Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,2530
EURO
34,8322
IMKB
10.056,000
ALTIN
2.423,860
 
Hava Durumu ANKARA
3 / 15 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
İLK YÜZ'E GİREN ÖĞRENCİYE 50 BİN YTL TEKLİF
İLK YÜZ E GİREN ÖĞRENCİYE 50 BİN YTL TEKLİF
 
Üniversiteler arasında başarılı öğrencileri kapma yarışı, Kadir Has Üniversitesi’nin ilk 100’e giren öğrencilere 50 bin YTL ödül ve 2 bin YTL aylık burs önerisiyle yeni bir aşamaya girdi. Rektör Prof. Dr. Yücel Yılmaz öğrencilere gönderdiği mektupta, "ödül" miktarını açıkça belirtiyor. Bu miktar, bugüne kadar başarılı öğrencilere teklif edilen en yüksek para.
 
30.7.2008 - 07:57
VAKIF üniversiteleri (özel üniversiteler) arasında öğrenci kapma yarışı, Kadir Has Üniversitesi’nin ÖSS’de ilk 100’e giren öğrencilere 50 bin YTL’lik ödül ve aylık 2 bin YTL’lik burs teklifiyle yeni bir aşamaya girdi. Kadir Has Üniversitesi’nin bu teklifi bugüne kadar eğitim ücretini almamak, aylık bin YTL civarında burslar vermek, dizüstü bilgisayar hediye etmek gibi yöntemlerle başarılı öğrencileri çekmeye çalışan özel üniversitelerin tüm tekliflerini gölgede bıraktı. Üstelik başarılı öğrencilere bu teklifi üniversitenin rektörü Prof. Dr. Yücel Yılmaz bir mektupla duyuruyor ve randevuya çağırıyor.

Çarpıcı destek

Prof. Yılmaz’ın mektubunda öğrencilere şöyle deniliyor: "Amacımız sizler gibi başarılı, yetenekli ve dünyaya açılmak isteyen öğrencilerimizi çağdaş bilgi ve deneyimle donanmış biçimde mezun etmektir. Kadir Has Üniversitesi’nin kaliteli öğrenci alma stratejisi doğrultusunda sizler için çarpıcı destek olanakları yarattık. Bu kapsamda, 2008 ÖSS sıralamasında ilk 100 öğrenci arasına yer alarak Kadir Has Üniversitesi’nin fakültelerinden birine kayıt yaptıran üstün başarılı öğrencilerimize çok ayrıcalıklı olanaklar tanıyoruz:

50.000 YTL ödül,

Her eğitim-öğretim yılında 2000 YTL tutarında aylık burs,

Eğitim-öğretim ücretinden muafiyet,

Üniversitemizin anlaşmalı olduğu Avrupa veya Amerikan üniversitelerinde bir yıl eğitim olanağı."

Ticari kaygımız yok

Kadir Has Üniversitesi tarafından verilen 50 bin YTL’lik ödül, bugüne kadar özel üniversiteler tarafından önerilen en yüksek tutarı oluşturuyor. Kadir Has Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Yılmaz konuyla ilgili olarak şunları söyledi: "Bizim özel üniversite olarak hiçbir ticari amacımız yok. Biz sadece kaliteli eğitim hedefliyoruz. Bunun için de Batılı gelişmiş üniversiteler düzeyinde bir altyapı oluşturduk. Bizim tahtalarımız bilgisayar ekranıdır. Ancak, başarılı öğrencilerin size gelmesi için ’biz iyiyiz’ demeniz yetmiyor. İsim yapmış bazı üniversiteler söz konusu başarılı öğrencileri alıyor. Biz bu zinciri kırıp bu öğrencileri kendi üniversitemize çekmek için böyle bir ödül koyduk. Yanlış anlaşılabilir kaygısıyla bu ödülü ilan etmedik. Bu ödülü öğrencinin cebine koyup ortaya bırakmıyoruz. Bu para, öğrenci ailesinin hesabına yatırılıyor."

Yücel: Bu işin dozu önemli

BAHÇEŞEHİR Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Enver Yücel, bugüne kadar böyle rakamlar verilmediğini belirterek, "Bu işin dozu ve seviyesi çok önemli. Keşke bu kadar parayı vermek yerine o öğrenciler lisans eğitimini tamamladıktan sonra dünyanın en iyi üniversitelerinde master ya da doktora masraflarını karşılasalar" dedi. Yücel, kendi üniversitelerinin de heryıl 250 öğrenciyi tam burslu aldıklarını, ilk 2000’e girenlere de tam burs ve ayda 1000 YTL ödeme yaptıklarını söyledi.

Özyeğin de karşılıksız kesintisiz burs veriyor

KADİR Has Üniversitesi’nin ÖSS’de çok başırılı olan öğrencileri paraya boğan imkanları dışında bazı üniversiteler de bu yıl ilginç burs uygulamaları başlattı. İlk kez bu yıl öğrenci alacak olan Özyeğin Üniversitesi, ilk yılında 2008 ÖSS EA-2 sonuçlarına göre yerleştirilecek 210 öğrencinin tamamına, karşılıksız ve kesintisiz burs verecek. ÖSYM başarısı ile orantılı burslar, Onur Bursu, Başarı Bursu ve Destek Bursu olarak üçe ayrılıyor:

Onur Bursu alan öğrenciler öğrenim ücretinin tamamından muaf olacak.

Başarı Bursu alan öğrenciler yüzde 75,

Destek Bursu almaya hak kazanan öğrenciler ise yüzde 50 oranında muaf tutulacak.

Burslar, akademik başarı düzeyinden bağımsız olarak, İngilizce Dil Hazırlık Programında geçirilecek süreleri de kapsayacak şekilde ve lisans öğrenimi süresince kesintisiz olarak devam edecek. Öğrenciler ilk girişte almaya hak kazandıkları bursların oranlarını, öğrenime devam ederken gösterdikleri başarılarla orantılı olarak artırma imkanı da bulabilecek.




Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


KPSS SONUÇLARI AÇIKLANDI

YÖK, REKTÖR ADAYLARINI SINAVA SOKTU!

YÖK, GİZLİ OYLAMA SONUCUNU AÇIKLADI
»  ÜNİVERSİTE HARÇLARINA ZAM GELİYOR
»  ÖĞRENCİLER MÜDÜRÜ ERGENEKONCU İLAN ETTİ
»  HÜSEYİN ÇELİK'İN KIZI NEREYE YERLEŞTİ..!
»  YÖK'TEN REKTÖR SEÇİMLERİ AÇIKLAMASI
»  OKS YERLEŞTİRME SONUÇLARI AÇIKLANDI
»  ÖĞRETMEN ADAYINA ATAMA MÜJDESİ
»  REKTÖR ADAYLARI BELİRLENDİ
»  ÖĞRENCİ SAYISINDA PATLAMA ÖĞRETİM ÜYESİNDE DARALMA
»  ÖSS SKANDALI TÜM SONUÇLAR HATALI ÇIKTI!
»  KPSS İÇİN ŞİKAYET YAĞIYOR!
»  IMF, TÜRKİYE'DE OKUL AÇACAK
»  MEB 24 BİN ÖĞRETMEN ALACAK
»  ÖZEL ÜNİVERSİTE ÜCRETLERİ ARTTI
»  ÖSS'DEN AÇIKLAMA: " PUANLAMADA HATA YOK"
»  ÖZEL ÜNİVERSİTE ÜCRETLERİ BELLİ OLDU
»  MÜJDE, BAŞARISIZ ÖĞRENCİLERE AF ÇIKTI
»  MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI 24 BİN ÖĞRETMEN ALACAK
»  İLAHİYAT FAKÜLTELERİNE YENİ İ KONTENJANLAR
»  ÖĞRETMEN ATAMALARI AĞUSTOS'TA
»  FENERBAHÇELİ SEMİH, ÖSS'DE 288 PUAN ALDI
»  28 BİN 521 ADAY SIFIR ÇEKTİ
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.