Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
IMKB
9.916,000
ALTIN
2.441,870
 
Hava Durumu ANKARA
13 / 26 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
Üniversiteli Ceren'in Katili Suçunu Etti
Üniversiteli Ceren in Katili Suçunu Etti
 
zanlısı suçunu itiraf etti Ordu'da üniversite öğrencisi Ceren Özdemir, evinin önünde bıçaklanarak öldürüldü. Güvenlik kamerası görüntülerinden şüpheli Ö.A.’nın genç kızı takip ettiği belirlendi. Gözaltına alınan katil zanlısı iki polisi de bıçakla yaraladı
 
4.12.2019 - 17:08

20 yaşındaki Özdemir, hastanede yapılan müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

Zile bastıktan sonra saldırdı

Hastaneye gelerek Özdemir’in ailesine başsağlığı dileklerini ileten Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Akdoğan, olayın nasıl gerçekleştiğini şu sözlerle anlattı:

Aldığım bilgiye göre okulundan çıkıyor, evine gelirken bir yere uğruyor. Oradan eve gelince zile basıyor ve yukarıdan ablası anahtarı atıyor. O ara biraz geç kalınca ablası aşağı indiğinde bakıyor ki evladımız kan içinde yatıyor. Burada tıbbi anlamda sağ olsun doktorlarımız tüm tıbbi müdahaleleri yapmalarına rağmen evladımızı ne yazık ki kaybettik.


Kalbinden bıçaklanmış

Özdemir’in hastaneye getirildiğinde ağır yaralı olduğunu aktaran Akdoğan şunları söyledi:

Doktorumuzun anlattığına göre çocuğumuz göğsünden ön taraftan, kalbin sağ yanından muhtemelen büyük bir bıçakla yaralanmış. Çünkü doktorumuzun anlattığına göre çocuğumuzun kalbini ikiye bölmüş bıçak. Vücudun ana damarını kesmiş ve karaciğere de saplanan büyük bir facia. Doktorlarımız ellerinden gelen bütün çabayı ortaya koymuşlar. Zaten çocuğumuz gelene kadar kan kaybetmiş.

Bizim bir evladımız, kardeşimiz, bir çocuğumuz, üniversitemizin bir öğrencisi evladımızı ne yazık ki kaybettik. Başımız sağ olsun. Allah bizleri böyle olaylarla karşılaştırmasın. Ordu gibi iyi insanların yaşadığı bir ilde böyle cani, bir tane hain, katil, vatan haini, insan haini, ne diyelim ki buna cani. Ne yazık ki evladımızın canına kıydı. Başımız sağ olsun, Ordumuzun üniversitemizin, ailenin başı sağ olsun.

 Katil zanlısı iki polisi de yaraladı

Olayla ilgili bir kişiyi gözaltına alan polis, zanlıyı belirlemek için bölgedeki güvenlik kameralarını da incelemeye aldı. Polis ekipleri, çalışmalar sonrası katil zanlısı olduğu ileri sürülen bir şüphelinin genç kızı takip ettiğini belirledi.

 Adının Ö.A. olduğu belirlenen şüpheliyi yakalamak için Altınordu ilçesinde operasyon düzenledi.

Gözaltına alınmak istenen şüpheli, bir polis memurunu bıçakla karnından yaraladı. Yaralı polis hastaneye kaldırılırken, mukavemet gösteren şüpheli de etkisiz hale getirilerek gözaltına alındı. Zanlının başka bir polisi daha yaraladığı belirtilirken memurların sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Valilik: Suçunu itiraf etti

Ordu Valiliği’nden de cinayet hakkında yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada, “Ceren Özdemir isimli Ordu Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi öğrencisinin öldürülmesi olayı ile ilgili olarak yapılan kamera, teknik ve analiz çalışmaları neticesinde; öldürme olayını gerçekleştirdiği değerlendirilen eşkâle uygun şahıs, ilimiz Altınordu ilçesi Otogar civarında güvenlik güçlerimizce suç aletiyle birlikte yakalanmıştır. Ö. A. isimli şüpheli, yakalanma esnasında emniyet görevlilerimize mukavemet ederek, 2 polis memuru hafif şekilde yaralamıştır. Gözaltına alınan zanlı, yapılan mülakatta suçunu itiraf etmiştir” dendi. 

Açıklamada “Ö. A. isimli zanlının 01.12.2019 tarihinde Cezaevinden firar ettiği ve arandığı anlaşılmıştır. Olayla ilgili tahkikat, çok yönlü olarak devam etmektedir” ifadelerine yer verildi.

Ordu Valisi’nden “Akli dengesi yerinde miydi?” sorusuna yanıt: Hükümlü olduğuna göre suç işleme ehliyeti var

Ordu Valisi Seddar Yavuz da cinayet hakkında bir basın toplantısı düzenledi.

Yapılan mülakatta katil zanlısının suçunu itiraf ettiğini anımsatan Yavuz, şunları söyledi:

Olayı kendisinin gerçekleştirdiğini söylemiştir, beyan etmiştir. Bu kişi 1 Aralık 2019 tarihinde cezaevinden firar etmek suretiyle bu eylemi gerçekleştirmiştir. Aranan bir şahıstır, daha önce de çok sayıda suç kaydı mevcuttur. Olay çok yönlü şekilde tarafımızdan incelenmekte, araştırılmaktadır. Dolayısıyla henüz tüm yönleriyle açıklığa kavuşturulma süreci başta Emniyet Müdürümüz, güvenlik birimlerimiz, adli makamlarla iş birliği yaparak neticelenecektir.

Yavuz, bir gazetecinin, zanlının akli dengesinin yerinde olmadığı yönünde söylentiler olduğu yönündeki sorusuna şu yanıtı verdi:

Soru almamayı düşünüyordum ama şu aşamada bu tür konuların konuşulmasının hiçbir şekilde sürece bir katkısı yok, aynı zamanda zanlıyı bir ölçüde masum hale getirebilecek bir yaklaşım olarak nitelendiriyorum bunu. Çünkü zaten hükümlü bu şahıs, hükümlü olduğuna göre suç işleme ehliyeti var ama son durumu nedir, buna karar verecek olan da mülki ve adli makamlar değil sağlık kuruluşlarıdır.

Yavuz, başka bir gazetecinin zanlının daha önce hangi suçları olduğuna yönelik sorusuna, "Çok sayıda suç kaydı var, dolayısıyla bunları saymanın şu aşamada doğru olduğunu da düşünmüyorum." şeklinde yanıtladı.

Aynı gazetecinin, zanlının daha önce bir çocuğu öldürdüğü suçunun olduğu yönündeki sorusuna ise Yavuz, "Aynı zamanda sadece bu değil, 12 civarında suç kaydı var." yanıtını verdi.

Sabıka kaydı kabarık

Özgür A.'nın sabıka kaydının kabarık olduğu öğrenildi. Yakalanma anında 2 polis memurunu da bıçaklayarak, yaralayan Özgür A., 2005 yılında Ordu'da bir çocuğu öldürdü. Cinayetin ardından kaçan zanlı, firari olarak yargılandığı davada 20 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Hakkındaki yakalama kararı doğrultunda her yerde aranan Özgür A., 2018 yılında hırsızlık yaparken suçüstü ele geçirildi.

Poliste 20 ayrı hırsızlık suçundan kaydı da bulunan Özgür A., cezasını çekmesi için tutuklanarak cezaaevine konuldu. Ancak Özgür A., 01.12.2019 tarihinde cezaevinden firar etti.

fotoğraf twitter



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Erdoğan Londra'da Trump'la Görüştü

Burak Yılmaz'a Çakar Lamba Soruşturması

TBMM'de Kadın Personele Kıyafet Uyarısı
»  Çiftçinin Dramı, Meclis'i Sarstı
»   Ceren Özdemir’den Kahreden Paylaşım!
»  Flaş.. Şule Çet Davasında Karar
»  Nihal Olçok Davutoğlu'nun Partisinde
»  6 İlde Bylock Operasyonu
»  Şentop'tan Uçak Kiralama Açıklaması
»  Altun’dan NATO Zirvesi Açıklaması!
»  Ve Kar Sınırdan Giriş Yaptı...
»  Gökçek'in Gözdesine Elektrik Şoku
»  Kenan Evren Yerine Bülent Ecevit
»  Kılıçdaroğlu'ndan Demirtaş Açıklaması
»  TBMM Başkanına Özel Uçak Tepkisi
»  Erdoğan'dan Nato'ya YPG Resti!
»  Hande Fırat'tan Flaş İddia
»  " Kusura Bakmasınlar Biz Bu Adımı Attık"
»  En Beğenilen Siyasetçiler Kimler?
»  ABD'li Senatörlerden Yine Aynı Nakarat
»  Demirtaş Taburcu Edildi!
»  Böylesi Görülmedi!
»  Şamil Tayyar'dan AKP'lilere Zor Soru
»  Barış Pınarından Acı Haber
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.