Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
38,4418
EURO
43,6704
IMKB
9.078,000
ALTIN
3.979,880
 
Hava Durumu ANKARA
10 / 20 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
İMAM HATİP VAKFI MİSYONERLİĞİ SAVUNDU
İMAM HATİP VAKFI MİSYONERLİĞİ SAVUNDU
 
Misyonerlik faaliyetlerine karşı çıkmayan Vakıf Genel Başkanı Ahmet Ağırbaşlı, misyonerlere yönelik tepkileri eleştirdi.
 
24.1.2008 - 03:28

Misyoner faaliyetlere tepkileri “tehlikeli mantık” olarak nitelendiren TİMAV Genel Başkanı Ahmet Ağırbaşlı, “Ülkemizde yaşayan her din mensubu, dininin gereklerini başkalarına anlatma hürriyetine sahip olmalıdır” dedi

Türkiye İmam Hatipliler Vakfı Genel Başkanı Ahmet Ağırbaşlı, Türkiye’deki misyoner faaliyetlerini“din ve vicdan hürriyeti” çerçevesinde değerlendirdi. “Türban tartışmaları” konusunda yazılı bir açıklama yapan TİMAV Genel Başkanı Ahmet Ağırbaşlı, “Son zamanlarda etnik milliyetçililik söylemlerinin arkasına sığınan bazı grupların tahrikleri ile misyonerlik faaliyetlerinde bulunan farklı dinlerin mensupları tedirgin edilmişlerdir” dedi.

Kiliseler açılmalı...

Ağırbaşlı, “Meclis’in hak ve özgürlükler bağlamında başörtüsü gibi konularda gösterdiği duyarlılığı din ve vicdan hürriyeti çerçevesinde diğer konularda da göstermesinin gerekliliğine inanıyoruz” ifadesini kullandı. TİMAV Başkanı Ağırbaşlı, şunları savundu: “ Bizim inancımızda her kim hangi dine veya görüşe sahip olursa olsun inançlarını yaşama hürriyetine ve görüşlerini ifade edebilme hürriyetine sahip olmalıdır. Bizler dinimiz olan İslam’ın gerekliliklerini yerine getirmek ve dinimizi yaymak adına ne kadar hakka sahip ve ne kadar hak talep ediyorsak, ülkemizde yaşayan diğer dinlerin mensuplarına da aynı hak ve hürriyetlerin kullandırılmasını insanlık adına önemsiyoruz. Ülkemizde yaşayan her din mensubu, dininin gereklerini kendi yaşadığı ve yaşanmasını tavsiye ettiği gibi, başkalarına da baskı yapmadan, tehdit ve şantaja girmeden anlatma hürriyetine sahip olmalıdır. Eğer ihtiyaç varsa kendi ibadethanelerini, kilise ya da havralarını serbestçe açabilmeliler, dini yayınlarını serbestçe satıp ya da dağıtabilmelidirler diye düşünüyoruz.”

Hoşgörülü olalım!
Misyoner faaliyetlerini demokratik bir hak olarak gördüklerini dile getiren Ağırbaşlı, “Bu tip faaliyetlere karşı çıkan ve provoke edenlerin bizzat kendi dinlerini ve demokrasiyi gereği gibi bilmedikleri için misyonerlik faaliyetlerine karşı çıktıklarını, dahası aşırı davranıp bu insanları bizzat kendi yöntemleri ile cezalandırmaya gittiklerini düşünüyoruz. Kendi dini ve inançları dışındaki din ve inançları yok sayan, onlara yaşam hakkı tanımayan bu mantık, ülkemiz ve milletimiz adına tehlikeli bir mantık, bu gidiş de tehlikeli bir gidiştir” diye konuştu. TİMAV Başkanı Ağırbaşlı, gençlerin bu yönde “hoşgörülü” olması için çalışmalar yapılması gerektiğini iddia etti.

 



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


OKEY'DE TAŞ ÇALMA TARİH OLDU..!

İSTANBUL BOĞAZI ALTINDAKİ GÜRÜLTÜNÜN HARİTASI

BAKANLIĞIN HASTALIKLI İNEK SKANDALI
»  HAFTA SONU GÜNEŞ, PAZARTESİ KAR VAR
»  NÜFUS CÜZDANI SURETİ TARİHE KARIŞIYOR.!
»  ENGEL TANIMAYAN ÖZÜRLÜ VALİ YARDIMCISI
»  GECE SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI UYGULAYAN KÖY
»  İŞTE YUVA YIKAN CİNSEL SORUNLAR
»  HABERİ MEDYA'DA ÇIKMASAYDI ANASINI AĞLATACAKLARDI
»  SİGARAYA HAYIR, SİLAHA EVET !
»  BAŞKALARI İÇİN 7 KEZ DOĞUM YAPTI
»  TRAFİKTE İKİNCİ BALYOZ HAREKATI
»  KULUÇKA MAKİNESI GİBİ KADIN
»  TAKLAATAN ARACINDAN DIŞARI UÇAN SÜRÜCÜYÜ BAŞKA BİR ARAÇ EZDİ
»  GEÇEN YIL DOĞAN TÜP KEÇİLER BU YIL YAVRULADI..
»  DİKKAT, BU İLACI KULLANMAYIN!
»  PİYANGO'NUN SON TALİHLİSİ DE ORTAYA ÇIKTI
»  GASP ETTİKLERİ HAZİNE ARAZİSİNE BİR DE TAPU İSTİYORLAR
»  ARABAMI DEĞİŞTİRİN PSİKOLOJİM BOZULUYOR..!
»  KERTENKELENİN CİNSİYETİ, KULUÇKA SICAKLIĞINA BAĞLIYMIŞ
»  VEKİL OĞLU'NUN " ŞEAHZADE SÜNNETİ"NDE DOLAR YAĞMURU
»  "RAHİP İMAJIMIZI DÜZELTMELİYİZ"
»  DENİZ'DEN NELER ÇIKMADI Kİ..!
»  YARGITAY: İŞYERİNE İÇKİLİ GELME FESİH NEDENİ DEĞİL
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.