|
 |
 |
|
DOLAR |
40,8552 |
 |
|
 |
EURO |
47,6490 |
 |
|
 |
IMKB |
10.825,000 |
 |
|
 |
ALTIN |
4.383,200 |
 |
|
|
|
Şehir Seçimi

|
|
|
|
|
 |
|
|
|
 |
|
İMAM SENDİKALARI BİRBİRİNE GİRDİ...
|
 |
 |
 |
|
|
İmam örgütleri olarak bilinen Türkiye Diyanet ve Vakıf Hizmet Kolu Çalışanları Sendikası (Diyanet Vakıf-Sen) ile Türkiye Diyanet ve Vakıf Görevlileri Sendikası (Diyanet-Sen), yetkili sendika çekişmesinde 'naylon üye' tartışmaları nedeniyle birbirine girdi.
|
|
|
 |
|
|
|
|
 |
Kamu-Sen'e bağlı Diyanet Vakıf-Sen, 2003'te toplusözleşmeler ve kurumla görüşmelerde yetkili sendikaydı. 2004'te Diyanet Vakıf Sen'in üye sayısı 25 bin 400, Memur-Sen'e bağlı Diyanet-Sen'in üye sayısı da 29 bin 500 olarak belirlendi. Böylece, Diyanet-Sen, yetkili sendika haline geldi.
Diyanet Vakıf-Sen, Diyanet-Sen hakkında 'naylon üye' davası açtı. Sendika, üyelerine de mahkeme kararıyla Diyanet-Sen'in 5173 üyesinin fazla olduğunun tespit edildiğini duyurdu.
Rakamların ayrıntıyla verildiği yazıda, bu sendikada mükerrer üyelerin olduğu belirtildi. Duyuruda ayrıca, "Sendikal rekabet adına yaptıkları şahsi yanlışlarını, hatta sahteciliklerini mahkeme tespit edince çark edip bizi suçluyorlar" ifadeleri yer aldı.
Diyanet Vakıf-Sen Eğitim-Sosyal İşler Genel Sekreteri Ahmet Gümüş, "Diyanet-Sen, AKP'nin ilçe teşkilatları kanalıyla üyelerimize baskı yapıyor. 6 bin üyemiz istifa etmek zorunda kaldı" iddiasında bulundu.
Diyanet-Sen Genel Başkanı Ahmet Yıldız ise, mükerrer üye sorununun tüm sendikalarda bulunduğunu, mahkeme kararının temyizde bozulduğunu belirtti ve "AKP hükümetiyle işbirliği içinde değiliz" dedi.
 |
|
|
|
 |
|
|
Toplam yorum |
0 |
|
Onay bekleyen |
0 |
|
|
 |

Yorumunuz editörlerimiz
tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır. |
|
|
|
 |
Bu haber henüz yorumlanmamış...
|
 |
|
 |
Bu kategorideki diğer haberler |

|
|
|
|
|
|
 |
|
|
ÇOK OKUNANLAR |
|
 |
 |
YAZARLAR |
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
 |
ÇOK YORUMLANANLAR |
|
 |
 |
ANKET |
|
 |
 |
|
|
|
|
 |


 |
Medya
Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden
kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan
haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması
durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır.
Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait
yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz. |
 |
|
|
|