, bu işlemler için 2 YTL ödeyecek.

“BAŞVURU MERKEZLERİNDEN GÖNDERİN”

ÖSYM, internet kullanımında deneyimli olmayan veya yanlış yapmaktan çekinen adayların tercih bildirimini başvuru merkezleri aracılığıyla yapmalarını öneriyor. Tercihlerin internet üzerinden aday tarafından gönderilmesi durumunda yapılabilecek yanlışların sorumluluğu adaya ait olacak.

Yerleştirme ücretini yatırma süresi 9 Ağustos'ta, tercih formunu gönderme süresi de 11 Ağustos'ta sona erecek.




Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


YÖK, DİN DERSİ ÖĞRETMENİNİ EĞİTECEK

ÜNİVERSİTE'NİN NAMUS BEKÇİLERİNE CEZA

BİLGİSAYAR EĞİTİMİ SINIFTA KALDI
»  GÖRME ÖZÜRLÜ GENÇ ÖSS'Yİ NASIL KAZANDI?
»  İNTERNETTEN'E-KAYIT'ÜRESİ UZATILDI!
»  HAKKINI ARAYAN ÖĞRETMEN ÇELİK'İ FENA KIZDIRDI
»  YÖK, HOCALARA ZAM İSTEDİ!
»  MAHKUM KIZIN ÖSS ZAFERİ
»  SİCİLİNE GÜVENENLER
»  AMERİKA 60 BİN ÖĞRETMEN İSTİYOR
»  MATEMATİKTE 7 BİN SIFIR HATA
»  CEZAEVİ'NDE ÖSS SINAVINA GİRİP BAŞARILI OLDULAR!
»  ÖSS YABANCI DİL BİRİNCİSİ BODRUM'DA GARSONLUK YAPIYOR
»  BAKAN ÇELİK'İN OĞLU ÖSS'DE FOS ÇIKTI
»  TERCİH MARATONU 26 TEMMUZ’DA BAŞLIYOR
»  İŞTE ÖSS ŞAMPİYONLARI
»  ÖSS SONUÇLARI AÇIKLANDI, 27 BİN 865 KİŞİ SIFIR ÇEKTİ
»  ÖSS'DE BİR SORU İPTAL!
»  YARIN BÜYÜK GÜN!
»  İLKÖĞRETİMDE ( E ) KAYIT İÇİN SON GÜN
»  İSTANBUL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ GÖREVDEN ALINDI
»  ÖSYM BİR SKANDALA DAHA İMZA ATTI
»  BU SİSTEMDE ÖSS KALDIRILAMAZ
»  ŞAMPİYONLUĞUNU 20 GÜN ÖNCE İLAN ETTİ!
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.