PKK'nın Türkiye'nin başına bela olmasında perde arkasından destek veren İngiltere yavaş yavaş asıl yüzünü göstermeye başladı. PKK'daki İngiliz parmak izide ortaya PKK’ya yakın Fırat Haber Ajansı’nın haberiyle netlik kazandı. Fırat haber Ajansına göre; İngiltere Parlamentosu’nda Abdullah Öcalan’ın serbest bırakılması için Türkiye’ye yapılacak yaptırımlar konuşuldu.
İngiltere’de Muhafazakar Parti (Conservatif) Londra milletvekili Andrew Pelling, hükümete verdiği öneride Öcalan'ın serbest bırakılması için Türkiye'ye baskı yapılmasını istedi.
Salı günü Westminster Palace'da, İşçi Partisi ve Muhafazakar Parti'den birkaç milletvekili, İngiliz vatandaşları ve AB'den sorumlu devlet bakanı Chris Bryant'ın katıldığı "Kürdistan" başlıklı bir oturum gerçekleştirildi. Pelling, oturumda yaptığı konuşmada Öcalan'ın Kürtler’i anayasal yollara teşvik ettiğini söyledi.
Pelling, bakan Bryant’a şöyle seslendi: "Son ve biraz da ihtilaflı bir soru olarak, Sayın Bakan, Öcalan'ın serbest bırakılması konusunda Türkiye'yi itmenin Türkiye'deki Kürtlerin sorununun terör değil anayasa temelli çözülmesine ne gibi yararları olabileceğini düşünüyor?". Bryant ise bunun Türkiye yönetiminin vereceği bir karar olduğunu söyledi.
İngiliz Avukat ne yapmıştı!
Abdullah Öcalan’ın AİHM’deki davasını üstlenen, İngiltere ve Galler Barosu İnsan Hakları Komitesi üyesi Catriona Vine ile 2 avukat önceki gün İmralı adasına gitmişti.
Avukatlar Ömer Güneş, Metin Deniz ve Vine ile kendisine tercümanlık yapacak Ali Mesut Özcan, İstanbul’dan özel otomobille Gemlik İlçe Jandarma Komutanlığı’na gelerek. Kontrol edilen avukatlar, plakası sökülmüş beyaz bir servis minibüsüyle Gemport Limanı’na hareket ederek buradan imralıya giderek teröristbaşı Öcalanla görüşmüşlerdi.. Öcalan, AİHM’deki davasını takip eden avukatlarından en son 30 Nisan 2008 günü İngiliz Timothy Otty ile görüşmüştü.
ÖRTÜŞEN BULUŞMA VE ALINAN KARAR
Büyük bir olasılıkla Kadın Avukat aslında Öcalan'a uygulayacağı talimatları vermiş ve ne yapması gerektiğini anlatmış.İngiliz Hükümetinin kendisinin arkasında olduğunu söylemişti.Yani Avukat kılıklı kadın aslında İngiliz Ajanlığı yapıyordu. İngiliz kadın Avukatın yaptığı görüşmede Öcalan'ında fikirleri alınarak İngiliz hükümetine iletilerek geliştirilecek startejinin belirleneceği artık gün gibi ortaya çıktı.
Ancak ne yazık ki Türk Hükümeti ve adalet Bakanlığı ise tüm bu olan bitenlere çaresiz bir şekilde sadece görmezlikten gelmekle yetindi. Görüşme konusunda kamuoyuna hiç bir bilgi sızdırılmadı.
İngiliz kadın Avukatın Öcalan'a görüşmesinden sonra İngiliz Parlementosunun almış olduğu bu kararın Öcalanla yapılan görüşmedeki bilgiler ışığında yapıldığı tezinide doğruluyor..
İngilizlerin yaptırımlar konusunun ne olacağı ise açıklanmıyor, Ancak Dogu ve Güneydoğuda cirit atan İngiliz ve ABD ajanlarının ortaya koyacakları kışkırtmalar yakında baskının ne anlama geldiğini anlamamıza yardımcı olacaktır.