Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
40,5558
EURO
47,7046
IMKB
10.643,000
ALTIN
4.372,880
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 37 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
Özgür Özel'den Nitelikli Çoğunluk Şartı
Özgür Özel den Nitelikli Çoğunluk Şartı
 
CHP lideri Özel: Nitelikli çoğunluk olmazsa komisyona evet demeyeceğiz
 
27.7.2025 - 08:58

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, kurulacak Terörsüz Türkiye komisyonuna ilişkin olarak, "Komisyon fikrinin sahibi partiyiz, komisyona sıcak bakışımız var. Önerimiz iki yönlü; grubu bulunan siyasi partiler eşit sayıda temsil edilsin ve kararsal çoğunluk olsun ya da nitelikli çoğunluk olsun. Nitelikli çoğunluk olmazsa evet demeyeceğiz. Bize gelen bilgi nitelikli çoğunluğun olacağı yönünde. Nitelikli çoğunluğun bize resmen bildirilmesi gerekiyor” dedi.

24 Saat'ten Naz Akman'ın haberine göre, CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve beraberindeki CHP heyeti Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret etti. Görüşmede gazetecilerin sorularını yanıtlayan Özel, PKK'nın kendini feshettiği ve silah bırakma töreni düzenlediği yeni sürece ilişkin TBMM’de kurulacak 'Terörsüz Türkiye' komisyonuyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

“Nitelikli çoğunluğun bize resmen bildirilmesi gerekiyor”
Komisyona CHP’nin katılıp katılmayacağına yönelik soruları yanıtlayan Özel, “Komisyon fikrinin sahibi partiyiz, komisyona sıcak bakışımız var. Önerimiz iki yönlü; grubu bulunan siyasi partiler eşit sayıda temsil edilsin ve kararsal çoğunluk olsun ya da nitelikli çoğunluk olsun. Nitelikli çoğunluk olmazsa evet demeyeceğiz. Bize gelen bilgi nitelikli çoğunluğun olacağı yönünde. Nitelikli çoğunluğun bize resmen bildirilmesi gerekiyor” dedi.


“Diyarbakır’da demokrasi İstanbul’da otokrasi olmaz”
Özel, partisinin komisyona dahil olmasının bir diğer şartının ise komisyon isminde ‘demokrasi’ ifadesinin yer alması gerektiğini vurgulayarak, “İsim konusunda hassasiyetimiz var. Herkesi tatmin edecek ortak isim olmalı, komisyonun bir adının demokrasi olması gerekiyor. Süre konusunda Ağustos ayı veya kışa doğru uzatma olabilir. Bu işin ruhuna aykırı bir takım şeyler var. Durumu en iyi özetleyen şey ‘Diyarbakır’da demokrasi İstanbul’da otokrasi olmaz’” sözlerine yer verdi.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


İsrail'den Yardım Gemisine Müdahale

Flaş.. Bursa'da Felaket Gecesi

CHP'nin Cumhurbaşkanlığı Ofisi Açıldı
»  Bahçeli'den 'YPG/PYD'ye Sert Tepki!
»  Dervişoğlu'dan 'Komisyon' Resti!
»  Moody's'ten Türkiye Değerlendirmesi!
»  Muhittin Böcek Hastaneye Kaldırıldı
»  Kaybolan Uçağın Enkazı Bulundu
»  LPG'ye Bu Gece Yarısı Zam Geliyor!
»  Yangın Faciasına Soruşturma
»  Hibrit VE Elektrikli Otoya ÖTV Zammı
»  Rusya'da 46 Kişi Taşıyan Uçak Kayboldu
»  Altı İl Alev Alev
»  Erdoğan'dan Şehirler İçin Taziye Mesajı
»  Özgür Özel'den 10 Şehit Tepkisi
»  Eskişehir'de Orman Yangınından Acı Haber
»  Evrim Rızvanoğlu ile Cem Avşar, CHP'de
»  Memleket Partisi Tarih Oldu
»  Abdülkadir Selvi'den CHP İddiası
»  700 PKK Hükümlüsüne Tahliye İddiası
»  Altın Uçtu, Durdurulamıyor!
»  İstanbul 40 Dereceyi Görecek!
»  Bahçeli: Alevi de Bizim,Kürt de Bizimdir
»  Özel'den Kılıçdaroğlu'na Taziye Telefonu
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.