Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
38,5687
EURO
43,6369
IMKB
9.168,000
ALTIN
4.018,460
 
Hava Durumu ANKARA
8 / 18 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
ÖĞRETMENLERDEN TÜRKÖNE'YE TEPKİ!
ÖĞRETMENLERDEN TÜRKÖNE YE TEPKİ!
 
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurulu Yönetim Kurulu üyeliğine atanan yazar Prof.Dr. Mümtazer Türköne’nin, katıldığı bir televizyon programında, 19 Mayıs törenlerini faşist bir kutlama, beden eğitimi öğretmenlerini de 'Ali kıran baş kesen' olarak nitelendirmesi tepkiye neden oldu.
 
5.1.2012 - 13:11

Selçuk Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu öğretim görevlisi, Yüzme Federasyonu İl Temsilcisi Orhan Şener, Prof. Dr. Türköne’nin beden eğitimi öğretmenlerinden özür dilemesi gerektiğini belirtti. Prof.Dr. Mümtazer Türköne’nin açıklamalarına tepki gösteren Orhan Şener, şunları söyledi:

"Ben bir beden eğitimi öğretmeni olarak Türköne’nin açıklamalarını talihsiz buluyorum. Bizi derinden yaralamıştır. Beden eğitimi öğretmenlerini 'Ali Kıran Baş kesen' olarak tarif etmiş ve okullarda eğitim önünü engellediğini söylemiştir. Bu açıklamaya şaşırmamak mümkün değil. Kendisine yakıştıramadım. Beden eğitimi öğretmenleri okulların mihenk taşlarıdır. Okullarda sadece eğitim veren kişiler değildir. Eğitimin özelliklerinin yanısıra yerine geldiği zaman bir psikolog veya sosyologtur. Özellikle orta öğretimdeki meslektaşlarımız çok zor şartlar altında çalışmaktadır. Zor koşullarda ve yetersiz imkanlara rağmen karda kışta eğitim vermektedir. Çocuklarımızın sadece derslerine değil aynı zamanda kötü alışkanlıklardan korumaya çalışan, onlara spor yaptıran ve enerjilerini açığa çıkartan uzmanlardır. İyi bir makama gelmiş olan sayın Türköne’nden beden eğitimi öğretmenlerinden özür dilemesini istiyorum."

ÖĞRENCİLERİ TOPLUMA HAZIRLIYORUZ

Yapılan açıklamanın beden eğitimi öğretmenlrini baskıyla, zulümle, komutlarla eğitim veren kişiler olarak gösterildiğini savunan Orhan Şener, 'Beden eğitimi derslerinin nasıl işlediğini kendisi de beden eğitimi dersi aldıysa iyi biliyordur. Biz burada öğrenciyi topluma hazırlıyoruz. Sporun faydalarından bahsediyoruz. Boş zamanlarını nasıl değerlendirmesi gerektiğini anlatıyoruz. Kötü alışkanlıklardan uzak durarak spora yönelmelerini sağlıyoruz" diye konuştu.

Türköne’nin 19 Mayıs kutlamalarını İtalya’dan ithal edildiği şeklinde açıklama yaptığını da hatırlatan Şener, "19 Mayıs kutlamalarında eğer tören alanında 300 öğrenci varsa, dışarıda tribünlerde de binlerce aileleri var ve coşkuyla kutluyor" dedi.

TÜRKÖNE NE DEMİŞTİ?

Bir televizyon kanalındaki programa katılan Prof. Dr. Mümtazer Türköne, Türkiye’de yüzlerce Atatürkçü olduğunu ifade ederek kendisine Atatürkçü tanımlamasının yapılmasını da hakaret olarak algılayacağını söyledi. Atatürk’ün bu ülkenin bir ortak değerini olduğunu kaydeden Türköne, "Atatürk’ün mirasına sahip çıkmamız lazım ve Atatürk’ün Atatürkçülerden korunması gerekli. Atatürk 19 Mayıs’ta Samsun’a çıktı. Ve biz 19 Mayıs’ı Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı olarak kutluyoruz. 1932 yılında İnönü İtalya’ya gidiyor. Ve İtalya’da faşist kutlamaları görüyorlar. Alıyorlar onu 1938’den itibaren 19 Mayıs törenleri diye Türkiye’de uyguluyorlar" dedi.

Stadyumda öğrencilerin aynı hareketleri yapması, askeri disipline benzeten Türköne "19 Mayıs kutlamalarına model olarak İtalya’nın faşist kutlamaları alınmış. Beden eğitimi öğretmenleri bütün liselerde ali kıran baş kesen oluyor ve eğitim bitiyor" diye konuştu. (VATAN)

 



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


MECBURİ EĞİTİM 12 YILA ÇIKARILIYOR!

YÜZÜNCÜ YIL DERS BAŞI YAPIYOR

ATANAMAYAN ÖĞRETMENLER YİNE ÜZÜLECEK!
»  YÖK'TEN KÜRTÇE VE ZAZA'CAYA ONAY
»  YÖK BAŞKANINA TWİTT YAĞMURU
»  FLAŞ.. ÖĞRETMENLERE ATAMA MÜJDESİ
»  "YUMURTA ATMAYIN TWETT ATIN"!
»  ÖĞRETMENLERE MAAŞ MÜJDESİ!
»  VAN'DA OKULLARIN AÇILIŞI YİNE ERTELENDİ
»  YÖK, KATSAYIDA SON SÖZÜNÜ SÖYLEDİ!
»  VAN'DA OKULLAN NE ZAMAN AÇILACAK?
»  ATAMA BEKLEYENLERE KÖTÜ HABER
»  ÖMER DİNÇER: "KPSS YETERSİZ"
»  VAN'DA OKULLARIN AÇILIŞI ERTELENDİ
»  NAMUS ANKETİ ORTADA KALDI!
»  YURTLARDA UTANÇ ANKETİ!
»  YÖK BAŞKANI KONUŞTU
»  ÖĞRETMENE KÖTÜ HABER
»  FLAŞ.. 2017'DE ÖSS KALKIYOR!
»  ÜNİVERSİTELERDE YENİ DÖNEM!
»  BENİM ÖĞRENCİM PARAYI SEVER!
»  ÖĞRETMENLERE 3 AY İZİN BİTTİ
»  KAYIT PARASI ALAN OKULLAR ŞİMDİ YANDI!
»  MEB'DEN 'KAÇIRILAN ÖĞRETMEN' AÇIKLAMASI
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.